
Parsa syödään useimmiten keitettynä. Oletko kokeillut näitä muita tapoja?
1. Simppelisti keittämällä
Perinteiseen tapaan keitetty parsa sopii freshiin salaattiin, jota voi tarjoilla joko alkupalaksi tai pääruuaksi. Klassikkopari mansikat ja vuohenjuusto kohtaa raikkaan parsan kesäisessä salaatissa.
Katso, miten astetta parempi salaatti syntyy klassikkoaineista
2. Hetkessä pannulla tai uunissa
Parsan valmistus ei ole vaikeaa, mutta kysentämisen kanssa tulee olla tarkkana. Ylikypsyessään siitä tulee lötkö ja mauton. Näillä kahdella simppelillä ohjeella pärjäät koko parsakauden ja voit silti käyttää luovuutta. Vinkkinä myös supernopea pikahollandaise.
Täältä löytyy kaksi ohjetta, joilla teet parsan pannulla tai uunissa.
3. Arjen pikaruoka pannulla
Parsa toimii neutraalin makunsa ansiosta loistavasti tasapainottamassa itämaisia makuja. Pikainen nuudelivokki on helppo ja valmistuu myös nopeasti kiireisen arjen keskellä. Parsat pyöräytetään vain nopeasti pannulla.
Katso parsanuudeleiden ohje, joka valmistuu kuin itsestään
4. Sheivaa raakana suoraa salaattipiirakkaan
Aina parsaa ei ole välttämätöntä edes kypsentää. Yllätä herkullisella salaattipiirakalla, johon raa'at parsat siivutetaan lastuiksi. Myös avokadoa voi sheivata! Oikaise valmistaikinalla ja tarjottava on valmis hetkessä.
Tästä ohje brunssipöydän halutuimpaan herkkuun avokado-parsapiirakkaan
5. Paahda uunissa täydellisen rapsakaksi
Parsasta saa näpsäkästi rapeaa kun sen ensin kiehauttaa ja laittaa sen jälkeen vielä uuniin. Punainen lohi ja vihreä parsa ovat näyttävä ilmestys ja sopivat juhlavampaankin hetkeen.
Tästä löydät ohjeen juhlavaan, mutta helppoon savulohi-parsapiiraaseen
Opi myös pomminvarma tapa kypsentää parsaa - ei enää ylikypsiä löllökkeitä!
Teksti: Karoliina Närvänen