Fenkoli-anisöljy on näiden vartaiden juju. Kokeile öljyä myös muun grillikalan kanssa.
Kala-äyriäisvartaat
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä ensin anisriisi ja fenkoli-teeliemi (ks. ohjeet alla). Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä vedessä 10 minuuttia.
- Tee fenkoli-anisöljy. Paahda fenkolin- ja aniksensiemeniä kuivassa kuumassa pannussa koko ajan sekoittaen pari minuuttia. Murskaa siemenet huhmaressa oliiviöljyn, suolan ja halutessasi anisliköörin kera.
- Kuutioi kalafilee. Puolita kampasimpukat. Pujota kalapaloja ja äyriäisiä vuorotellen vartaisiin.
- Kuumenna rypsiöljy paistinpannussa. Paista vartaat nopeasti, 1 minuutti kummaltakin puolelta. Sivele ne fenkoli-anisöljyllä.
- Hienonna päälle rakuunaa.
Anisriisi
Ainekset
Työvaiheet
- Kiehauta vesi kattilassa ja lisää riisi, anikset ja suola. Hauduta alhaisella lämmöllä 35 minuuttia.
- Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi ja ne lisää riisin joukkoon. Puolita tomaatit mukaan.
- Mausta sitruunamehulla ja oliiviöljyllä.(4 annosta, 5 min + kypsennys 35min)
Vihreätee-fenkoliliemi
Ainekset
Työvaiheet
- Paloittele fenkoli kattilaan. Lisää muut ainekset teejauhetta lukuun ottamatta. Keitä 20 minuuttia alhaisella lämmöllä.
- Lisää teejauhe ja anna hautua 5 minuuttia. Siivilöi juotava liemikuppeihin ja tarjoa vartaiden kera.(10 min + haudutus 20 min)