Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2375 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.

Kirkastettu voi on ihanteellinen paistorasva, koska se ei käryä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirkastettu voi

Ainekset

200
g
voita

Työvaiheet

  1. Sulata voi pienessä kattilassa keskilämmöllä.
  2. Kun voi on sulanut, jätä se porisemaan keskilämmöllä noin 10 minuutiksi. Nosta kattila liedeltä ja anna voin asettua vielä muutaman minuutin ajan.
  3. Rasvan pinnalle muodostuu valkoinen vaahto ja sakka valuu kattilan pohjalle. Kuori vaahto rasvan pinnalta lusikalla.
  4. Kun olet kuorinut vaahdon, kaada rasva (eli kirkastettu voi) talteen toiseen astiaan. Sakka jää kattilan pohjalle. Älä heilauttele voisulaa, ettei pohjalle valunut sakka sekoitu kirkastettuun voihin uudestaan.
  5. Käytä kirkastettua voita esimerkiksi pihvien tai blinien paistamiseen. Kirkastettu voi pysyy hyvänä pitkään kylmässä säilytettynä.

Vinkki: Voikattilan pohjalle jäävän sakan voi sekoittaa vaikkapa sämpylätaikinan sekaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hildu on lisännyt 20 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.

Nämä ovat ihastuttavan suussa sulavia, eivätkä isotöisiä. Uutta twistiä tiikerikakkuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 24 koosta riippuen
Valmistusaika
n. 20 min + n. 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Marianne-tiikerikakku-palat

Ainekset

5
dl
vehnäjauhoja
3
dl
sokeria
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1
rkl
omenaviinietikkaa/sitruunamehua
2
dl
kermaa
2
kanamunaa
1,5
dl
sulatettua voita (135 g)
1
rkl
kaakaota
3
rkl
Mariannemurua
Kuorrutus
1
kanamunan valkuainen
1
tippa
elintarvikeväriä (ole varovainen ettei mene liikaa)
1
tippa
omenaviinietikkaa/etikkaa
3,5 - 4
dl
tomusokeria
Karamelliraetta (kuvio)

Työvaiheet

Laita kulhoon kaikki kuivat aineet ja sekoita ne keskenään.

Lisää muut aineet ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi (kohoaa paremmin).

Ota puolet taikinasta ja lisää kaakao sekä Mariannemuru, sekoita.

Laita vaalea taikina pellille leivinpaperin päälle tasaisesti, ei kovin ohuesti ja tasoita suorakaiteen
muotoon sopivasti, ei tarvitse täyttää koko peltiä. Lisää sitten tumma taikina päälle tasaisesti.

Paista 180 asteessa uunin keskitasolla n. 15 min, seuraa ettei pala. Anna jäähtyä.

Tee kuorrutus, laita ensin kanamunan valkuainen kulhoon, lisää siihen tippa elintarvikeväriä ja tippa omenaviinietikkaa, sekoita, lisää sekoittaen tomusokeria, sekoita hyvin. Kokeile vaikka pikkuleivän päälle miten se leviää, ettei ole liian juoksevaa tai kovaa. Levitä kuorrutus tasaisesti päälle, koristeeksi karamelliraetta (kuvio) tai muuta. Anna kuorrutteen kovettua rauhassa. Reunat voi tasoitella, ovat muuten hyviä syödä, mutta lämpimänä vähän pehmeitä, eli kannattaa odottaa ennen kuin tekee paloja ja vaikka pakastaa, ellei heti syödä kaikkia.

Seuraavana päivänä kun otat jääkaapista ovat todella suussa sulavia, kestää pakastamista, kerrosten väliin pitää laittaa leivinpaperia ja vielä päälle, niin ei tule kosteutta.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 20 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Suklaamousse piparimurulla
Suklaamousse piparimurulla

Tämän helpompaa suklaamoussen teko ei voi olla ja on vielä suussa sulavaa. Ja omaa luovuutta voi käyttää annoksen koristelussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 - 4
Valmistusaika
n. 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Helppo suklaamousse piparimurulla (nopeatekoinen)

Ainekset

3
dl
kuohukermaa
3
rkl
kaakaota
5
rkl
tomusokeria
Päälle
piparimurua sopivasti
marjoja/pätkisten paloja/valkosuklaalastuja/lakka- tai muuta hilloa hiukan

Työvaiheet

Vatkaa kerma, kaakao ja tomusokeri vaahdoksi, ei liikaa että pysyy kauniin kiiltävänä vaahdon pinta, mutta sopivasti. Tee piparimurua päälle, 2 -3 piparista tulee tarpeeksi. Teräsastiassa puisella perunanuijalla onnistuu oikein hyvin. Koristele tarjolle, mahdollisuuksia on monia.

Kommentit (0)

Myskikurpitsakeitto paahdetusta kurpitsasta on taivaallista syksyistä sosekeittoa. Kurpitsan paahteisuus, keiton mausteisuus ja kookoskerman täyteläisyys tekee siitä täydellistä ruokaa kylmiin syyspäiviin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + paahtaminen 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Myskikurpitsakeitto paahdetusta kurpitsasta

Ainekset

600
g
myskikurpitsaa
300
g
bataattia
2
kpl
porkkanaa
1
kpl
sipuli
3
kpl
valkosipulinkynsiä
2-3
kpl
kotimaista omenaa
2
kpl
mietoa chiliä
5-10
g
tuoretta inkivääriä
3
rkl
oliiviöljyä
3/4
tl
suolaa
3/4
tl
mustapippuria
6
dl
kasvislientä
2,5
dl
kookoskermaa
3/4
tl
juustokuminaa
3/4
tl
kurkumaa
Viimeistelyyn yrttejä ja siemeniä

Työvaiheet

Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen.
Kuori ja paloittele myskikurpitsa, bataatti, porkkanat ja sipuli.
Kuori valkosipulinkynnet.
Poista omenoista siemenkota ja lohko muutamaan osaan.
Halkaise chilit, poista siemenet sekä valkoiset osat ja hienonna chilit.
Kuori ja hienonna inkivääri.
Laita kaikki kasvikset, chili ja inkivääri uunivuokaan, pirskottele päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
Paahda n. 40 minuuttia.
Mittaa kattilaan kasvisliemi, kookoskerma, juustokumina ja kurkuma ja kiehauta.
Lisää joukkoon paahdetut kasvikset ja soseuta sauvasekoittimella tasaisen kuohkeaksi.
Kuumenna samalla sekoitellen kiehuvan kuumaksi.
Viimeistele siemenillä ja yrteillä ja tarjoile esimerkiksi sämpylöiden kera.😍

Kommentit (2)

Uunissa paahtaminen?

Miksi myskikurpitsa useimmiten ja tässä myös muut ainekset pitää paahtaa? Pelkästään maunko takia? Olisiko taloudellisempaa keitellä liedellä ilman uunin lämmittämistä? Vaan ehkä se maku on parempi paahdettuna, pitääpä kokeilla kumpaakin versiota.

Oton leipomukset
Seuraa 
Liittynyt17.11.2019

Hyvä kysymys! Tosiaan ainakin tässä keitossa juuri tuo paahteinen maku on tärkeä asia, sillä se tuo makuun tiytynlaista syvyyttä.

Nämä sämpylät ovat todella helppoja tehdä ja rapean maukkaita, sillä ne sisältävät myös terveellistä kuitua.
Tätä sämpylätaikinaa nostatetaan vain kerran ja loput hoitaa uuni. Taikina leivotaan suoraan taikinakulhosta sämpylöiksi pellille. Käytä mieluummin kuivahiivaa, sillä se kestää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
10 min + nost. 30 min ja paistaminen n. 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Hyvät ja helpot rukiiset sämpylät

Ainekset

2,5
dl
rasvatonta maitoa
11
g
kuivahiivaa (1 pussi)
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
2
dl
ruisjauhoja
1
rkl
öljyä
3
dl
sämpyläjauhoja
2
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

Älä laita vielä uunia päälle.

Lämmitä maito taikinakulhossa mikrossa 40 sekunttia. Lisää sitten hiiva, sokeri, suola ja sekoita hyvin, niin että hiiva liukenee nesteeseen.

Lisää ruisjauhot ja 1 rkl öljyä, sekoita hyvin.

Lisää sämpyläjauhot ja vehnäjauhot, sekoita ja vaivaa sitten käsin, niin kauan että taikina irtoaa astiasta.

Laita uuni päälle 50 asteeseen hetkeksi, niin että se tuntuu lämpimältä ja laita taikina kohoamaan uuniin 30 minuutiksi, 2 ritilälle uunin alaosaan, laita kulhon päälle leivinpaperi ja ota uuni pois päältä.

Leivo sitten 8 pyöreää sämpylää, onnistuu muuten helposti suoraan taikinakulhosta ja laita pellille leivinpaperin päälle sopivin välein.

Laita sämpyläpelti uuniin keskitasolle ja uuni päälle 200 asteeseen, paista n. 20 min, tarkista pohjasta ovatko hyvin paistuneet ja kauniin väriset sekä kevyet.

Kommentit (0)