Piimäjuuston voi tarjota raejuuston tapaan.
Piimäjuusto
Ainekset
Työvaiheet
-
Kiehauta maito isossa kattilassa. Sekoita erillisessä kulhossa piimään munat.
-
Nosta kattila liedeltä. Lisää muna-piimäseos maidon joukkoon samalla vatkaten. Nosta kattila taas liedelle. Kiehauta, älä sekoita. Anna seoksen seistä kannen alla 15 minuuttia.
-
Nosta reikäkauhalla juustomassa kulhoon. Mausta suolalla ja sokerilla. Nosta massa kostealla harsoliinalla peitettyyn juustomuottiin tai siivilään. Painele pinta tasaiseksi ja anna juuston tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
-
Kumoa juusto, irrota liina ja tarjoa juusto viipaleina salaatissa tai leivän kanssa.
Vinkki:
Tähteeksi jäänyt hera sopii leipätaikinan nesteeksi tai tuoremehua terästämään.