Vege täyttää kaalikäärot perunahelmillä ja vuohentuorejuustolla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen
Savoijinkaalikääröt
Ainekset
4
isoa savoijinkaalin lehteä
Peruna-vuohenjuustotäyte
1
dl
perunasuurimoita (esim. Helmi)
1
mustajuuri
1
porkkana
1
pieni juuripersilja tai nauris
2
rkl
rypsiöljyä
1/2
tlk/75 g
vuohentuorejuustoa (esim. Chavroux)
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
hienonnettua persiljaa
50
g
voita
Työvaiheet
- Irrota savoijinkaalista 4 ehjää, ulointa lehteä. Ohenna lehtiruodit veitsellä leikaten lehden nurjalta puolelta.
- Kypsennä lehtiä suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa, 2 l vettä) noin 1 minuutti, kunnes ne pehmenevät. Valuta lehdet kylmässä, juoksevassa vedessä. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kiehauta 2 dl vettä kattilassa. Lisää perunahelmet ja keitä 8 minuuttia. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä. Helmet takertelevat toisiinsa mutta irtoavat, kun ne sekoitetaan juuresten joukkoon.
- Kuori juurekset ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy paistinpannussa. Kuullota juureksia sekoitellen noin 3 minuuttia. Lisää perunahelmet ja juusto. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna ainesten hautua miedolla lämmöllä kannen alla 1 minuutti.
- Nosta yksi kaalinlehti kerrallaan pieneen, pyöreäpohjaiseen kulhoon niin, että lehteä jää roikkumaan yli reunojen. Laita neljännes täytteestä lehden sisälle ja kääntele lehden reunat täytteen päälle tiiviisti. Nosta paketti saumat alaspäin leivinpaperilla vuorattuun pienehköön uunivuokaan. Täytä loput lehdet samaan tapaan.
- Hienonna persilja. Sulata voi kasarissa ja lisää persilja. Kiehauta. Valele persiljavoi kaalipakettien päälle.
- Paista kaalikääröjä uunissa 5 minuuttia. Lusikoi kääröistä valunut persiljavoi annosten päälle.