Ville Niinistön ahvenannos saa väriä kurpitsasta ja punasipulista.
Kurpitsasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja paloittele kurpitsa viipaleiksi. Kuori ja lohko punasipulit. Siirrä kurpitsa ja sipuli uunivuokaan ja mausta oliivöljyllä, suolalla ja pippurilla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsa ruskistuu hieman.
- Huuhtele ja valuta pinaatti ja salaatit. Asettele pinaatti lautasille ja sen päälle salaatit. Hienonna ruohosipuli ja lehtipersilja ja ripottele salaattien päälle.
- Sekoita salaatinkastike oliiviöljystä, hunajasta, suolasta ja pippurista.
- Paahda kurpitsansiemenet kuivalla pannulla.
- Valmista paneroidut ahvenet alla olevan ohjeen mukaan.
- Kokoa salaatit ripottelemalla kurpitsansiemeniä ja kastiketta salaatteihin sekä asettelemalla kurpitsanpalat, punasipuli ja paneroidut ahvenet päällimmäiseksi. Tarjoa salaatit lämpiminä.
Paneroidut ahvenet
Ainekset
Työvaiheet
- Riko kananmuna lautaselle.
- Hienonna tilli ja sekoita se korppujauhojen joukkoon toiselle lautaselle.
- Pyörittele ahvenfileet kananmunassa ja sitten korppujauhossa. Ripottele pinnalle suolaa.
- Paista ahvenfileet pannulla öljyssä ja mausta sitruunan mehulla.