Jaana tuulee on lisännyt 37 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Oi kuinka kaksi kastiketta yhdistelee kalan ja salaatin oivallisen maun
Oi kuinka kaksi kastiketta yhdistelee kalan ja salaatin oivallisen maun

Tämä on ranskisaterioiden huipennus kahden kastikkeen voimin, toinen salaattiin ja toinen kalan kanssa. Varsinainen terästys tillikastikkeesta punaviinietikan kirpakkuuksiin kunnon muhennoksella silakkaa ja sen kastikkeita.

silakoita, tikkuranskanperunoita, vehnäjauhoja, rypsiöljyä, maizena maissitärkkelystä, vichyä, vapaan kananmunia, leivinjauhetta, tilliruukku, kermaviili, sinappia (käy dijon ym,), sitruunamehua, suolaa, mustapippuria

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Silakka sipsit

Ainekset

800
g
silakoita
2
dl
vehnäjauhoja
2
dl
maissitärkkelystä
2 1/2
dl
vichy vettä
3
vapaan kanan valkuaista
1
rkl
leivinjauhetta
1-2
ps
tikkuranskanperunoita
Salaatti ja salaatinkastike
ripaus
sokeria
ripaus
suolaa ja mustapippuria
punasipulia
1/2
dl
vettä
kurkkuviipaleita
vaalean vihreää lehtisalaattia
1/2
dl
punaviinietikkaa
1
dl
rypsiöljyä
Juomaksi
Vichy vettä
Kermaviilikastike
suolaa
(mustapippuria)
1
ruukku
tilli
1
tlk
kermaviiliä
1-1,2
dl
rypsiöljyä
1
tl
sinappia ( käy dijon tai muu)
1
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

Valmista ensin salaatinkastike; sekoita yhteen punaviinietikka, rypsiöljy(tähän ei käy oliiviöljy tilalle), vesi, mustapippuri, suola ja sokeri. Laita salaatti kulhoon salaatinlehtiä revittyinä ja viipaloi kurkkua, kuori punasipuli ja viipaloi sekin sipulirenkaiksi kulhoon. Laita jääkaappiin. Tee kermaviilikastike; laita 3 dl rypsiöljyä, ja ruukku tilliä tehosekoittimeen ja soseuta nämä aineet hyvin, laita jääkaappiin odottamaan. Sekoita kermaviilin kanssa salaatinkastikekulhossa keskenään sinappia, sitruunamehu ja suola, (mustapippuri). Laita tämäkin jääkaappiin odottamaan. Laita uuni päälle 200 asteeseen ranskanperunoita varten. Tee tempurataikina ja ota silakat pakasteesta sulamaan huoneenlämpöön; Ota kaksi mukia joista toiseen valutat kananmunan valkuaisosuuden ja kääntelemällä keltuaista kuoren toisesta puolikkaasta toiseen puolikkaaseen. Lopulta kun keltuaisessa ei ole valkuaista, jätä keltuainen syrjään. Vatkaa sitten valkuaisten rakenne rikki kunnolla tehosekoittimella tai käsivatkaimella. Sekoita valkuaiseen maissitärkkelys, vehnäjauhot, leivinjauhe ja vichy. Laita ranskanperunat uuniin 18 minuutiksi. Pyörittele sulaneet silakat vehnäjauhoissa molemmin puolin ja käytä tempurataikinassa laittaen sitten fileet kuumenneelle paistinpannulle öljyyn vieretysten. Säädä paistinpannu sopivan korkealle lämmölle että silakoita on mukava paistaa, käännellen ne toisinkinpäin. Ota ranskikset pois uunista ja sekoita keskenään salaatinkastikeainekset; tilli-rypsiöljy kermaviilikastikkeeseensa. Laita kermaviilikastiketta silakoiden ja ranskalaisten päälle ikään kuin niiden kastikkeeksi, ja sipulirenkaiden, kurkkujen ja salaatinlehden täydennetyksi lisäksi punaviinietikkakastiketta rypsiöljyllä. Tarjoa juomana lisäksi vichy vettä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 708 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Pari minuuttia pannulla, ja härkäpapusuikaleet ovat mehevän rapeita. Tarjoa keitetyn basmatiriisin tai nuudeleiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Seesamihärkäpapu

Ainekset

1
pkt (250 g)
maustamattomia härkäpapusuikaleita (Beanit)
2
porkkanaa
1
rkl
rypsiöljyä
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
seesaminsiemeniä
tuoretta korianteria
Kastike
1
rkl
soijakastiketta (vähäsuolaista)
2
rkl
makeaa chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kastikkeen aineet.
  2. Kuumenna rypsiöljy pannulla. Lisää kuumalle pannulle härkäpapusuikaleet minuutiksi. Lisää porkkanat ja kastike. Jatka paistamista pari minuuttia.
  3. Viimeistele seesamiöljyllä ja siemenillä. Silppua pinnalle tuoretta korianteria.

Vinkki! Samalla kun paistat suikaleet, keitä niiden seuraksi basmatiriisiä tai nuudeleita.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2290 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Klassinen roomalainen juustopasta cacio e pepe kohtaa nyt japanilaisen mison! Lopputulos on koukuttavan hyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Miso cacio e pepe

Ainekset

400
g
spagettia tai nauhapastaa
2
rkl
suolaa
200
g
pecorinoa
2
rkl
misotahnaa
25
g
voita
1
tl
chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan runsaalla suolalla maustettuun veteen (2 rkl suolaa/ 3 l vettä). Raasta juusto hienoksi pastan kiehuessa.

  2. Laita misotahna pieneen kulhoon. Kun pasta on lähes kypsää, ota 2 dl keitinvettä mison joukkoon ja sekoita.

  3. Sulata voi paistinpannussa. Nosta kypsä pasta spagettikauhalla paistinpannuun. Lisää noin puolet misoliemestä ja juustosta. Sekoita spagettikauhalla voimakkaasti, jotta vesi ja juusto alkavat muodostaa kastiketta. Lisää vettä ja juustoa ja sekoita, kunnes pastan pinnassa on kermainen kerros kastiketta eikä pannun pohjalle jää nestettä.

  4. Jaa pasta lautasille, ripottele chilihiutaleita päälle ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2290 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Timo Wright ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Korealainen lohturuoka doenjang-jjigae on soijapapu-kasvispata, jota voi muunnella helposti kasviksia vaihtamalla. Padan ydin on fermentoitu soijatahna, joka antaa ruokaan syvyyttä ja umamisen maun. 

Vinkki! Fermentoitua soijapaputahnaa löydät isoista ruokakaupoista ja aasialaisiin elintarvikkeisiin erikoistuneista kaupoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Fermentoitu soijapapupata

Ainekset

2–3
(200 g)
keskikokoista perunaa
1
iso sipuli
150
g
kesäkurpitsaa
5
valkosipulinkynttä
1
vihreä chili
5–7
dl
vettä
5
rkl
doenjangia (fermentoitua soijapaputahnaa)
1
rkl
kalakastiketta
150
g
pehmeää tofua (silken tofu)
1
kevätsipuli
LISÄKSI
keitettyä riisiä
gochujang-tahnaa

Työvaiheet

  1. Pese, kuori ja kuutioi perunat. Kuutioi sipuli ja kesäkurpitsa. Hienonna valkosipulinkynnet ja chili (poista siemenet halutessasi).

  2. Laita kasvikset kattilaan ja lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää fermentoitu soijapaputahna ja kalakastike. Keitä 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä.

  3. Kuutioi tofu ja lisää varovasti kattilaan. Jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia.

  4. Annostele pata kulhoihin ja viipaloi kevätsipuli päälle. Tarjoa riisin ja gochujang-tahnan kanssa.

 

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 708 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Leivo kypsät ja mehevät banaanit kakuksi! Vaivaton banaanikakku saa potkua inkivääristä ja mehevyyttä jugurttikuorrutteesta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16 palaa
Valmistusaika
15 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-inkiväärikakku

Ainekset

100
g
voita
2
dl
fariinisokeria
2
munaa
dl
vehnäjauhoja
1
tl
kanelia
1
tl
kardemummaa
1
tl
soodaa
2
kypsää banaania
dl
turkkilaista jugurttia
¾
dl
kandeerattua inkivääriä tai 3 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
Kuorrutus
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1–2
dl
turkkilaista jugurttia
½
dl
tomusokeria
(sokeroituja inkivääripaloja)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka (ø 24 cm) leivinpaperilla.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan samalla vatkaten.
  3. Sekoita vehnäjauhoihin kaneli, kardemumma ja sooda. Sekoita jauhot vaahtoon.
  4. Soseuta banaanit haarukalla. Lisää banaanit, jugurtti ja suurin osa kandeeratuista inkivääreistä taikinaan. Jos raastat tuoretta inkivääriä, lisää koko määrä taikinaan. Sekoita taikina ja levitä se vuokaan.
  5. Paista kakkua noin 30 minuuttia, kunnes se on mehevän kypsä.
  6. Kuorruta jäähtynyt kakku. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon jugurtti ja sokeri. Levitä kakulle. Koristele halutessasi inkivääripaloilla.

Kommentit (0)