
Soppakokki Antti Lukkari valmistaa Soppa365-tv:ssä punajuuri-vuohenjuustosalaattia.
Punajuuri-vuohenjuustosalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Tee paahdetut punajuuret. Pese ne, mutta älä kuori. Valele punajuuret rypsiöljyllä ja ripottele niille suolaa ja sokeria. Kääri punajuuret folioon ja paahda 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä. Kuori ja paloittele punajuuret juuri ennen tarjoamista. Laita mukaan oliiviöljyä kiiltoa antamaan.
- Pikkelöi punajuuret. Laita vesi, sokeri ja etikka kattilaan ja lämmitä kunnes sokeri on liuennut nesteeseen. Kuori ja kuutioi punajuuret. Keitä punajuurikuutioita pikkeliliemessä noin 4–5 minuuttia. Anna punajuurten jäähtyä liemessä. Siivilöi ennen tarjoamista.
- Valmista vuohenjuustokreemi. Laita pehmeä vuohenjuusto kulhoon ja vatkaa pallovatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta vaahto sokerilla, suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Lusikoi vaahto pursotinpussiin.
- Leikkaa vuohenjuustotangosta kova kuoriosa pois. Leikkaa juusto reiluiksi paloiksi. Hiillosta paloja kaasupolttimella tai paahda ne käyttämällä pikaisesti 300-asteisessa uunissa grillivastusten alla. Mausta palat suolalla, sokerilla ja pippurilla.
- Huuhtele ja kuivaa salaatit. Paahda pinjansiemeniä kuivassa kuumassa pannussa koko ajan sekoitellen pari minuuttia. Kokoa annokset lautasille.
Vinkki: Paahda kerralla enemmän punajuuria ja käytä keitoissa, soseissa, tahnoissa tai sellaisenaan.