
Kukkakaalikeitto saa ripauksen ylellisyyttä sahramista.
Sahramilla maustettu kukkakaalikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Irrota kukkakaaleista kukinnot. Kaada liemi ja maito isoon kattilaan. Lisää sahrami ja suolaa. Kuumenna kiehuvaksi, lisää kukkakaalit ja laske lämpöä. Keitä hiljalleen 5–8 minuuttia, kunnes kukkakaali tuntuu pehmeältä.
- Nosta kattilasta noin kolmannes kukinnoista reikäkauhalla ja laita sivuun. Soseuta kattilaan jäänyt keitto sauvasekoittajalla.
- Sulata voi kattilassa tai paistinpannulla. Lisää sivuun otetut kukinnot ja paista ne kullanruskeaksi. Lisää puolet silputusta persiljasta ja paista hetken aikaa.
- Asettele kukkakaalin kukinnot ja persilja neljän keittolautasen keskelle ja kaada keitto kasvisten viereen. Lisää hieman oliiviöljyä, persiljaa ja rouhittua mustapippuria koristeeksi. Tarjoile kuumana.