Kuvassa Tsimes menossa uuniin
Tsimes on perinteinen Ashkenazijuutalaisten pyhäruoka, jota syödään ympäri maailman. Se on varsinkin lasten herkkua.
Tzimes (Tsimes)
Ainekset
Työvaiheet
Kuori porkkanat ja sipulit. Viipaloi porkkanat ja lohko sipulit ja valkosipulit.
Kuullota niitä öljyssä paistinpannulla, kunnes ne saavat kauniin värin. Älä käristä.
Aseta ruoka uunivuokaan ja laita keskelle luinen naudanliha makua antamaan. Rouhi joukkoon suolaa, mustapippuria sekä timjamia (ja rosmariinia). Lisää tummaa sokeria ja siirappia. Jos et pidä kovin makeasta, vähennä siirapin ja sokerin määrää. Paista uunissa n. 200 asteessa, kunnes liha on kypsää. Voit myös käyttää lihaliemessä keitettyä luista lihaa, jolloin paistos valmistuu nopeammin. Valele paistosta kanaliemellä aika ajoin. Maistele useasti ja sekoita. Ruoassa pitää olla makean ja suolaisen tasapaino.
Tzimes syödään keitetyn tai paistetun kanan tai naudanlihan lisukkeena. Lisäksi voit tarjota raikasta vihersalaattia.
Tzimes on seuraavana päivänä myös hyvää kylmänä, jolloin maku tiivistyy.
Tässä uutena vuotena ajankohtainen ruoka.