MasterChef VIP on lisännyt 41 reseptiä.
Linkitetty 68 keittokirjaan.

Suolapedillä paahdetut tiikeriravut kruunaavat Anni Hautalan risottoannoksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ravut

Ainekset

200
g
kuorellisia sulatettuja tiikeriravunpyrstöjä
3
valkosipulinkynttä
nippu
tuoretta korianteria
muutama
salvian oksa
tuoretta persiljaa
2
pientä kuivattua punaista chiliä
½
dl
oliiviöljyä
Lisäksi
500
g
karkeaa merisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipuli ja hienonna yrtit. Murskaa chilit huhmareessa. Sekoita valkosipuli, yrtit, chili ja oliiviöljy keskenään ja sekoita ravut joukkoon marinoitumaan.
  2. Kuumenna uuni mahdollisimman kuumaksi (n. 250 astetta). Tee suolapeti levittämällä uunivuokaan noin 2 cm kerros merisuolaa. Siirrä suolapeti lämpenemään uuniin.
  3. Valmista riosotto alla olevan ohjeen mukaan.
  4. Kun risotto on melkein valmis, nosta suolapeti uunista ja asettele ravut sen päälle. Paahda rapuja pari minuuttia ja käännä. Jatka paahtamista vielä hetki. Kuori kypsät ravut ja asettele risottoannoksien päälle. Koristele annokset chilillä ja syötävillä kukilla.

Hummeririsotto

Ainekset

6
dl
hummerilientä hummerifondista
öljyä
2
salottisipulia hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
pieni kuivattu punainen chili
2
dl
arborioriisiä
2
dl
valkoviiniä
n. 1
dl
parmesanjuustoa raastettuna
voita
mascarponejuustoa

Työvaiheet

  1. Lämmitä hummeriliemi.
  2. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja lisää salottisipuli, valkosipuli ja murskattu chili. Kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää riisi ja kuullota hetki. Lisää viini ja kiehauta. Sekoita koko ajan rauhallisesti puulusikalla. Lisää kauhallinen lientä koko ajan sekoitellen, kunnes neste on imeytynyt riisiin. Jatka samalla tavalla, kunnes kaikki liemi on imeytynyt risottoon ja risotossa on hyvä suutuntuntuma.
  3. Lisää parmesania, voita ja mascarponea maun mukaan risottoon.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2330 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Tyylikästä ja helppoa! Kokonaiselle kalalle levitetty suolapeite tasaa lämpöä ja muodostaa kuoren, jonka alla kala kypsyy meheväksi. Vain hiven suolaisuudesta siirtyy nahan läpi kalaan. Yksinkertaisen ja tyylikkään kalan mausteiksi riittävät sitruuna ja ranskalainen rakuuna, jota myydään...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Siika suolakuoressa

Ainekset

1
(n. 1 kg)
perattu siika
1
iso tai 2 pientä sitruunaa
1
ruukku
(ranskalaista) rakuunaa
1
kg
karkeaa merisuolaa
Lisäksi
8
pientä punajuurta
2
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa siika huolellisesti. Laita kala leivinpaperille pellille.

  2. Pese sitruunat, purista ruokalusikallinen sitruunanmehua kulhoon. Viipaloi loppu sitruuna ja laita viipaleet kalan vatsaan. Lisää vatsaan myös reilu puolet rakuunasta. Paina loppu rakuuna kalan pinnalle.

  3. Sekoita merisuola sitruunamehuun ja painele seos tiiviisti kalan päälle.

  4. Pese punajuuret ja leikkaa 2–4 palaan. Lisää palat pellille kalan viereen.

  5. Kypsennä kalaa uunissa 30–40 minuuttia. Riko suolakuori lusikalla napauttamalla ja poista kalan nahka ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1222 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ruusukaali on loppuvuoden ruokasesongin tähti: anna sen loistaa myös pastassa. Loput tykötarpeet löytyvät tölkeistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruusukaali-kaprispasta

Ainekset

200
g
spagettia
2
valkosipulinkynttä
1
tuore punainen chili tai 1 tl chilirouhetta
300
g
ruusukaaleja
1
pienen sitruunan mehu ja kuoriraaste
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
pikkukapriksia
4
anjovisfileetä
Päälle
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta, mutta säästä 1 dl keitinvettä.

  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja viipaloi chili, jos käytät tuoretta. Puolita ruusukaalit. Purista sitruunan mehu ja raasta sen kuori.

  3. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista valkosipulia ja chiliä minuutin ajan. Valuta ja lisää kaprikset, jatka paistamista vielä minuutti. Hienonna anjovisfileet joukkoon. Lisää myös sitruunan kuoriraaste. Jatka paistamista minuutin ajan.

  4. Puolita ruusukaalit joukkoon ja paista muutaman minuutin ajan. Lisää keitinvesi ja sitruunan mehu ja keitä pari minuuttia, kunnes ruusukaalit ovat hieman pehmenneet ja kastike hieman keittynyt kokoon.

  5. Kääntele valutettuun spagettiin. Tarjoa heti parmesaaniraasteen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2330 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Kolmen yrtin kombo ja anisviina antavat luonnetta graavisiialle. Tarjoa alkuruokana tuoreesta fenkolista valmistetun salaatin kanssa.

Viinisuositus: Fenkolin ja anisviinan maku vaativat viiniltä monipuolisuutta, ja graavattu siika kaipaa kepeyttä. Toiveet yhdistyvät Zenato Soave Classicossa 2019, 11,98 e. Se on jännittävä yhdistelmä valkoherukkaisuutta, kevyttä mineraalisuutta ja kukkaisuutta, jotka toimivat upeasti...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + maustuminen 1–2 pv
Vaikeustaso
Helppo

Yrttigraavattu siika ja fenkolisalaatti

Ainekset

500
g
nahallista siikafileetä
2
rkl
anisviinaa
1
ruukku
lehtipersiljaa
½
ruukku
sitruunamelissaa
2–3
basilikanoksaa
rkl
karkeaa merisuolaa
Fenkolisalaatti
1
keskikokoinen fenkoli
1
rkl
sinapinsiemeniä
2
rkl
valkoista balsamiviinietikkaa
1
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita siikafileet alustalle nahkapuoli alaspäin, kuivaa pinta talouspaperilla ja hiero anisviinalla.

  2. Jauha yrttejä ja suolaa morttelissa tai sauvasekoittimella, kunnes yrteistä alkaa irrota hieman kosteutta. Levitä seos fileille ja paina ne lihapuolet vastakkain. Kääri fileet tiukasti voipaperiin ja sitten folioon ja laita jääkaappiin maustumaan vuorokaudeksi. Jos haluat kalaan vahvan yrtin maun, anna sen maustua jääkaapissa kaksi vuorokautta.

  3. Valmista salaatti juuri ennen tarjoamista. Paahda sinapinsiemeniä pannussa ilman rasvaa koko ajan sekoitellen noin minuutti ja kaada ne kulhoon. Ota fenkolin hyväkuntoiset lehdet talteen koristelua varten. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi vihannesleikkurilla tai terävällä veitsellä. Laita viipaleet kulhoon sinapinsiementen joukkoon, sekoita viinietikka ja öljy joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Pyyhi yrtit pois kalan pinnalta ja viipaloi fileet. Jaa viipaleet lautasille ja salaatti päälle. Koristele annokset fenkolinlehdillä.

Kommentit (0)

Hansin reseptit on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Hans Välimäki

Simpukoita merimiehen vaimon tapaan, moules marinière, on helppo ja herkullinen klassikkoannos. Tarjoile simpukat aiolin ja hyvän leivän kanssa.

Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Viidennessä jaksossa Hans klassikkoannokset maksasta...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min

Simpukat merimiehen vaimon tapaan

Ainekset

1
kg
sinisimpukoita
2–3
salottisipulia
2–3
valkosipulinkynttä
½
punaista chiliä
¼
purjoa
1
fenkoli
tuoretta timjamia ja rosmariinia
4
dl
valkoviiniä
3–4
dl
vettä
2–3
rkl
oliiviöljyä
3–4
rkl
voita
Viimeistelyyn
tuoreita yrttejä

Työvaiheet

  1. Harjaa simpukat juuresharjalla juoksevan, kylmän veden alla. Tarkista, että simpukat ovat eläviä. Elävän simpukan kuori vetäytyy, kun sitä kopauttaa kevyesti. Heitä kuolleet simpukat pois. Jos kuoreen on jäänyt ”partaa”, nyhdä se pois.
  2. Kuori ja pilko salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Halkaise, huuhdo ja pilko purjo. Huuhdo ja paloittele fenkoli.
  3. Kuumenna öljy ja voi kattilassa. Lisää kasvikset ja yrtit. Kuullota hetki, lisää simpukat sekä viini ja vesi. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes simpukat ovat kunnolla auenneet. Heitä avautumattomat simpukat pois.
  4. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Tarjoile hyvän leivän ja aiolin kanssa.

Helppo aioli

Ainekset

2–3
dl
hyvää valmismajoneesia
5–6
valkosipulinkynttä
1
tl
dijoninsinappia
mustapippuria
sitruunanmehua

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet.
  2. Sekoita majoneesi, valkosipuli ja sinappi keskenään. Mausta pippurilla ja sitruunalla oman maun mukaan.

Kommentit (0)