Kvinoapuurossa on reippaasti proteiinia, joten se pitää vatsan kylläisenä pitkään. Voit valmistaa peston ja tomaatit etukäteen ja keittää puuron lounastauolla.
Kvinoapuuro
Ainekset
Työvaiheet
1. Aloita valmistamalla kirsikkatomaatit. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Puolita kirsikkatomaatit ja asettele ne pellille leikkuupinta ylöspäin. Ripottele päälle suolaa ja oliiviöljyä. Paista 30 minuuttia.
2. Valmista pesto sauva- tai tehosekoittimella soseuttamalla yhteen kaikki ainekset.
3. Huuhtele kvinoa tiiviissä siivilässä. Mittaa vesi kattilaan ja lisää kvinoa. Keitä sekoitellen 15 minuuttia, kunnes kvinoa on kypsää ja puuroutunutta. Lisää suola.
4. Sekoita pesto puuroon ja lisää kirsikkatomaatteja päälle.