Linssi-sitruunakeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa kattilaan 2 ½ l vettä. Huuhdo linssit ja keitä niitä vedessä noin 30 minuuttia.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori ja pilko porkkanat ja perunat reiluiksi paloiksi. Kuullota sipulit oliiviöljyssä paistinpannussa. Lisää porkkanat, peruna ja valkosipuli. Lisää kasvikset linssien joukkoon kattilaan. Silppua pinaatti tai paksoi joukkoon ja lisää suola. Anna keiton kiehua matalalla lämmöllä 30 minuuttia. Lisää nestettä tarvittaessa.
- Sekoita jauhot pieneen tilkkaan kylmää vettä ja kaada suuruste keittoon. Nosta lämpöä. Lisää sitruunamehu ja halutessasi ripaus sokeria. Kypsennä keittoa vielä 15 minuuttia.