klo 11:08 | 16.6.2016

Uusi peruna on parasta, ja savustettuna se on vielä parempaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen
Savustetut perunat
Ainekset
1
savustuspussi
1
kg
varhaisperunoita
1
pkt
(140 g) pekonia
1
oksa
timjamia
2
rkl
voita
½
tl
sormisuolaa
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 250–280-asteiseksi. Jos käytät kaasu- tai hiiligrilliä, lämmitä grilli maksimilämpötilaan.
- Pese ja kuivaa perunat, leikkaa pekoni kuutioiksi ja hienonna timjami.
- Sekoita kulhossa perunat, pekonit, timjami ja pehmeä voi. Kaada perunat savustuspussiin ja sulje pussi.
- Savusta perunoita pussin ohjeen mukaan ensin kuumassa lämmössä 10–15 minuuttia. Laske lämpötilaa ja savusta vielä 30 minuuttia. Ota pussi uunista ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Avaa pussi ja mausta perunat sormisuolalla.
- Tarjoa perunat kapriskastikkeen (ks.ohje alla) kanssa lämpiminä tai huoneenlämpöisinä.
Kapriskastike
Ainekset
3
rkl
kapriksia
2
kevätsipulinvartta
2
dl
kermaviiliä
1
rkl
sinappia
½
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Työvaiheet
- Hienonna kaprikset ja kevätsipulinvarret.
- Sekoita kastikkeen aineet kulhossa. Anna kastikkeen maustua jääkaapissa 10 minuuttia.
Ohjeesta tulee noin 2 dl valmista kastiketta.
Ketju on lukittu.
Mites sähkösavustimessa? Folioon?
Hei, sähkösavustimessa perunat voi laittaa sellaisenaan savustimeen ilman foliota. Hauskaa juhannusta! T: Soppa365 toimitus