Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2318 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Elvi Rista

Fenkoli-anisöljy on näiden vartaiden juju. Kokeile öljyä myös muun grillikalan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kala-äyriäisvartaat

Ainekset

200
g
siikaa, kuhaa tai turskaa (nahattomana fileenä)
8
kampasimpukkaa
12
tiikeriravun pyrstöä
Fenkoli-anisöljy
2
rkl
fenkolinsiemeniä
1
tl
aniksensiemeniä
2
rkl
oliiviöljyä
1/8
tl
suolaa
(2 rkl anislikööriä)
Lisäksi
rypsiöljyä paistamiseen
1
rkl
hienonnettua tuoretta rakuunaa
4
varrastikkua

Työvaiheet

  • Keitä ensin anisriisi ja fenkoli-teeliemi (ks. ohjeet alla). Jos käytät puisia varrastikkuja, liota niitä vedessä 10 minuuttia.
  • Tee fenkoli-anisöljy. Paahda fenkolin- ja aniksensiemeniä kuivassa kuumassa pannussa koko ajan sekoittaen pari minuuttia. Murskaa siemenet huhmaressa oliiviöljyn, suolan ja halutessasi anisliköörin kera.
  • Kuutioi kalafilee. Puolita kampasimpukat. Pujota kalapaloja ja äyriäisiä vuorotellen vartaisiin.
  • Kuumenna rypsiöljy paistinpannussa. Paista vartaat nopeasti, 1 minuutti kummaltakin puolelta. Sivele ne fenkoli-anisöljyllä.
  • Hienonna päälle rakuunaa.

Anisriisi

Ainekset

8
dl
vettä
3
dl
täysjyväriisiä
3
tähtianista
1/4
tl
suolaa
1
fenkoli
20
kirsikkatomaattia
1/2
sitruunan mehu
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  • Kiehauta vesi kattilassa ja lisää riisi, anikset ja suola. Hauduta alhaisella lämmöllä 35 minuuttia.
  • Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi ja ne lisää riisin joukkoon. Puolita tomaatit mukaan.
  • Mausta sitruunamehulla ja oliiviöljyllä.(4 annosta, 5 min + kypsennys 35min)

Vihreätee-fenkoliliemi

Ainekset

1
fenkoli
1
tl
matcha-vihreäteejauhetta (esim. Keiko tai Forsman)
5
dl
vettä
1
dl
valkoviiniä
1
rkl
hunajaa
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1
tähtianis
1/4
tl
suolaa

Työvaiheet

  • Paloittele fenkoli kattilaan. Lisää muut ainekset teejauhetta lukuun ottamatta. Keitä 20 minuuttia alhaisella lämmöllä.
  • Lisää teejauhe ja anna hautua 5 minuuttia. Siivilöi juotava liemikuppeihin ja tarjoa vartaiden kera.(10 min + haudutus 20 min)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1218 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Aprikoosin hennosti makeuttama hummus on mainio dippikastike kasviksille ja revitylle pitaleivälle. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkana-aprikoosihummus

Ainekset

dl
kuorittuja porkkanapaloja
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä + ripaus suolaa ja mustapippuria
1
tlk
kypsiä kikherneitä
1
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
5
kuivattua pehmeää aprikoosia
¾
dl
vaaleaa tahinia
3
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
sitruunamehua
½
tl
jeeraa
½
tl
savupaprikaa
¼
tl
kanelia
¼
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita porkkanapalat ja valkosipulinkynnet kuorineen leivinpaperin päälle uunipellille. Lorauta päälle öljyä ja ripottele hieman suolaa ja pippuria. Paahda uunissa noin 20 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Anna jäähtyä.

  2. Purista valkosipulinkynnet kuorestaan, valuta ja huuhdo kikherneet. Hienonna lehtipersilja. Mittaa kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Lisää tarvittaessa öljyä tai vettä, jos hummus on liian paksua. Tarjoa kasvisten ja leivän kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1218 reseptiä.
Linkitetty 124 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Lindströmin tyyliset lihapullat saavat makunsa ja värinsä etikkapunajuurista ja kapriksista. Riistajauheliha toimii näissä lihapullissa possujauhelihan kanssa erityisen hyvin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuuri-lihapullat

Ainekset

1
sipuli
1
rkl
öljyä
4
pientä etikkapunajuurta
1
rkl
tuoretta rosmariinia
1
rkl
kapriksia hienonnettuna
400
g
sika-nautajauhelihaa (tai hirvi-possusekoitusta tai poro-possu-sekoitusta)
1
kananmuna
2
tl
dijonsinappia
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Paistamiseen
1
rkl
öljyä
1
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se pannulla öljyssä pehmeäksi. Siirrä sivuun jäähtymään.

  2. Raasta punajuuret. Hienonna kaprikset pienemmäksi, hienonna rosmariini. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Pyörittele massasta pieniä pullia ja paista pannulla öljy-voiseoksessa kypsäksi.

Kommentit (3)

melkein kokki

Lindstömistä on vain yksi resepti, se ruotsalainen. Muut sen tyyliset ovar jotain muuta kuin Lindströmin pihvejä, bill a la Lindström. Tässä nyt koitetaan paistaa jonkinlaisia Lindström-jäljitelmiä lihapullien muodossa. Jos kokintaidot ovat puutteelliset, tuloksena on jotain siltä väliltä.

hätäinen

Lapsus. Piti tietty olla "biff", ei "bill"

Vierailija

Aivan ihania,mahtavan maukkaita ja helppotekoisia.

Me Naiset on lisännyt 1218 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Rapeaksi fritattua kalaa, tartarkastiketta ja punasipulia. Alankomaiden fish and chips -annos tunnetaan myös nimellä uiva hollantilainen. Tällä kertaa se valmistetaan hauesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Hollantilainen fish and chips

Ainekset

600
g
haukifileitä
1
tl
suolaa
2
dl
vehnäjauhoja
2
dl
kivennäisvettä
½
dl
maitoa
2
rkl
tilliä
½
tl
suolaa
LISÄKSI
4
dl
ruokaöljyä
4
hot dog -sämpylää
1
punasipuli
4
rkl
makeaa sinappia
(ranskanperunoita)

Työvaiheet

  1. Leikkaa fileet ruodottomiksi, noin 4 cm x 10 cm:n paloiksi. Mausta suolalla.

  2. Yhdistä kulhossa jauhot, kivennäisvesi, maito, hienonnettu tilli ja suola. Anna taikinan tekeytyä ja kalan maustua sillä aikaa, kun teet tartar-kastikkeen (ks. ohje alla).

  3. Kuumenna öljy 180-asteiseksi korkeareunaisessa pannussa tai kattilassa.

  4. Laita kalapalat taikinaan, valuta ylimääräinen taikina pois ja laske kalat varovasti kuumaan öljyyn. Paista molemmin puolin 2–3 minuuttia, kunnes taikina on kullanruskea ja rapea. Valuta hetki talouspaperilla.

  5. Laita kalapuikot, tartar-kastiketta, suikaloitua sipulia ja makeaa sinappia sämpylöiden väliin, tarjoile heti. Halutessasi lisää annoksiin paistettuja ranskiksia.

Tillitartarkastike

Ainekset

½
ruukkua
tilliä
2
kevätsipulinvartta
1
suolakurkku
1
tlk (150 g)
ranskankermaa
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Hienonna tilli, sipulinvarret ja kurkku. Laita ne, ranskankerma, sitruunamehu, suola ja sokeri kulhoon, sekoita hyvin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1218 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Ota haltuun omatekoisen granolan ohje! Voit valmistaa rapeasta paahdetusta myslistä joko omena- tai suklaaversiota. Kauniiseen purkkiin pakatusta granolasta saa myös ihanan ruokalahjan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 l granolaa
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Granola

Ainekset

1
l
kaurahiutaleita
1–1½
dl
vaahterasiirappia
1
dl
rypsiöljyä
Suklaagranolaan
3
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
vaniljasokeria
100
g
tummaa suklaata
Omenagranolaan
1
rkl
kanelia
1
rkl
kardemummaa
2
tl
inkivääriä
dl
kuivattua omenaa kuutioina

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, siirappi ja öljy keskenään. Jos teet suklaagranolaa, lisää kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Omenagranolaan lisää mausteet.

  2. Levitä granolaseos leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 200-asteisessa uunissa 18–20 minuuttia. Kääntele granolaa puolessa välissä.

  3. Suklaagranolaa varten rouhi suklaa veitsellä ja sekoita suklaa heti kuuman granolan joukkoon. Anna jäähtyä. Sekoita kuivatut omenakuutiot vasta jäähtyneen granolan joukkoon.

  4. Säilytä tiiviissä astiassa ja nauti jogurtin tai maidon kanssa.

Kommentit (0)