Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 64 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Reetta Pasanen

Jos jauhelihakastike ei maistu kahta päivää, tee siitä täyte isoihin suolaisiin muffineihin.

Usein saattaa käydä niin, että esimerkiksi pasta bolognesea syödessä kastiketta jää pieni määrä yli tai samaa ruokaa ei huvita syödä enää seuraavana päivänä.

Silloin apuna on luova leipominen. Muffinit ovat yksi monipuolisimmista leivoksista, jotka valmistuvat nopeasti ja joita voi varioida todella monella tapaa. Nyt niihin käytetään eilisen jauhelihakastike. Jauhelihakastikkeeseen voi raastaa halutessaan mukaan kasviksia vihanneslaatikosta ja sekoittaa vielä juustoraasteen tai tuorejuuston jämät.

Muffinitaikinaan tarvitaan pari kananmunaa, jauhoja ja nestettä. Nesteenä voi käyttää esimerkiksi maitoa tai kermaviiliä. Vehnäjauhojen lisäksi joukkoon voi lisätä hiutaleita sekä esimerkiksi sämpyläjauhoja. Juustoraastetta voi lisätä myös taikinaan tuomaan makua.

Näistä muffineista tulee melko isoja ja raskaista, joten ne kannattaa kypsentää muffinipellillä. Koloihin laitetaan noin puolet taikinaa ja taikinan päälle suunnilleen saman verran jauhelihakastiketta. Muffinit voi vielä koristella esimerkiksi puolikkailla pikkutomaateilla tai oliiveilla. Uunissa muffinit kypsyvät 15-20 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 annosta
Valmistusaika
50 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Jauhelihamuffinit

Ainekset

Taikina
2
kpl
kananmunaa
1
dl
juoksevaa margariinia
1
dl
maitoa tai kermaa tai 1½ dl kermaviiliä
2
tl
hunajaa
1/2
dl
juustoraastetta
1
dl
kaura- tai muita hiutaleita
2
dl
sämpyläjauhoja
1
dl
vehnäjauhoja
3
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
Täyte
3
dl
valmista jauhelihakastiketta
2
dl
porkkana- tai kesäkurpitsaraastetta
100
g
tuorejuustoa (maun mukaan)
1,5
tl
pizzamaustetta
suolaa
Päälle
oliiveja tai kirsikkatomaatteja
juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Jatka ensin jauhelihakastike. Lisää kattilaan raaste ja tuorejuusto. Mausta pizza- tai muulla yrttimausteella ja suolalla. Hauduta 15 minuuttia ja jäähdytä.
  2. Voitele muffinipellin kolot tai asettele paperivuoat koloihin. Vatkaa munat, margariini, maito ja hunaja sekaisin. Sekoita kuivat ainekset yhteen ja lisää munaseokseen. Sekoita taikinaksi.
  3. Lusikoi taikinaa muffinivuokiin ja päälle jauhelihakastiketta siten, että taikinaa ja täytettä tulee yhtä paljon. Jätä vuoat hieman vajaiksi.
  4. Laita päälle oliivi tai tomaatti sekä juustoraastetta. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.

Vinkki! Kastikkeeseen voi upottaa myös ylijääneitä papuja. Tonnikalakastikkeesta voi valmistaa tonnikalamuffineja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 keksiä
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tupla-cookiet

Ainekset

125
g
pehmeää voita
½
dl
sokeria
1
dl
fariinisokeria
2
munaa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
3
(yht. 150 g)
Tupla Maxi -patukkaa
50
g
kuorellisia manteleita
Lisäksi
50
g
maitosuklaata
1
dl
kuorellisia manteleita

Työvaiheet

  1. Vatkaa voi, sokeri ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita jauhoihin leivinjauhe.
  3. Leikkaa suklaapatukat pieniksi kuutioiksi. Rouhi mantelit. Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi.
  4. Pyöritä taikinasta puhtain käsin reilun ruokalusikallisen kokoisia palloja. Laita pallot kahdelle pellille. Paina pallot kevyesti keskeltä matalammaksi. Jätä kekseille tilaa levitä.
  5. Paista  175 asteessa noin 12 minuuttia. Pyyhkäise koristeeksi sulatettua maitosuklaata ja paina päälle manteli.
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kasaa lounasvohvelin päälle avokadoa ja kananmunaa. Jos nälkä on isompi, voi munia paistaa tuplat. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + taikinan turvotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Täytetty kauravohveli

Ainekset

TAIKINA
1
dl
kaurajauhoja
1
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
2
dl
kauramaitoa
1
kananmuna
1
rkl
öljyä
AVOKADOTAHNA
2
kypsää avokadoa
1
rkl
sitruunamehua
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
4
kananmunaa
paistamiseen öljyä
½
tl
suolaa
2
kevätsipulia
2
dl
versoja tai ituja
(chilikastiketta kuten Srirachaa tai tabascoa)

Työvaiheet

  1. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita joukkoon kauramaito, muna ja öljy. Anna turvota huoneenlämmössä noin puoli tuntia.

  2. Halkaise avokadot, poista kivet ja lusikoi sisus kulhoon. Muussaa avokado rouheaksi soseeksi haarukalla. Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita avokadon joukkoon yhdessä sitruunamehun ja suolan kanssa.

  3. Paista taikinasta kuumalla vohveliraudalla neljä rapeareunaista vohvelia. Paista yhtä aikaa munat pannulla tilkassa öljyä. Ripottele suolaa munille.

  4. Leikkaa kevätsipulit viipaleiksi.

  5. Lusikoi avokadotahnaa lämpimälle vohvelille ja nosta paistettu kananmuna tahnan päälle. Ripottele päälle kevätsipulia, versoja ja chilikastiketta maun mukaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkiväärikakku

Ainekset

6–7
(600 g)
kotimaista omenaa
6
hillottua inkivääriä siirapissa
200
g
voita
3
dl
tummaa muscovadosokeria
2
dl
siirappia
5
dl
vehnäjauhoja
tl
leivinjauhetta
1
tl
jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
2
kananmunaa
PINNALLE
2
rkl
hillottujen inkiväärien siirappia

Työvaiheet

  1. Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.

  2. Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.

  3. Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.

  5. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Pilvenpehmeä puolukkapuuro taipuu syksyiseksi trendiherkuksi, mutta maistuu myös perinteisesti maidon ja sokerin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
4
dl
tuoreita puolukoita
tai 1
pussi (200 g)
pakastepuolukoita
dl
mannasuurimoita
Lisäksi
1
prk
vaniljarahkaa
puolukkahilloa

Työvaiheet

  1. Kaada kattilaan vesi. Lisää sokeri ja suola.
  2. Kun vesi kiehuu, lisää puolukat. Keitä hiljalleen 8 minuuttia.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Lusikoi annoksiin vaniljarahkaa ja puolukkahilloa.

Vinkki! Puuron voi tehdä samalla ohjeella herukoista. Puuro sopii vegaanille, jos käytät lisukkeena rahkan sijasta vaniljalta maistuvaa soijajugurttia.