Riittoisan piirakan pohjan ja hummustäytteen voi valmistaa jo hyvissä ajoin etukäteen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 annos
Valmistusaika
1 t + kasvisten marinointi 1 t
Vaikeustaso
Helppo
Munakoiso-hummuspiirakka
Ainekset
3
dl
kaurakermaa tai halutessasi tavallista kermaa
6
dl
vehnäjauhoa
2
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
5
rkl
kylmää vettä
Hummustahna
2
prk
(á 400 g/265 g) säilykekikherneitä
1
valkosipulinkynsi
1/2
dl
sitruunamehua
2
rkl
tahini- eli seesamitahnaa
reilu ripaus
chilijauhetta
2
tl
jeeraa eli juustokuminaa
1 1/2
tl
suolaa
1/2
dl
oliiviöljyä
5–6
kierrosta
mustapippurimyllystä
Päälle
2
pientä kesäkurpitsaa
1
iso munakoiso
200
g
sieniä
Kasvisten marinadi
4
murskattua valkosipulinkynttä
2
rkl
hyvää oliiviöljyä
1
rkl
timjamia
1/2
tl
sitruunapippuria
2
tl
suolaa
Viimeistelyyn
1
sitruunan puristettu mehu
3
kevätsipulinvartta
suolaa ja mustapippuria
Työvaiheet
- Paloittele ensin täytteen päälle tulevat vihannekset ja sienet. Pane ne samaan kulhoon ja lisää päälle keskenään sekoitetut marinadiainekset. Jätä sivuun noin tunniksi maustumaan.
- Valmista piirakkataikina. Pane kulhoon kerma ja jauhot, joihin leivinjauhe ja suola on sekoitettu. Lisää vielä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Pistele pintaan haarukalla reikiä ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.
- Valmista taikinan kypsyessä hummustahna. Soseuta monitoimikoneenkulhossa valutetut kikherneet, kuoritut valkosipulinkynnet ja loput tahnan aineksista tasaiseksi. Valuta kasviksista ylimääräinen marinadi pois ja kumoa seos uunipellille. Paahda kasviksia uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes niiden pinta on saanut hieman väriä.
- Kokoa piirakka. Levitä hummus pohjalle ja sen päälle paahdetut kasvikset ja sienet. Lisää sitruunamehua ja silputtua kevätsipulia ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Nosta tarjolle.