Säilykekikherneistä saa nopsasti kasvispyöryköitä.
Falafelit eli kikhernepallot
Ainekset
Työvaiheet
- Pane puolet kikherneistä monitoimikoneen kulhoon ja aja nopeasti pienemmäksi rouheeksi eli noin 5 sekuntia. Kippaa rouhe kulhoon.Kuori ja silppua keltasipuli ja valkosipulinkynnet. Pane silput pannulle ja kuullota öljytilkassa pehmeiksi. Lisää loppuvaiheessa kaikki mausteet. Kuullota vielä hetken ajan, kunnes mausteiden maut ovat auenneet.
- Siirrä seos monitoimikoneen kulhoon, lisää loput valutetut kikherneet.Käytä seos tasaiseksi tahnaksi. Yhdistä se ensiksi rouhittujen kikherneiden kanssa. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja sooda sekä kananmuna ja tahini.
- Sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile siitä pienehköjä pyöryköitä leivinpaperin päälle vaikka uunipellille. Nosta pyörykät peitettyinä jääkaappiin vetäytymään noin 15 minuutiksi.
- Paista pyörykät pannussa öljyssä keskilämmöllä joka puolelta kauniinkullankeltaisiksi. Tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin ja raikkaan salaatinkanssa. Falafel-pyöryköitä voi käyttää myös salaatin ainesosana.
Kuinka paljon kikherneitä?
Sama kysymys kikherneistä. Kokeilin 2 x yhdellä tölkillä, ja taikina on liian nestemäinen, vaikka pyörykät maistuvat hyvältä.
Kiitos tarkkaavaisuudesta, kikherneet olivat jostain syystä kadonneet reseptistä. Ohjeeseen tulee siis 5 dl valutettuja kikherneitä.