Pyöräytä pizzapohja ruisjauhoista ja lusikoi päälle sitruunamarinoituja kesäkurpitsoja.
Kesäkurpitsapitsa
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä taikinan neste kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Alusta taikinaan jauhot, suola ja öljy. Anna taikinan nousta vedottomassa paikassa vähintään puoli tuntia.
- Pese kesäkurpitsat ja leikkaa höylällä tai terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Paahda viipaleet pannulla kummaltakin puolelta. Pistä kurpitsat kulhoon, johon laitat myös öljyn, sitruunanmehun ja kuoriraasteen.
- Kauli taikinasta pellin kokoinen pitsa leivinpaperin päälle tai useita pienempiä. Levitä päälle ruohosipulituorejuustoa ja paloiteltua mozzarellaa.
- Paista 225-asteisessa uunissa pieniä pizzoja noin 15 minuuttia ja peltipizzaa noin 25 minuuttia.
- Lisää kuuman pizzan päälle sitruunamarinoituja kesäkurpitsoja.