Jaana tuulee on lisännyt 39 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Oi kuinka kaksi kastiketta yhdistelee kalan ja salaatin oivallisen maun
Oi kuinka kaksi kastiketta yhdistelee kalan ja salaatin oivallisen maun

Tämä on ranskisaterioiden huipennus kahden kastikkeen voimin, toinen salaattiin ja toinen kalan kanssa. Varsinainen terästys tillikastikkeesta punaviinietikan kirpakkuuksiin kunnon muhennoksella silakkaa ja sen kastikkeita.

silakoita, tikkuranskanperunoita, vehnäjauhoja, rypsiöljyä, maizena maissitärkkelystä, vichyä, vapaan kananmunia, leivinjauhetta, tilliruukku, kermaviili, sinappia (käy dijon ym,), sitruunamehua, suolaa, mustapippuria

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Silakka sipsit

Ainekset

800
g
silakoita
2
dl
vehnäjauhoja
2
dl
maissitärkkelystä
2 1/2
dl
vichy vettä
3
vapaan kanan valkuaista
1
rkl
leivinjauhetta
1-2
ps
tikkuranskanperunoita
Salaatti ja salaatinkastike
ripaus
sokeria
ripaus
suolaa ja mustapippuria
punasipulia
1/2
dl
vettä
kurkkuviipaleita
vaalean vihreää lehtisalaattia
1/2
dl
punaviinietikkaa
1
dl
rypsiöljyä
Juomaksi
Vichy vettä
Kermaviilikastike
suolaa
(mustapippuria)
1
ruukku
tilli
1
tlk
kermaviiliä
1-1,2
dl
rypsiöljyä
1
tl
sinappia ( käy dijon tai muu)
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

Valmista ensin salaatinkastike; sekoita yhteen punaviinietikka, rypsiöljy(tähän ei käy oliiviöljy tilalle), vesi, mustapippuri, suola ja sokeri. Laita salaatti kulhoon salaatinlehtiä revittyinä ja viipaloi kurkkua, kuori punasipuli ja viipaloi sekin sipulirenkaiksi kulhoon. Laita jääkaappiin. Tee kermaviilikastike; laita 3 dl rypsiöljyä, ja ruukku tilliä tehosekoittimeen ja soseuta nämä aineet hyvin, laita jääkaappiin odottamaan. Sekoita kermaviilin kanssa salaatinkastikekulhossa keskenään sinappia, sitruunamehu ja suola, (mustapippuri). Laita tämäkin jääkaappiin odottamaan. Laita uuni päälle 200 asteeseen ranskanperunoita varten. Tee tempurataikina ja ota silakat pakasteesta sulamaan huoneenlämpöön; Ota kaksi mukia joista toiseen valutat kananmunan valkuaisosuuden ja kääntelemällä keltuaista kuoren toisesta puolikkaasta toiseen puolikkaaseen. Lopulta kun keltuaisessa ei ole valkuaista, jätä keltuainen syrjään. Vatkaa sitten valkuaisten rakenne rikki kunnolla tehosekoittimella tai käsivatkaimella. Sekoita valkuaiseen maissitärkkelys, vehnäjauhot, leivinjauhe ja vichy. Laita ranskanperunat uuniin 18 minuutiksi. Pyörittele sulaneet silakat vehnäjauhoissa molemmin puolin ja käytä tempurataikinassa laittaen sitten fileet kuumenneelle paistinpannulle öljyyn vieretysten. Säädä paistinpannu sopivan korkealle lämmölle että silakoita on mukava paistaa, käännellen ne toisinkinpäin. Ota ranskikset pois uunista ja sekoita keskenään salaatinkastikeainekset; tilli-rypsiöljy kermaviilikastikkeeseensa. Laita kermaviilikastiketta silakoiden ja ranskalaisten päälle ikään kuin niiden kastikkeeksi, ja sipulirenkaiden, kurkkujen ja salaatinlehden täydennetyksi lisäksi punaviinietikkakastiketta rypsiöljyllä. Tarjoa juomana lisäksi vichy vettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Mehevä pasta-annos ei todellakaan kaipaa lihaa, kun se pursuaa satokauden kasviksia ja yrttejä sekä pehmeäksi paistettua fetaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-kasvispasta

Ainekset

1
pkt
fetaa
½
rkl
öljyä
1
munakoiso
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
sitruuna
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
oksaa rosmariinia
1
l
tuoretta pinaattia
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sipaise uunivuokaan öljyä. Laita feta vuokaan.
  2. Pilko munakoiso. Silppua sipuli ja valkosipuli. Huuhtele tomaatit. Levitä kasvikset fetan ympärille.
  3. Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaasta mehu ja viipaloi toinen puoli.
  4. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri ja suola. Lorauta liemi kasvisten joukkoon. Levitä sitruunaviipaleet vuokaan.
  5. Silppua joukkoon rosmariinia ja rouhaise mustapippuria.
  6. Kypsennä fetavuokaa uunissa 25 minuuttia. Käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka ylätasolle ja paista vielä 5 minuuttia.
  7. Silppua pinaatti ja pyöräytä kypsien kasvisten joukkoon. Pinaatti kypsyy pian kuumien kasvisten joukossa.
  8. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Voit sekoittaa keitetyn pastan pehmeän fetan ja kasvisten joukkoon tai tarjota erikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos rakastat ranskalaista sipulikeittoa, ihastut takuulla myös tähän pastaan! Spagetti kypsennetään samassa astiassa muiden ainesten kanssa, jolloin se imee mahtavasti makua itseensä. Umaminen lihaliemi sopii mainiosti sipulipastaan, mutta sen halutessaan korvata kasvisliemellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulipasta

Ainekset

500
g
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
n. 7
dl
vahvaa liha- tai kasvislientä fondista
3
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
dl
valkoviiniä
400
g
kuivapastaa
LISÄKSI
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
50
g
gruyère-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Hienonna valkosipulit. Paista sipuleita pari minuuttia voissa kannellisessa paistokasarissa.

  2. Kiehauta liha- tai kasvisliemi kattilassa.

  3. Lisää kasariin mausteet, viini, liemi ja pasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää lientä tarvittaessa.

  4. Raasta leipä ja juusto. Yhdistä ne. Ripottele muruseosta kuuman pastan päälle.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vuohenjuuston täyteläisyys, tomaattien raikkaus ja oliivien suolaisuus pelaavat uunimunakkaassa hyvin yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunimunakas

Ainekset

8
munaa
2
dl
ruokakermaa
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
öljyä
Päälle
1
rs (70 g)
pinaattia
2
dl
kivettömiä oliiveja
1
rs
kirsikkatomaatteja
100
g
pehmeää vuohenjuustoa
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Vatkaa munat kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lorauta joukkoon kerma ja siivilöi perunajauhot. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Pyyhi uunivuoan (40 x 30 cm) pohja ja reunat öljyllä. Kaada munakasmassa vuokaan.
  4. Kypsennä munakasta uunin alatasolla 15 minuuttia.
  5. Kuorruta jäähtynyt munakas pinaatilla, oliiveilla ja kirsikkatomaateilla. Murenna päälle vuohenjuustoa ja lorauta oliiviöljyä.

Vinkki! Vuohenjuuston voi vaihtaa mozzarellaan.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström

Uunissa kypsyvä ricotta-kasvispannu pelastaa arjen ja sunnuntain. Tarjoa sen kanssa pastaa tai pyyhi ihanat maut talteen vaalealla maalaisleivällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Ricottapannu

Ainekset

1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
chili
1
keltainen paprika
1
punainen paprika
300
g
fenkolia
1
rs (300 g)
kirsikkatomaatteja
½
dl
oliiviöljyä
2
rkl
tummaa balsamicoa
2
rkl
kapriksia
2
rkl
kapristen lientä
1
tl
suolaa
1
(250 g)
ricotta-juusto
2
rkl
oliiviöljyä
basilikaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Kuori ja lohko sipuli. Silppua valkosipuli ja chili. Pese ja halkaise paprikat. Poista siemenkodat. Lohko paprikat ja fenkoli reiluiksi paloiksi. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit.
  3. Lisää uunivuokaan öljy, kasvikset, balsamico, kaprikset, kapristen liemi ja suola. Sekoita.
  4. Paahda kasviksia uunissa 20 minuuttia. Nosta kasvisten keskelle kokonainen ricotta-juusto. Jatka kypsennystä 20 minuuttia.
  5. Lorauta juuston pinnalle öljyä ja silppua vuokaan tuoretta basilikaa.

Vinkki! Keitä ricotta-pannun kaveriksi pastaa tai kasta liemeen vaaleaa maalaisleipää.