Helppo maa-artisokkakeitto saa hehkua sahramista ja makua pähkinäpestosta.
Maa-artisokkakeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Pese, kuori ja paloittele juurekset. Kuori ja lohko sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasvikset muutamaksi minuutiksi kuullottumaan.
- Sekoita sahrami puoleen desiin lämmintä vettä. Lisää koko vesimäärä kattilaan, myös sahramivesi. Hauduta keittoa 25 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Soseuta keitto.
- Lisää keittoon sitruunan kuori, mehu, sokeri, suola ja ruokakerma. Maista ja mausta tarvittaessa.
- Paahda manteleita ja pähkinöitä muutama minuutti pannulla. Kumoa ne monitoimikoneeseen ja lisää muut aineet joukkoon. Hienonna seos karkeaksi pestoksi.
- Tarjoa pähkinäpesto keiton kanssa.