vanilja-mansikkapitko
Työvaiheet
Â
Valmistusaineet
TAIKINA
1,000 kg vettä
0,075 kg maitojauhetta
0,025 kg suolaa
0,400 kg sokeria
0,200 kg hiivaa
0,200 kg munia
0,015 kg kardemummaa
0,500 kg voita
2,700 kg vehnäjauhoja
Â
TÄYTE
0,300kg vaniljakreemi
0,300kg   mansikkamarnelaadia
Â
PINNALLE
0,100 kg pomadaa
Â
Valmistusohje:
Sekoita taikina aineet ja vaivaa taikinaksi. Anna taikinan levätä 15 minuuttia
Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 13 cm:n levyisiksi nauhoiksi.
Pursota nauhoille  raita vaniljakreemiä ja mansikkaa. Taita nauhat kolmeen osaan siten, että sauma tulee keskelle alas. Leikkaa nauhat 20 cm:n pituisiksi pitkoiksi. Nostata pitkot
Voitele pitkot kananmunalla ja pursota pinnalle raita kreemiä ja mansikkaa. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Koristele pitkot pomadalla.