Lohipullat maustetaan kalakastikkeella ja yrteillä. Lisukkeeksi raikasta kurkkusalaattia!
Lohipullat thaimaalaisittain
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Kuori valkosipulit ja hienonna ne mahdollisimman pieniksi paloiksi. Hienonna korianterinlehdet. Lisää lohi, sweet chili -kastike ja 1 teelusikallinen kalakastiketta. Sekoita nopeasti taikinaksi. Huom! Taikina on tavallista taikinaa löysempää.
- Kuumenna öljy wokkipannussa. Nosta isolla ruokalusikalla taikinaa kuumaan öljyyn. Paista taikinaan kaunis väri. Paistaminen kannattaa tehdä muutamassa erässä.
- Nosta pullat uunivuokaan ja jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia. Pirskottele kypsien pullien päälle kalakastiketta.
- Tarjoa sweet chilin ja kurkkusalaatin kanssa.
Kurkkusalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori kurkku halutessasi. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ne pienen pieniksi kuutioiksi. Viipaloi chilit. Poista niistä halutessasi siemenet. Yhdistä kaikki kasvikset ja laita ne tarjoiluvadille.
- Sekoita kalakastike, limettimehu ja sokeri keskenään. Kääntele seos muiden aineiden joukkoon. Leikkaa tomaatit kahtia ja koristele salaatti niillä, pähkinöillä ja korianterilla.
Jäiset kalapalat ensin 10min uunissa ja kookosmaitojen ym roippeiden kanssa toiset 10min. Lopputulos oli se, että kalapalat eivät olleet kypsiä sisältä ja ensimmäisen lautasellisen nakkasin suosiolla roskikseen. Noh, uunissa vielä 30min, jos nyt olisivat kypsiä sen jälkeen.
Tuli taivaallista! Tein yhdessä vuoassa, tuplamäärän, kiertoilmauunissa ja kaikki toimi erinomaisesti juuri ohjeen mukaan.