
Halstraa silakkafileet ja tarjoa ne punasipulisiirapin kanssa.
Hiillossilakat ja punasipulisiirappi
Ainekset
Työvaiheet
- Viipaloi sipuli ja pane viipaleet etikan, sokerin ja veden kanssa kattilaan. Keitä, kunnes neste muuttuu ohueksi siirapiksi. Anna jäähtyä.
- Ripottele suolaa silakkafileille ja yhdistä samankokoiset fileet keskenään pihveiksi painamalla ne yhteen vastakkain niin, että nahka jää ulkopuolelle.
- Öljyä halsteri hyvin ja lado kalat sen sisään. Kypsennä kalat ensin molemmilta puolilta ruskeatäpläisiksi suoraan hehkuvien grillihiilien päällä. Nosta sitten halsteri kauemmas hiilistä ja jatka kypsentämistä molemmin puolin 3-5 minuuttia, kunnes pihvit ovat kypsiä.
- Tunnistat kypsän kalan siitä, että evä irtoaa lihasta kerralla vetäisemällä. Nosta pihvit sivuun ja anna jäähtyä. Voit halutessasi vielä ripotella suolaa niiden päälle. Tarjoa punasipulisiirapin kera.