
Mehevä porkkanapita, rapeat munakoisopihvit ja punakaalislaw ovat jotain niin hyvää yhdessä, että sanat loppuvat. Kannattaa kokeilla itse! Wasabikerman voit tarvittaessa tehdä kaurafraicheen.
Porkkanapitat ja munakoisopihvit
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
- Sekoita kulhossa puolet jauhoista, kuivahiiva ja suola. Lisää hieman kädenlämpöä lämpimämpi vesi, huoneenlämpöinen öljy ja porkkanaraaste. Sekoita tasaiseksi.
- Vaivaa taikinaan loput jauhot. Jatka vaivaamista, kunnes taikina irtoaa kädestä (lisää tarvittaessa käteen pieni tilkka öljyä, jotta saat taikinasta helpommin käsiteltävän).
- Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa puoli tuntia.
- Kumoa taikina pöydälle ja jaa se kymmeneen palaan. Pyöritä ne ensin pulliksi, nosta leivinpaperin päälle pellille ja taputtele jauhotetulla kädellä matalammiksi.
- Paista 250-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Tarjoa munakoisopihvien, lehtikaali-punakaalislawn ja wasabikerman kanssa.
Munakoisopihvit pankoleivityksellä
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhdo ja leikkaa munakoisot noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sivele viipaleet öljyllä, käännä ne ympäri ja sivele toiseltakin puoleltaan. Öljy imeytyy nopeasti munakoisoon. Ripottele päälle suolaa.
- Yhdistä vehnäjauhot, suola ja mustapippuri kulhossa.
- Riko munien rakenne toisessa, laakeassa kulhossa.
- Mittaa pankojauhot kolmanteen kulhoon.
- Dippaa munakoisoviipaleet yksi kerrallaan ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoissa. Nostele viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille vieri viereen.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes munakoisot ovat kypsiä ja saaneet kauniin värin.
- Sivele lopuksi pinta oliiviöljyllä, nosta munakoisot uunin ylätasolle ja paahda vielä 5–10 minuuttia, kunnes pankopinta on rapeutunut ja saanut kauniin värin.
- Tarjoa wasabikerman ja punakaalislawn kanssa pitaleipien täytteenä.
Lehtikaali-punakaalislaw
Ainekset
Työvaiheet
- Poista punakaalin uloimmat lehdet ja leikkaa kaali mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi veitsellä tai juustohöylällä.
- Huuhdo lehtikaali ja irrota kovat lehtiruodit. Paloittele lehtikaalit veitsellä tai kasaa lehdenpalat päällekkäin, rullaa ne ja leikkaa rullat suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy pannulla, lisää valkosipulit ja lehtikaalit. Paista reippaasti käännellen pari minuuttia, kunnes lehtikaali on hieman pehmennyt. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kaali ja pyöräytä sekaisin. Anna jäähtyä.
- Valmista majoneesi. Majoneesi onnistuu varmimmin keskenään samanlämpöisistä, joko huoneenlämpöisistä tai jääkaappikylmistä aineksista. Mittaa soijamaito, sinappi ja sitruunamehu sauvasekoittimen kulhoon. Nosta sauvasekoitin kulhoon ja käynnistä se. Lisää öljy ohuena nauhana samalla kun sekoitat kastikkeen. Mausta suolalla.
- Yhdistä kaaliseos ja kastike tilavassa kulhossa. Ripottele päälle ruohosipulia.
Wasabikerma
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita ainekset keskenään.
Miten tuosta leivityksestä saisi vegaanisen (2 munaa) ?
Entä miten japanilainen korppujauho eroaa tavallisesta?
Kiitos.
Kiitos kommentistasi! Voisi kokeilla jättää vehnäjauholeivityksen kokonaan pois ja käännellä öljyllä sivellyt munakoisopihvit suoraan pankojauhoissa. Tosin en osaa sanoa, kuinka paljon leivitystä tarttuu pihveihin tällä tavoin. Jos kokeilet, kerro kuinka onnistui!
Pankojauhot ovat keveämpiä kuin tavalliset korppujauhot. Niiden avulla pihvit saavat rapean pinnan. Pankojauhoja löytyy isojen markettien Aasia-osastolta. Kotikonstein pääset lähimmäs karkeaksi hienonnetulla rapeakuorisella maalaisleivällä.