
Leikkaa perunatortillasta "pihvejä" pikkupatonkien väliin ja kyytipojaksi aliolia.
Tortilla perunalastuista
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja viipaloi sipulit. Kuullota niitä oliiviöljyssä alhaisella lämmöllä 10 minuuttia. Sipulien kypsyessä riko kananmunat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Mausta pippurilla ja pienellä ripauksella suolaa.
- Lisää perunalastut pannuun sipuleiden joukkoon ja kaada kananmunaseos päälle. Painele kaikki lastut kananmunaseokseen. Kypsennä hiljalleen. Nostele raakaa kananmunaseosta lastan avulla pannun reunoille kypsymään.
- Kun munakas on melkein kypsä, kippaa se lautaselle ja valuta takaisin pannuun niin että toinenkin puoli kypsyy.
- Jäähdytä ja leikkaa viipaleiksi. Viimeistele annokset aliolilla (ks. ohje alla).
Alioli
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista alioli huoneenlämpöisistä aineksista.Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Ryöppää ne kiehuvassa vedessä kolme kertaa. Hienonna veitsellä.
- Laita kulhon pohjalle valkosipuli, keltuaiset, sinappi, suola, sokeri ja pippuri kulhon pohjalle. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Lisää öljyt ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.