Kodin Kuvalehti on lisännyt 502 reseptiä.
Linkitetty 76 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Arto Vuohelainen
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Tonnikalapasta

Ainekset

400
g
pastaa
Kastike
2
tlk
kokonaisia tomaatteja
tai
2
tlk
tomaattimurskaa
2
prk
tonnikalaa vedessä
2
kpl
kalaliemikuutioita
1
dl
sipulisilppua
1/2
dl
tilliä
1
tl
mustapippuria tai sitruunapippuria
1
tl
currya
3
rkl
tomaattipyreetä
Lisäksi
tilliä
1
kpl
sitruunaa
smetanaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kiehauta tomaatit valutetun tonnikalan, liemikuutioiden, silputun sipulin ja mausteiden kanssa. Hienonna tomaatteja ja tonnikalaa keittäessäsi. Anna hautua 10 minuuttia ja tarkista maku.
  2. Tarjoa kastike pastan kanssa. Laita jokaisen annoksen päälle halutessasi nokare smetanaa, tillitupsu ja sitruunalohko.

Vinkki! Kastikkeen sekaan sopii myös jokin kalaisa tuorejuusto tai ruokakerma.

ET-lehti on lisännyt 141 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Piia Arnould

Grillaus antaa hauelle herkullisen maun. Hankalat ruodot irtoavat helposti kypsästä kalasta.

Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30 min + marinointi 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Haukimedaljongit muurinpohjapannulla

Ainekset

noin 1
kg
haukea
2
oksaa
rosmariinia
1
dl
lehtipersiljaa
2
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
dl
öljyä
4
rkl
voita
Lisäksi
1
l
(noin 600 g) varhaisperunoita
2
l
vettä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Perkaa ja puhdista hauki. Leikkaa hauki poikittain ruodon läpi isoiksi 3–4 cm:n viipaileiksi ja käännä ne ”kyljyksiksi”. Yhdistä kulhossa hienonnetut yrtit, mausteet ja öljy. Laita kalapalat mausteöljyyn ja anna marinoitua 1 tunti.
  2. Kiehuta tässä välissä perunat suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi.
  3. Kuumenna muurikkapannu kuumaksi ja sulata voi pannulla. Paista kalapaloja noin 10 minuuttia kummaltakin puolelta. Lisää kypsennyksen puolivälissä pannulle esikypsennetut perunat ja paista ne rapeiksi samalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1456 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Elvi Rista

Kala- ja äyriäisravintola Fisken på Diskenin lohikeitto on Kampin ravintolakorttelin kehutuimpia annoksia. Paras valmistusaika on keskikesällä, kun varhaisperunat ovat parhaimmillaan. Keiton tekeminen vaatii hieman aikaa, mutta maku palkitsee.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 t 20 min + suolaliemi 2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

F på D -lohikeitto

Ainekset

600
g
varhaisperunoita
1
sipuli
1
pieni purjo (100g)
2
rkl
auringonkukkaöljyä
2
dl
valkoviiniä
5
dl
kalalientä
5
dl
kanalientä
2
sitruunaruohon vartta
n. 1/2
tl
merisuolaa
1/4
tl
mustapippuria
2
dl
kuohukermaa
150
g
kylmäsavulohta
Lohiconfit
500
g
nahatonta kirjolohta
2-3
dl
auringonkukkaöljyä
1/2
tl
suolaa
Suolaliemi
5
dl
vettä
50
g
merisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin suolaliemi. Mittaa vesi ja suola kattilaan. Kuumenna, kunnes suola on liuennut. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
  2. Leikkaa lohi 4 palaan. Laita palat tiiviisti uunivuokaan. Kaada suolaliemi päälle 15 minuutiksi. Kuumenna uuni 75 asteeseen.
  3. Kaada liemi pois, huuhtele kalat kylmällä vedellä ja kuivaa pinta. Laita kalat vuokaan ja kaada öljyä päälle, kunnes palat peittyvät. Kypsennä uunissa 40–50 minuuttia, niin että kala on vielä keskeltä punertavaa. Hyvä sisälämpö on 42 astetta.
  4. Paloittele perunat. Hienonna sipuli ja purjo. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia ja purjoa 5 minuuttia. Lisää perunat.
  5. Lisää viini ja kiehauta. Lisää liemet. Puolita ja halkaise sitruunaruohot kattilaan. Lisää pippuri ja suola. Keitä 10 minuuttia.
  6. Lisää kerma. Kun keitto alkaa kiehua, paloittele savulohi joukkoon. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. Tarkista suolan määrä.
  7. Halutessasi hiillosta lohen pinta kaasupolttimella. Ripottele hieman suolaa päälle. Jaa keitto kulhoihin ja nosta lohet päälle. Viimeistele annokset tillillä ja tilliöljyllä (ks. ohje alla)

Tilliöljy

Ainekset

1
tillinippu
2
dl
auringonkukkaöljy

Työvaiheet

  1. Kiehauta kattilallinen vettä ja keitä tillinippua yhden minuutin ajan. Upota tilli jääkylmään veteen, jonka jälkeen purista tillit kuivaksi talouspaperin sisällä.
  2. Hienonna tilli tehosekoittimeen. Lisää öljy ja soseuta, kunnes öljy lämpenee hieman ja tillin lehtivihreä sekoittuu siihen. Halutessasi valuta öljy vielä harson läpi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 791 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Anna Huovinen

Lempeästä raputäytteestä voi nautiskella sellaisenaan. Mikäli kuitenkin olet vahvempien makujen ystävä, tipauta joukkoon muutama pisara tabascoa.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
5 min + maustumisaika 1-2 h
Vaikeustaso
Helppo

Katkaravuilla täytetyt avokadot

Ainekset

2
isoa kypsää avokadoa
Rapuseos
180
g
katkarapuja
1/2
ruukkua
ruohosipulia
1/2
dl
majoneesia
1/2
dl
ranskankermaa
1/4
tl
suolaa
ripaus mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sulata ja valuta katkaravut. Silppua ruohosipuli.
  2. Sekoita katkaravut ja ruohosipuli majoneesin ja ranskankerman kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Peitä ja laita jääkaappiin maustumaan 1–2 tunniksi.
  3. Halkaise avokadot ja poista kivet. Aseta avokadot salaattipedille ja lusikoi katkarapuseos päälle.

Kommentit (0)

ET-lehti on lisännyt 141 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Piia Arnould

Sisiliassa sardiinia, meillä silakkaa. Rullailussa vierähtää hetki, mutta rapsakat vartaat kypsyvät nopeasti.

Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Sisilialaiset silakkavartaat

Ainekset

1
kg
silakkafileitä
2
sitruunaa
2
valkosipulinkynttä
1/2
dl
persiljaa
2
dl
rusinoita
12
laakerinlehteä
1
dl
korppujauhoja
1
dl
pinjansiemeniä
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
tl
mustapippuria
4-6
varrastikkua

Työvaiheet

  1. Poista silakkafileistä ruodot. Raasta yhden sitruunan kuori ja leikkaa sitruunat ohuiksi siivuiksi. Hienonna valkosipuli ja persilja. Liota rusinoita ja laakerinlehtiä lämpimässä vedessä 20 minuuttia.
  2. Levitä fileet selkäpuoli alaspäin leikkuulaudalle. Valuta rusinat ja ota laakerinlehdet sivuun.
  3. Yhdistä kulhossa korppujauhot, pinjansiemenet, liotetut rusinat, valkosipuli, persilja ja sitruunankuori. Sekoita joukkoon oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Lusikoi noin 2 rkl täytettä silakkafileen sisään ja kääri rullalle. Pujota rullat liotettuihin varrastikkuihin niin, että lailat väleihin laakerinlehdet ja sitruunansiivut.
  5. Kypsennä grillissä keskilämmöllä 5–8 minuuttia. Käännä vartaita kerran grillauksen aikana.

Kommentit (0)