klo 16:47 | 15.2.2016

Linssit ja vuohenjuusto höystävät punajuurilasagnen ruokaisaksi. Yksi lasagnen parhaista puolista on maukas juustokastike, joka valmistuu keittämättä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Punajuuri-vuohenjuustolasagne
Ainekset
Punajuuritäyte
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
iso punajuuri
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
mustia linssejä
1
prk
tomaattimurskaa (400 g)
4
dl
vettä
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1½
tl
suolaa
1
tl
kuivattua rosmariinia
1
tl
kuivattua timjamia
1
tl
kuivattua oreganoa
ripaus
mustapippuria rouhittuna
Juustokastike
400
g
ranskankermaa
2
dl
maitoa
200
g
vuohenjuustoa
Lisäksi
12–15
lasagnelevyä
200
g
vuohenjuustoa
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi. Kuullota sipulit pannulla tilkassa öljyä. Lisää punajuuriraaste ja jatka paistamista hetki.
- Huuhdo linssit siivilässä ja lisää ne sekä loput kastikkeen aineet pannulle. Anna hautua noin 15 minuuttia.
- Soseuta ranskankerma, maito ja vuohenjuusto sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.
- Lado uunivuokaan kerroksittain lasagnelevyjä, punajuuritäytettä ja vuohenjuustokastiketta. Tee lopuksi lasagnelevyjen päälle kerros vuohenjuustokastikkeesta.
- Viipaloi loppu vuohenjuusto ja nostele viipaleet lasagnen päälle.
- Paista lasagnea 175 asteessa noin 40 minuuttia.