Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2378 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Katkarapu- ja lohitäytteet

Ainekset

1
hoikka kesäsipuli
200
g
katkarapuja tai savulohta
200
g
kermaviiliä
½
tl
suolaa
¼
´tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
4
rkl
mätiä

Työvaiheet

Valitse, teetkö katkarapu- vai lohitäytteen. Hienonna kesäsipuli varsineen. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Jätä mäti annosten viimeistelyyn. Säilytä täyte viileässä.

 

Vinkki! Voit korvata osan kermaviilistä maustamattomalla majoneesilla.

 

Juomasuositus: Lohi- ja katkarapulettujen pariksi sopii olut, kuten raikkaan sitruksinen Mikkeller Not Just Another Wit, 11,12 e, tai mutkaton valkoviini, kuten hapokas ja mukavan hedelmäinen italialainen Villa Canlungo Pinot Grigio, 12,99 e. (Sanna Maskulin)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 178 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Henri Alén KUVA Elvi Rista

Tämä Espanjasta ja Meksikosta tuttu keitto on sukua ranskalaiselle bouillabaisselle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen keitto merenelävistä, Sopa de mariscos

Ainekset

1
vihreä chili
1
punainen suippopaprika
1
iso sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
tl
aniksen siemeniä
1
tl
kuminan siemeniä
tilkka rypsiöljyä
1
tl
sokeria
ripaus savustettua paprikajauhetta
1
tlk
laadukasta tomaattimurskaa
noin 1
l
kanalientä
400
g
vaalea kalaa paloiteltuna, esimerkiksi kuhaa tai ahventa
200
g
jättikatkaravunpyrstöjä
1
kg
puhdistettuja sinisimpukoita
2
limetin mehu
1
ruukku
korianteria hienonnettuna
suolaa

Työvaiheet

  1. Halkaise chili ja poista siitä siemenet. Poista paprikasta myös siemenkota ja paloittele malto. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
  2. Kuullota kuminan ja aniksen siemenet tilkassa öljyä. Lisää heti mukaan paloitellut vihannekset ja kuullota viisi minuuttia. Lisää mukaan sitten sokeri, savustettu paprikajauhe ja tomaattimurska sekä kanaliemi.
  3. Anna hautua miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Lisää sitten mukaan paloiteltu kala, ravut sekä sinisimpukat. Anna hautua kannen alla noin viisi minuuttia. Kun simpukat ovat auenneet, lisää mukaan limetin mehu ja hienonnettu korianteri. Mausta keitto vielä suolalla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 178 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Currytahna ja kookosmaito tuovat lohikeittoon thaimaalaista makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaalainen lohisoppa

Ainekset

1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
500
g
kasviksia, esimerkiksi hoikkaa porkkanaa, kesäkurpitsaa ja litteitä herneenpalkoja
2
rkl
rypsiöljyä
rkl
punaista currytahnaa
1
tlk
kookosmaitoa
noin 6
dl
kasvislientä
400
g
ruodotonta, nahatonta lohta
1
dl
purkkimaissia
Tarjoiluun:
limettimehua, korianteria, thaimaalaista kalakastiketta

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Paloittele kasvikset ohuiksi viipaleiksi. Kuullota niitä öljyssä kattilassa muutama minuutti. (Sokeriherneet kannattaa lisätä keittoon vasta muutamaksi viimeiseksi minuutiksi).
  2. Lisää currytahna. Jatka paistamista hetki. Lisää kookosmaito ja kasvisliemi. Anna porista kannen alla noin 8 minuuttia.
  3. Leikkaa lohet kuutioiksi. Lisää ne maissin kanssa kattilaan. Jatka keittämistä noin 5 minuuttia tai siihen asti, kunnes lohi on kypsää ja kasvikset napakan kypsiä.
  4. Mausta keitto limettimehulla, korianterilla ja kalakastikkeella. Tarjoa sellaisenaan tai keitetyn basmatiriisin kanssa. Voit myös halutessasi lisätä keittoon lasinuudeleita.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2378 reseptiä.
Linkitetty 129 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Inkivääriä, kurkumaa, valkosipulia ja chilitahnaa. Balilaisittain valmistetusta kalakeitosta ei puutu makua! Kookosmaito pyöristää maut yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Balilainen peruna-kalakeitto

Ainekset

8
dl
vettä
2
dl
pakasteherneitä
4
isoa perunaa
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
20
g
tuoretta inkivääriä
1
tl
kurkumaa
2
rkl
öljyä
1
kalaliemikuutio
500
g
kuhafileetä
1
tlk (400 g)
kookosmaitoa
2
rkl
sambal oelek -tahnaa
1
rkl
kalakastiketta
1
ruukku
thaibasilikaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna vesi lientä varten.

  2. Laita herneet siivilään, huuhtele ja jätä valumaan.

  3. Kuori perunat ja leikkaa kuutioiksi.

  4. Kuori sipulit, valkosipulit ja inkivääri. Laita ne tehosekoittimeen, lisää kurkuma ja soseuta karkeaksi tahnaksi.

  5. Paista sipulitahnaa öljyssä pannussa noin minuutti. Lisää perunat ja paista 2–3 minuuttia. Lisää kuuma vesi ja liemikuutio, kiehauta ja peitä kannella. Anna kiehua 5–8 minuuttia, kunnes peruna on kypsää. Leikkaa sillä aikaa kala pieniksi suupaloiksi.

  6. Sekoita kookosmaito, sambal oelek ja kalakastike keittoon ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kalat kiehuvaan liemeen ja hauduta kannen alla noin 4 minuuttia. Hienonna sillä aikaa basilika.

  7. Lisää herneet ja basilika juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Bilberry Hill on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Lohi-katkarapupiirakka ei ole ainoastaan herkullinen, vaan myös kaunis katsella.
Lohi-katkarapupiirakka ei ole ainoastaan herkullinen, vaan myös kaunis katsella.

Bilberry Hillin maukkaan lohi-katkarapupiiraan salaisuus piilee sen ohuessa pohjassa ja mehevässä täytteessä. Piirakka on valmistettu täysin ilman maitotuotteita. Jos tarjoat piirakan pääruokana vihreän salaatin kanssa, se riittää noin neljälle aikuiselle (nälkäiselle) syöjälle😍.

Suolainen piirakka on usein mukava tarjottava, sillä siitä saa helposti hyvin ruokaisan 😍. Tämän piirakan olenkin leiponut monia kertoja erilaisiin illanistujaisiin. Maukkaasta lohi-katkaraputäytteestä on pidetty aina ja resepti onkin lähtenyt usein ystävien mukaan illan päätyttyä 💚. Katkaravut...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mehevä lohi-katkarapupiirakka ilman maitotuotteita

Ainekset

Pohjan ainekset
150
g
maidotonta leivontamargariinia
3
dl
vehnäjauhoa
1
dl
asvisjuustoraastetta, käytin tässä piiraassa kotimaista Porlammin Vege Plus -tuotetta, muukin uunissa sulava kasvisjuusto käy
4
rkl
kylmää vettä
Täytteen ainekset
200
g
lämmin- tai kylmäsavulohta
50-100
g
kuorittuja katkarapuja
3
dl
kaurakermaa
3
kpl
kananmunaa
1,5
dl
kasvisjuustoa ts. juuston korviketta, esim. Porlammin Vege Plus
1
kpl
keskikokoinen sipuli
2-3
kpl
kevätsipulin vartta
1
rkl
perunajauhoa
0,5
tl
suolaa tai vähemmän, riippuen kalan suolaisuudesta
1
tl
mustapippuria rouhittuna
tuoretta tilliä muutama oksa
Koristeluun
1
kpl
sitruuna
150 - 200
g
kuorittuja karapuja
1-3
oksaa
tuoretta tilliä

Työvaiheet

Pohjan valmistus

1. Lisää pehmeään (huoneenlämpöiseeen) margariiniin kaikki piiraspohjan ainekset ja sekoita keskenään sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Jos taikina tuntuu löysältä, lisää hieman vehnäjauhoja, liian jäykkään taikinaan voit lisätä vähän vettä. Sekoita lisäysten jälkeen taikina jälleen tasaiseksi.

2. Voitele paistovuoka kasvimargariinilla

3. Taputtele taikina jauhotetuin sormin tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille, noin 4 cm korkeudelle. Taikina riittää ohuelti juuri ja juuri ø 25 cm paistovuokaan. Ohut taikinakerros takaa, että pohja kypsyy, eikä jää raa'aksi.

4. Siirrä piiraspohja odottamaan jääkaappiin.

Täytteen valmistus

1. Ota piiraspohja jääkaapista, murustele lohi tasaisesti piirakkapohjalle ja lisää sulatetut ja valutetut katkaravut.

2. Leikkaa sipulista ohuita suikaleita noin 2,5 dl ja kuullota ne pehmeäksi pannulla. Jäähdytä hetki ja lisää sipulinsuikaleet lohen ja katkarapujen päälle.

3. Silppua kevätsipulia sekä tuoretta tilliä varsineen ja ripottele ne päälle.

4. Raasta kasvijuustoa n. 1,5 dl.

5. Sekoita 1 rkl perunajauhoja kaurakermaan.

6. Yhdistä perunajauho-kaurakerma, kasvisjuustoraaste, kananmunat sekä mustapippuri ja sekoita ainekset tasaiseksi. Kaada seos piirasvuokaan ainesten päälle.

Paistaminen

Paista piirasta 200 asteisessa uunissa tasalämmöllä uunin alaosassa noin 35 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

Paistamisen jälkeen, anna piirakan jäähtyä hyvin. Jos käytit irtopohjavuokaa, irrota jäähtynyt piiras vuoasta ja siirrä varovasti tarjoiluastiaan kahden ison paistolastan avulla. Tässä vaiheessa lisäkädet voi olla hyvä apu, sillä pehmeä piiras voi murtua helposti siirrettäessä. Jos tuntuu, ettei siirto onnistu ilman että piiras hajoaa, anna piiraan olla irtopohjalla - voit siirtää koko komeuden isolle tarjoilulautaselle irtopohjan kanssa.

Koristelu

Sulata ja valuta koristeluun tarkoitetut katkaravut. Asettele ne piiraan reunalle kauniiksi "kranssiksi". Leikkaa sitruunasta ohuita renkaita ja paloittele renkaat 4 osaan – laita katkarapujen päälle tillitupsujen kera. Purista vielä lopusta sitruunasta hieman sitruunanmehua katkarapujen päälle.

Tarjoa raikkaan vihersalaatin kera.

Vinkki!

Sinä päivänä kun vieraat tulevat, tuntuu ettei ehdi tekemään mitään ajoissa. Voit helpottaa kiirettä aika paljon jos valmistat piiraan jo edellisenä päivänä. Lämmitä piirasta ennen tarjoilua korkeintaan kädenlämpöiseksi ja koristele sen jälkeen ohjeen mukaan. Tämä piiras maistuu hyvältä sekä viileänä ja lämpimänä.

Kommentit (0)