Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 167 keittokirjaan.
OHJE Riikka Kaila KUVA Panu pälviä

Nämä nauhat eivät ole pastaa vaan kananmunaa! Munanauhat ja paahdettu parsa ovat oiva yhdistelmä, mutta nauhat sopivat vaikka sellaisenaan leivän päälle laitettaviksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Huijarin pastasalaatti

Ainekset

1
nippu
vihreää parsaa
1
nippu
kevätsipulia
1
rkl
paahdettua seesamiöljyä
½
rkl
vaaleita seesaminsiemeniä
½
rkl
Mustia seesaminsiemeniä
½
tl
suolaa
Kananmunanauhat
4
kananmunaa
1
rkl
sokeria
3/4
tl
suolaa
2
rkl
rypsiöljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Tee ensin munanauhat. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita joukkoon sokeri ja suola. Anna massan maustua noin 5 minuuttia.
  2. Kuumenna tilkka öljyä kreppi-pannussa tai tavallisessa pinnoitetussa paistinpannussa. Kaada munakasmassaa ohut kerros pannuun (1/4 massasta). Anna hyytyä lieden keskilämmöllä noin minuutti. Valuta munakas lastan avulla pannusta leivinpaperin päälle jäähtymään. Paista vielä kolme samanlaista ohutta munakaslevyä. Anna munakaslevyjen jäähtyä.
  3. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  4. Poista parsoista kuiva tyvi ja kuori varret kevyesti. Katkaise kevätsipuleista valkoinen osa erikseen. Jätä vihreät varret odottamaan koristelua. Laita parsat ja kevätsipulin varret leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta päälle seesamiöljy, ripottele seesaminsiemenet ja suola. Sekoittele öljy, siemenet ja suola varsiin.
  5. Kypsennä varsia uunin keskitasossa 10 minuuttia.
  6. Laita jäähtyneet munakaslevyt päällekkäin ja rullaa ne kääretortun tapaan. Leikkaa rullasta noin ½ cm:n levyisiä suikaleita.
  7. Kokoa ruoka tarjoiluvadille. Laita parsat ja kevätsipulit alimmaisiksi ja nosta päälle munasuikaleet keoiksi. Hienonna vihreät kevätsipulit annoksen pinnalle.

Kommentit (1)

nami-hiiri
Seuraa 
Liittynyt10.11.2014

Ensin tämä resepti meni Aprilliä -osioon, mutta jäi vaivaamaan, josko 'pila' olisikinkin vain otsakkeessa Ü. Kokeilin juuri puolikkaalla annoksella, kun parsat tuli syötyä lounaaksi.
Hauska idea ja ihan mallikkaasti toimiva ! Kiitos!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 339 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Nopeasti pannupaistetut kasvikset saavat jäädä rakenteeltaan napakoiksi. Kaupan valmiit falafel-kasvispyörykät tuovat lisää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea pannu-falafelsalaatti

Ainekset

1
munakoiso
200
g
pieniä porkkanoita
2
suippopaprikaa
2
punasipulia
1
l
pinaatinlehtiä
1
rkl
öljyä
¾
tl
suolaa
1
oksa rosmariinia tai salviaa
1
ps (210 g)
valmiita falafel-kasvispyöryköitä
2
rkl
raastettua piparjuurta
1
dl
hummusta

Työvaiheet

  1. Pese munakoiso ja porkkanat, poista kannat ja leikkaa paloiksi. Huuhtele paprikat, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, leikkaa viipaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele pinaatti lävikössä.

  2. Paista kasviksia pinaattia lukuunottamatta isolla pannulla tilkassa öljyä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja rosmariininlehdillä. Lisää pinaatit ja falafelit. Peitä paistos kannella tai foliolla niin, että pinaatit pehmenevät ja falafelit lämpenevät.

  3. Raasta päälle tuoretta piparjuurta. Tarjoile lisäksi hummusta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Muutama lusikallinen mätiä juhlistaa raikkaan ja kevyen salaatin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-omenasalaatti

Ainekset

1
pieni kurkku
½
fenkoli
1
omena
1
pieni punasipuli
1
dl
tilliä silputtuna
1
prk (170 g)
vegaanista mätiä, esim. Cavi-art
Kastike
½
dl
appelsiinimehua
1
tl
fenkolinsiemeniä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku renkaiksi, fenkoli ohuiksi lastuiksi sekä omena ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Silppua tilli.
  2. Tee kastike. Purista appelsiinista mehu. Rouhi fenkolinsiemenet morttelissa. Yhdistä kastikkeen ainekset.
  3. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää joukkoon tilli ja kastike.
  4. Laita kasvikset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle vegaanista mätiä. Koristele tillillä.

Vinkki! Merileväpohjaisen mädin voi vaihtaa kirjolohen- tai siianmätiin.