
Paimenen paistoksen eli lihaperunasoselaatikon tekeminen itse maksaa aina vaivan.
Jauhelihaperunasoselaatikko
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja paloittele perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Kaada vesi pois ja soseuta perunat sähkövatkaimella.
- Lisää joukkoon suola, voi ja maitoa, kunnes saat vellimäisen soseen. Soseuta tasaiseksi.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipuli. Kuullota hetki.
- Lisää jauheliha ja ruskista sipulin kanssa. Mausta suolalla, paprikajauheella, oreganolla ja mustapippurilla. Lisää valutetut pavut.
- Sekoita jauheliha-sipuliseos löysään perunasoseeseen munien kanssa.
- Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.
Vinkki! Jos käytät papusekoitusta, tarkista, sisältääkö se valmiiksi suolaa ja mausteita.
Teen perunamuusin aina itse, mutta tässä kohtaa kannattaa kyllä oikoa jos arkiruuaksi tekee ja käyttää Oolannin pakastemuusia. Kun muuttaa maidon ja veden suhdetta ja laittaa vähän voita joukkoon niin lopputulos on loistava. Muusia ei myöskään tarvitse tehdä lämpimäksi asti vaan lämmittää neste vain sen verran että muusiaines sulaa joukkoon, lämpenee sitten uunissa.