
Tämä on ranskisaterioiden huipennus kahden kastikkeen voimin, toinen salaattiin ja toinen kalan kanssa. Varsinainen terästys tillikastikkeesta punaviinietikan kirpakkuuksiin kunnon muhennoksella silakkaa ja sen kastikkeita.
silakoita, tikkuranskanperunoita, vehnäjauhoja, rypsiöljyä, maizena maissitärkkelystä, vichyä, vapaan kananmunia, leivinjauhetta, tilliruukku, kermaviili, sinappia (käy dijon ym,), sitruunamehua, suolaa, mustapippuria
Silakka sipsit
Ainekset
Työvaiheet
Valmista ensin salaatinkastike; sekoita yhteen punaviinietikka, rypsiöljy(tähän ei käy oliiviöljy tilalle), vesi, mustapippuri, suola ja sokeri. Laita salaatti kulhoon salaatinlehtiä revittyinä ja viipaloi kurkkua, kuori punasipuli ja viipaloi sekin sipulirenkaiksi kulhoon. Laita jääkaappiin. Tee kermaviilikastike; laita 3 dl rypsiöljyä, ja ruukku tilliä tehosekoittimeen ja soseuta nämä aineet hyvin, laita jääkaappiin odottamaan. Sekoita kermaviilin kanssa salaatinkastikekulhossa keskenään sinappia, sitruunamehu ja suola, (mustapippuri). Laita tämäkin jääkaappiin odottamaan. Laita uuni päälle 200 asteeseen ranskanperunoita varten. Tee tempurataikina ja ota silakat pakasteesta sulamaan huoneenlämpöön; Ota kaksi mukia joista toiseen valutat kananmunan valkuaisosuuden ja kääntelemällä keltuaista kuoren toisesta puolikkaasta toiseen puolikkaaseen. Lopulta kun keltuaisessa ei ole valkuaista, jätä keltuainen syrjään. Vatkaa sitten valkuaisten rakenne rikki kunnolla tehosekoittimella tai käsivatkaimella. Sekoita valkuaiseen maissitärkkelys, vehnäjauhot, leivinjauhe ja vichy. Laita ranskanperunat uuniin 18 minuutiksi. Pyörittele sulaneet silakat vehnäjauhoissa molemmin puolin ja käytä tempurataikinassa laittaen sitten fileet kuumenneelle paistinpannulle öljyyn vieretysten. Säädä paistinpannu sopivan korkealle lämmölle että silakoita on mukava paistaa, käännellen ne toisinkinpäin. Ota ranskikset pois uunista ja sekoita keskenään salaatinkastikeainekset; tilli-rypsiöljy kermaviilikastikkeeseensa. Laita kermaviilikastiketta silakoiden ja ranskalaisten päälle ikään kuin niiden kastikkeeksi, ja sipulirenkaiden, kurkkujen ja salaatinlehden täydennetyksi lisäksi punaviinietikkakastiketta rypsiöljyllä. Tarjoa juomana lisäksi vichy vettä.