Kodin Kuvalehti on lisännyt 481 reseptiä.
Linkitetty 71 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Arto Vuohelainen
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika (teksti)
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Tonnikalapasta

Ainekset

400
g
pastaa
Kastike
2
tlk
kokonaisia tomaatteja
tai
2
tlk
tomaattimurskaa
2
prk
tonnikalaa vedessä
2
kpl
kalaliemikuutioita
1
dl
sipulisilppua
1/2
dl
tilliä
1
tl
mustapippuria tai sitruunapippuria
1
tl
currya
3
rkl
tomaattipyreetä
Lisäksi
tilliä
1
kpl
sitruunaa
smetanaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kiehauta tomaatit valutetun tonnikalan, liemikuutioiden, silputun sipulin ja mausteiden kanssa. Hienonna tomaatteja ja tonnikalaa keittäessäsi. Anna hautua 10 minuuttia ja tarkista maku.
  2. Tarjoa kastike pastan kanssa. Laita jokaisen annoksen päälle halutessasi nokare smetanaa, tillitupsu ja sitruunalohko.

Vinkki! Kastikkeen sekaan sopii myös jokin kalaisa tuorejuusto tai ruokakerma.

Meidän Perhe on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Piia Arnould

Vihreä terveyspommi on pullollaan vitamiineja ja makua: parsakaalikeiton salainen mauste on wasabi. Kun pyöristät keiton kauramaidolla, saat siitä vegaanisen.

 

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika (teksti)
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Herne-parsakaalikeitto

Ainekset

600
g
parsakaalia
1
pieni purjo
200
g
pakasteherneitä
2
dl
(kaura)kermaa
1
limetti
1-1 1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
1/2-1
tl
wasabitahnaa
kurpitsansiemeniä ja/tai parmesaania
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Paloittele parsakaali muutamaan osaan. Puolita purjo pituussuunnassa ja huuhtele välit huolella.
  2. Laita 7 dl vettä kattilaan kiehumaan. Laita parsakaali ja purjo kattilaan, kasvisten ei tarvitse peittyä kokonaan vedellä. Keitä kannen alla 10 minuuttia. Lisää herneet ja keitä 2 minuuttia.
  3. Ota runsaasti parsakaalia ja herneitä sivuun keiton koristeeksi.
  4. Soseuta keitto tehosekoittimella aivan sileäksi. Lisää kerma, limetin mehu, suola, pippuri ja wasabi ja sekoita. 
  5. Tarjoa keitto kasvissattumien, siementen ja/tai parmesaanin kanssa. Lorauta tilkka öljyä mausteeksi.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Piia Arnould

Naudanlihakoftien tekeminen on niin helppoa, että se onnistuu vaikka yhdellä kädellä. Inspiraatio tähän ruokaan syntyi Jamie Oliverin herkkureseptistä.

 

Annoksia
4
Valmistusaika (teksti)
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Koftat tomaattikastikkeessa

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa
1
tl
garam masala -mausteseosta
1/2
tl
suolaa
1
rkl
öljyä
Kastike
4
tomaattia
2
valkosipulinkynttä
2
dl
kookosmaitoa
1/2
ruukkua
korianteria
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
garam masalaa
1
tl
kurkumaa
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
(2
tl
sriracha-chilikastiketta)

Työvaiheet

  1. Tee kastike. Puolita tomaatit ja poista kannat. Kuori valkosipulinkynnet. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi.
  2. Laita jauheliha, garam masala ja suola kulhoon ja puristele sekaisin. Muotoile taikina pötkylöiksi, niiden ei tarvitse olla hienoja ja tasaisia.
  3. Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää koftat ja ruskista pinta. Lisää kastike ja hauduta ilman kantta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
  4. Tarjoa koftat kardemummalla maustetussa vedessä keitetyn riisin ja korianterin kanssa.

Kommentit (0)

Teuvo_2 on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.

Simppeli ja nopea arkikeitto, jonka juju on päälle lisättävissä lisukkeissa.

 

Vaikeustaso
Helppo

Meksikolainen jauhelihakeitto

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa
1
sipuli
2-3
valkosipulinkynttä
7
dl
lihalientä
1
tölkki
tomaattimurskaa
1
tölkki
käyttövalmista papusekoitusta
1
laakerinlehti
1/2
tl
mustapippuria
1
tl
kanelia
2
tl
chilijauhetta
1
tl
juustokuminaa
Tarjoiluun
1/2
punasipulia silputtuna
1/2
nippua
korianteria
1
lime
100
g
creme fraichea

Työvaiheet

1. Silppua sipuli.

2. Paista jauheliha erillisessä paistinpannussa kypsäksi, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kuullota kattilassa öljyssä sipulisilppu. Lisää sen jälkeen kattilaan tomaattimurska, lihaliemi ja mausteet. Lisää myös jauheliha ja purista valkosipulinkynnet joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi ja pienennä lämpöä. Lisää myös huuhdellut pavut.

4. Vamistele sillä aikaa tarjoilun lisukkeet: silppua punasipuli ja korianteri, leikkaa lime lohkoiksi.

5. Maista keittoa ja mausta tarvittaessa lisää. Tarjoile punasipulisilpun, korianterin ja creme fraichen kanssa ja purista päälle limeä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 729 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Mehevän lohen salaisuus: paista palat kuumalla pannulla ensin lähes läpikypsiksi nahkapuolelta.

Vokkaa lohen seuraksi kauden kasviksia.

Annoksia
8
Valmistusaika (teksti)
15 min + 30 min maustumista
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kastikkeella glaseerattua kirjolohta ja vokatut kasvikset

Ainekset

1 1/2
kg
kirjolohifileetä
1
tl
merisuolaa
8
rkl
teriyakikastiketta (esim. Santa Maria)
2
rkl
öljyä
2
tl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
vokkivihanneksia (ks. ohje alempana)
1
rasia (110 g) sinimailasen ituja (esim. Silmusalaatti)

Työvaiheet

  1. Poista kirjolohifileestä ruodot. Leikkaa kala annospaloiksi. Mausta kala suolalla. Anna maustua noin puoli tuntia.
  2. Levitä teriyakikastiketta kalan pintaan.
  3. Kuumenna öljy pannulla. Paista kalapaloja kuumalla pannulla 5 minuuttia nahkapuoli alaspäin. Ripottele palojen päälle seesaminsiemeniä, käännä ja paista pannulla vielä minuutti.
  4. Levitä vokkivihannekset laakeaan tarjoiluastiaan ja nosta kalapalat vihannesten päälle. Koristele sinimailasen iduilla.

Vokatut kasvikset

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
1
purjo
1
pieni kesäkurpitsa
400
g
pakastettuja sokeriherneitä
4
rkl
öljyä
4
rkl
soijaa
2
rkl
sweet chili -kastiketta

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja viipaloi porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele purjo. Leikkaa purjo ja kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Sulata sokeriherneet esim. mikrossa.
  2. Kuumenna öljy pannussa. Vokkaa kuumalla pannulla ensin valkosipulia, purjoa ja porkkanoita noin 2 minuuttia. Lisää pannulle kesäkurpitsat ja herneet. Paista noin 5 minuuttia kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
  3. Lisää mausteet pannulle ja tarjoile.

Kommentit (0)