MasterChef VIP on lisännyt 41 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Ville Niinistön ahvenannos saa väriä kurpitsasta ja punasipulista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsasalaatti

Ainekset

1
myskikurpitsa
2
punasipulia
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria rouhittuna
pinaattia
lehtisalaattia
punasalaattia
ruohosipulia
lehtipersiljaa
kurpitsansiemeniä
Salaatinkastike
neitsytoliiviöljyä
hunajaa
suolaa
mustapippuria rouhittuna

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele kurpitsa viipaleiksi. Kuori ja lohko punasipulit. Siirrä kurpitsa ja sipuli uunivuokaan ja mausta oliivöljyllä, suolalla ja pippurilla. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsa ruskistuu hieman.
  2. Huuhtele ja valuta pinaatti ja salaatit. Asettele pinaatti lautasille ja sen päälle salaatit. Hienonna ruohosipuli ja lehtipersilja ja ripottele salaattien päälle.
  3. Sekoita salaatinkastike oliiviöljystä, hunajasta, suolasta ja pippurista.
  4. Paahda kurpitsansiemenet kuivalla pannulla.
  5. Valmista paneroidut ahvenet alla olevan ohjeen mukaan.
  6. Kokoa salaatit ripottelemalla kurpitsansiemeniä ja kastiketta salaatteihin sekä asettelemalla kurpitsanpalat, punasipuli ja paneroidut ahvenet päällimmäiseksi. Tarjoa salaatit lämpiminä.

Paneroidut ahvenet

Ainekset

2-3
ahvenfileetä / ruokailija
1
kananmuna
tuoretta tilliä
korppujauhoja
suolaa
rypsiöljyä
1
sitruuna

Työvaiheet

  1. Riko kananmuna lautaselle.
  2. Hienonna tilli ja sekoita se korppujauhojen joukkoon toiselle lautaselle.
  3. Pyörittele ahvenfileet kananmunassa ja sitten korppujauhossa. Ripottele pinnalle suolaa.
  4. Paista ahvenfileet pannulla öljyssä ja mausta sitruunan mehulla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 182 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Panu Pälviä

Inkivääriä, sitruunaruohoa, chiliä ja tähtianista. Siikakeitossa pääosassa on thaityylinen raikkaantulinen liemi, joka sopii ihanasti vaalealihaiselle kalalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tulinen siikakeitto

Ainekset

1
fenkoli
100
g
siitakesieniä
15
g:n pala
inkivääriä
1
sitruunaruoho
1
punainen chili
500
g
siikafileetä
1
l
hyvää kasvislientä
1
dl
cashewpähkinöitä
2
tl
kalakastiketta
1
tl
hunajaa
1
tähtianis
2
rkl
sitruunan tai limetin mehua
1
ps (70 g)
babypinaattia
1
dl
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa fenkolista mahdolliset kuivahtaneet varret pois. Halkaise fenkoli, poista kanta ja huuhtele huolellisesti kylmällä vedellä. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi.
  2. Puhdista siitakesienet. Kuori ja viipaloi inkivääri.
  3. Leikkaa sitruunaruohosta kuiva kanta ja leikkaa vaalea osa ohuiksi viipaleiksi. Pese chili, halkaise ja leikkaa pois valkoiset siemenkalvot ja siemenet, leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  4. Nypi siikafileistä mahdolliset ruodot pois. Poista myös nahka. Leikkaa fileet viipaleiksi.
  5. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää fenkolit, sienet, inkivääri, sitruunaruoho, chili ja cashewpähkinät. Mausta kalakastikkeella, hunajalla ja tähtianiksella. Keitä hiljalleen 10 minuuttia. Maista ja mausta tarvit­taessa suolalla.
  6. Lisää keittoon siikafileeviipaleet, sitruunamehu ja huuhdotut babypinaatin lehdet. Peitä kattila kannella, nosta liedeltä ja anna hautua vielä viisi minuuttia ennen tarjoilua. Viimeistele korianterilla.
     

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2380 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Minttua, korianteria, limettiä ja kalakastiketta. Raikas rapusalaatti lainaa makunsa vietnamilaisesta keittiöstä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pomelo-rapusalaatti

Ainekset

½–1
hunajapomeloa (5 dl pomeloa riivittynä)
2
porkkanaa
1
kurkku
2
dl
suolattuja cashewpähkinöitä
1
ruukku
minttua
1
ruukku
korianteria
1
chilipalko
Lisäksi
400
g
jättikatkaravun pyrstöjä (pakastettuja raakoja, sulatettuna)
3
rkl
öljyä
3
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
2
rkl
soijakastiketta
Kastike
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
2
tl
(ruoko)sokeria

Työvaiheet

  1. Kuori pomelo ja nylje lohkot käsin kalvottomiksi. Riivi lohkot suupaloiksi.
  2. Kuori ja raasta porkkana. Jos sinulla on juliennerauta, käytä sitä.
  3. Halkaise kurkku pituussuunnassa. Koverra siemenet lusikalla ja leikkaa kurkku viipaleiksi.
  4. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi. Hienonna minttu ja korianteri. Viipaloi chili. Jos haluat salaatista vähemmän tulista, poista chilin siemenet.
  5. Sekoita salaattiaineet pähkinöitä lukuun ottamatta kulhossa.
  6. Paista ravunpyrstöjä öljyssä pannussa muutama minuutti kummaltakin puolelta. Kuori ja raasta inkivääri hienoksi raasteeksi ja lisää se pannuun rapujen joukkoon. Lisää myös soijakastike ja keitä noin 1 minuutti.
  7. Tee kastike. Purista limetistä mehu. Sekoita se kalakastikkeen ja sokerin kanssa yhteen ja kaada salaatin joukkoon. Sekoita ja siirrä salaatti tarjoiluvadille.
  8. Lisää ravut ja pähkinät salaatin pinnalle.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 182 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Henri Alén KUVA Elvi Rista

Tämä Espanjasta ja Meksikosta tuttu keitto on sukua ranskalaiselle bouillabaisselle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen keitto merenelävistä, Sopa de mariscos

Ainekset

1
vihreä chili
1
punainen suippopaprika
1
iso sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
tl
aniksen siemeniä
1
tl
kuminan siemeniä
tilkka rypsiöljyä
1
tl
sokeria
ripaus savustettua paprikajauhetta
1
tlk
laadukasta tomaattimurskaa
noin 1
l
kanalientä
400
g
vaalea kalaa paloiteltuna, esimerkiksi kuhaa tai ahventa
200
g
jättikatkaravunpyrstöjä
1
kg
puhdistettuja sinisimpukoita
2
limetin mehu
1
ruukku
korianteria hienonnettuna
suolaa

Työvaiheet

  1. Halkaise chili ja poista siitä siemenet. Poista paprikasta myös siemenkota ja paloittele malto. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
  2. Kuullota kuminan ja aniksen siemenet tilkassa öljyä. Lisää heti mukaan paloitellut vihannekset ja kuullota viisi minuuttia. Lisää mukaan sitten sokeri, savustettu paprikajauhe ja tomaattimurska sekä kanaliemi.
  3. Anna hautua miedolla lämmöllä 30 minuuttia. Lisää sitten mukaan paloiteltu kala, ravut sekä sinisimpukat. Anna hautua kannen alla noin viisi minuuttia. Kun simpukat ovat auenneet, lisää mukaan limetin mehu ja hienonnettu korianteri. Mausta keitto vielä suolalla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 182 reseptiä.
Linkitetty 221 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Currytahna ja kookosmaito tuovat lohikeittoon thaimaalaista makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Thaimaalainen lohisoppa

Ainekset

1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
500
g
kasviksia, esimerkiksi hoikkaa porkkanaa, kesäkurpitsaa ja litteitä herneenpalkoja
2
rkl
rypsiöljyä
rkl
punaista currytahnaa
1
tlk
kookosmaitoa
noin 6
dl
kasvislientä
400
g
ruodotonta, nahatonta lohta
1
dl
purkkimaissia
Tarjoiluun:
limettimehua, korianteria, thaimaalaista kalakastiketta

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Paloittele kasvikset ohuiksi viipaleiksi. Kuullota niitä öljyssä kattilassa muutama minuutti. (Sokeriherneet kannattaa lisätä keittoon vasta muutamaksi viimeiseksi minuutiksi).
  2. Lisää currytahna. Jatka paistamista hetki. Lisää kookosmaito ja kasvisliemi. Anna porista kannen alla noin 8 minuuttia.
  3. Leikkaa lohet kuutioiksi. Lisää ne maissin kanssa kattilaan. Jatka keittämistä noin 5 minuuttia tai siihen asti, kunnes lohi on kypsää ja kasvikset napakan kypsiä.
  4. Mausta keitto limettimehulla, korianterilla ja kalakastikkeella. Tarjoa sellaisenaan tai keitetyn basmatiriisin kanssa. Voit myös halutessasi lisätä keittoon lasinuudeleita.

Kommentit (2)

Vierailija

Onko ”tlk” tässä reseptissä teelusikallinen vai tölkki kun kyse on kookosmaidosta? En usko että keittoon saa kookoksen makua teelusikallisella.

Juanita777

Tlk on kyllä tölkki...tl on teelusikallisen lyhenne:)!