
Suikaloi kesäkurpitsat kuorimaveitsellä ja levitä esipaistetulle polentapohjalle.
Pannupolenta ja kesäkurpitsaa
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita uuninkestävä paistinpannu (Ø n. 25 cm) uuniin kuumenemaan.
- Yhdistä polenta, jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Raasta parmesaani ja sekoita se polentan joukkoon. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Mausta taikina suolalla ja chilihiutaleilla.
- Ota kuuma pannu uunista. Kaada oliiviöljy pannuun. Levitä taikina kuumaan pannuun. Revi mozzarella paloiksi ja levitä palat polentan pinnalle. Nosta pannu takaisin uuniin ja paista kullanruskeaksi 15 minuuttia.
- Suikaloi kurpitsat kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Hienonna yrtit.
- Nosta pannu uunista. Laita kurpitsasuikaleet pohjan päälle. Paista vielä 5 minuuttia. Lisää yrtit kypsän pannupolentan päälle.
Vinkki Saat pannupolentasta gluteenittoman vaihtamalla jauhot gluteiinittomaan jauho-seokseen tai kikhernejauhoon.