Juurekset Mornaykastikkeella
Ainekset
Työvaiheet
Kuori ja paloittele kasvikset isohkoiksi paloiksi. Laita kuoritut maa-artisokat heti kylmään veteen, jotta ne eivät tummu. Keitä kasvikset suolalla maustetussa vedessä al dente. Huomio, että porkkana ja palsternakka vaativat pidemmän kypsennysajan kuin maa-artisokka.
Nosta sopivasti kypsyneet juurekset kylmään veteen jäähtymään. Siivilöi vesi pois. Ota neljä palaa SAGA Leivinpaperia tai neljä leivinarkkia ja muotoile ne SAGA veneiksi. Jaa juurekset veneisiin. Lisää siirappi ja muut mausteet.
Valmista sitten Mornaykastike, jonka ohjeen löydät alta.
Kastikkeen tehtyäsi nosta veneet uunipellille, ja kaada Mornay-kastiketta kasvisten päälle. Gratinoi grillivastuksen alla, kunnes kastike on saanut kauniin ruskean värin.
Mornaykastike
Ainekset
Työvaiheet
Sulata ensin voi kattilassa ja lisää siihen sen jälkeen jauhot. Kypsennä seosta miedolla lämmöllä noin 4 - 5 minuuttia. Älä anna ruskistua.
Kuumenna maito ja lisää siitä ⅓ seokseen. Vispaa seos sileäksi kastikkeeksi. Lisää puolet jäljellä olevasta maidosta ja vispaa kastike jälleen sileäksi. Lisää loput maidosta ja keitä kastiketta hiljaa kiehuen ja välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Kaada kastike siivilän läpi.
Sekoita kerma ja keltuaiset keskenään. Kuumenna kastikepohja kiehuvaksi ja vispaa kerman ja keltuaisten sekoitus tasaisesti kiehuvaan kastikkeeseen. Siirrä pois levyltä ja raasta joukkoon juusto.
Mausta pienellä ripauksella muskottipähkinää, suolaa ja mustapippuria. Tarkasta maku.