klo 8:00 | 26.1.2018

Piristävän vihreät pihvit tehdään herneistä ja seesaminsiemenistä. Rapea yllätys ovat mungpavun idut. Kikhernejauhojen sitomat vegaaniset pihvit pysyvät kasassa, kun vain annat taikinan turvota rauhassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 kpl
Valmistusaika
30 min + turvottaminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo
Herne-seesamipihvit
Ainekset
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
ps (à 200 g)
pakasteherneitä
4
dl
vettä
1
dl
seesaminsiemeniä
2
dl
kikhernejauhoja
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
mungpavun ituja
1
dl
hienonnettua minttua
4
rkl
öljyä
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipuli ja valko-sipulinkynnet. Yhdistä sipulit, jäiset herneet ja vesi kattilassa. Kiehauta 3–5 minuuttia tai kunnes herneet sulavat. Valuta siivilässä.
- Paahda seesaminsiemeniä kuumassa kuivassa pannussa koko ajan sekoitellen 1 minuutti. Kaada siemenet lautaselle jäähtymään.
- Soseuta herne-sipuliseos tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella karkeaksi soseeksi. Kumoa sose kulhoon, lisää seesaminsiemenet, jauhot, suola ja pippuri ja sekoita pihvitaikinaksi.
- Huuhdo idut ja valuta hyvin. Sekoita idut ja hienonnettu minttu pihvitaikinaan. Anna taikinan turvota jääkaapissa vähintään 1 tunti.
- Paista pieni koepihvi öljyssä pannussa. Jos pihvi ei pysy koossa, lisää hieman jauhoja ja turvota hetki. Muotoile taikina neljäksi isoksi tai kuudeksi pieneksi pihviksi. Pienet pihvit on helpompi paistaa. Paista pihvit keskilämmöllä rapeiksi ja kullanruskeiksi, molemmin puolin, yhteensä 5–10 minuuttia.
Vinkki Kypsennä pihvit 220-asteissa uunissa 20–30 minuuttia. Kikhernejauhojen sijasta voit käyttää myös soija- tai riisijauhoa.
Eikö taikinaan tule mitään nestettä? Ja kuitenkin 2 dl jauhoja. Siitähän tulee äärimmäisen kiinteä ja jauhoinen paketti. Siis valutetaanko se 4 dl vettä todellakin pois herneistä?