
Jos jauhelihakastike ei maistu kahta päivää, tee siitä täyte isoihin suolaisiin muffineihin.
Usein saattaa käydä niin, että esimerkiksi pasta bolognesea syödessä kastiketta jää pieni määrä yli tai samaa ruokaa ei huvita syödä enää seuraavana päivänä.
Silloin apuna on luova leipominen. Muffinit ovat yksi monipuolisimmista leivoksista, jotka valmistuvat nopeasti ja joita voi varioida todella monella tapaa. Nyt niihin käytetään eilisen jauhelihakastike. Jauhelihakastikkeeseen voi raastaa halutessaan mukaan kasviksia vihanneslaatikosta ja sekoittaa vielä juustoraasteen tai tuorejuuston jämät.
Muffinitaikinaan tarvitaan pari kananmunaa, jauhoja ja nestettä. Nesteenä voi käyttää esimerkiksi maitoa tai kermaviiliä. Vehnäjauhojen lisäksi joukkoon voi lisätä hiutaleita sekä esimerkiksi sämpyläjauhoja. Juustoraastetta voi lisätä myös taikinaan tuomaan makua.
Näistä muffineista tulee melko isoja ja raskaista, joten ne kannattaa kypsentää muffinipellillä. Koloihin laitetaan noin puolet taikinaa ja taikinan päälle suunnilleen saman verran jauhelihakastiketta. Muffinit voi vielä koristella esimerkiksi puolikkailla pikkutomaateilla tai oliiveilla. Uunissa muffinit kypsyvät 15-20 minuuttia.
Jauhelihamuffinit
Ainekset
Työvaiheet
- Jatka ensin jauhelihakastike. Lisää kattilaan raaste ja tuorejuusto. Mausta pizza- tai muulla yrttimausteella ja suolalla. Hauduta 15 minuuttia ja jäähdytä.
- Voitele muffinipellin kolot tai asettele paperivuoat koloihin. Vatkaa munat, margariini, maito ja hunaja sekaisin. Sekoita kuivat ainekset yhteen ja lisää munaseokseen. Sekoita taikinaksi.
- Lusikoi taikinaa muffinivuokiin ja päälle jauhelihakastiketta siten, että taikinaa ja täytettä tulee yhtä paljon. Jätä vuoat hieman vajaiksi.
- Laita päälle oliivi tai tomaatti sekä juustoraastetta. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15–20 minuuttia.
Vinkki! Kastikkeeseen voi upottaa myös ylijääneitä papuja. Tonnikalakastikkeesta voi valmistaa tonnikalamuffineja.