Olen nähnyt ja ennustanut kaiken ja tämä kakku, se on parasta.
Ohjeesta tulee kakku halkaisijaltaan 28 cm:n irtopohjavuokaan (olen muunnellut hieman alkuperäistä ohjetta).
Vuokko Väyrysen valkosuklaakakku
Ainekset
Työvaiheet
Murskaa keksit ja suklaa esimerkiksi muovipussissa lihanuijan avulla tai tehosekoittimessa pienellä teholla. Sulata voi ja anna hiukan jäähtyä. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele seos tiiviisti leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Anna kovettua jääkaapissa.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kiehauta mehu. Purista liivatteista vesi ja liuota kuumaan mehuun. Sulata valkosuklaa vesihauteessa.
Erota valkuaiset ja keltuaiset. Sekoita keltuaiset, tuorejuusto, liivateseos, sokerit ja suklaa tasaiseksi seokseksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi (kaurakermaa ei tarvitse kauaa vispata, se on purkista tullessaan jo paksua) ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää juustoseokseen ensin kermavaahto, sitten valkuaisvaahto.
Kaada täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle ja ripottele pintaan kuivatut karpalot. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla.