Umpisuomalaisella piimärieskalla on kaukainen hyvä ystävä: wasabilla ja sansho-pippurilla terästetty savulohi. Härmäläisessä leivässäkin on ripaus japanilaisuutta: kolmen viljan pikkurieskat suolataan soijakastikkeella.
Kolmen viljan soijarieskat
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva piimään. Sekoita soija joukkoon. Lisää jauhot ja vaivaa taikinaa vain sen verran, että ainekset sekoittuvat.
- Jaa taikina 3 osaan ja kauli ne jauhotetun työpöydän päällä 3 mm:n paksuisiksi levyiksi. Ota levyistä muotilla (Ø 15 cm) noin 20 pikkurieskaa leivinpaperien päälle. Pistele rieskat haarukalla. Kohota 15 minuuttia.
- Laita uuni lämpenemään 300 asteeseen ja laita tyhjät pellit uuniin kuumenemaan. Tee savulohitahna (ks. ohje).
- Paista rieskoja kuumassa uunissa noin 8 minuuttia. Voitele rieskat voisulalla ja tarjoa lämpiminä savulohitahnan kanssa.
Wasabi-savulohitahna
Ainekset
Työvaiheet
- Murenna lämminsavulohi kulhoon.
- Lisää muut ainekset ja sekoita pallovatkaimella tahnaksi. Lisää tarvittaessa suolaa.VINKKI! Japanilaista sansho-pippuria myydään etnisissä ruokakaupoissa.