Lohipullat maustetaan kalakastikkeella ja yrteillä. Lisukkeeksi raikasta kurkkusalaattia!
Lohipullat thaimaalaisittain
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 175 asteeseen.
- Kuori valkosipulit ja hienonna ne mahdollisimman pieniksi paloiksi. Hienonna korianterinlehdet. Lisää lohi, sweet chili -kastike ja 1 teelusikallinen kalakastiketta. Sekoita nopeasti taikinaksi. Huom! Taikina on tavallista taikinaa löysempää.
- Kuumenna öljy wokkipannussa. Nosta isolla ruokalusikalla taikinaa kuumaan öljyyn. Paista taikinaan kaunis väri. Paistaminen kannattaa tehdä muutamassa erässä.
- Nosta pullat uunivuokaan ja jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia. Pirskottele kypsien pullien päälle kalakastiketta.
- Tarjoa sweet chilin ja kurkkusalaatin kanssa.
Kurkkusalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori kurkku halutessasi. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuori sipulit ja leikkaa ne pienen pieniksi kuutioiksi. Viipaloi chilit. Poista niistä halutessasi siemenet. Yhdistä kaikki kasvikset ja laita ne tarjoiluvadille.
- Sekoita kalakastike, limettimehu ja sokeri keskenään. Kääntele seos muiden aineiden joukkoon. Leikkaa tomaatit kahtia ja koristele salaatti niillä, pähkinöillä ja korianterilla.