
Helppoa ja herkullista lohturuokaa lehtitaikinasta, kermavaahdosta ja banaaniviipaleista.
Sukkela banaanitorttu lehtitaikinasta
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Nosta taikinalevy leivinpaperilla peitetylle pellille.
- Leikkaa veitsellä viilto taikinalevyn reunaan koko matkalle 2–3 senttimetrin päähän reunasta kuin tekisit levylle kehykset. Älä paina veistä taikinan läpi, jotta kehys ei irtoa levystä. Paista pohjaa uunissa 15 minuuttia.
- Kun taikina on paistunut, painele kehyksen sisäpuolinen osa käsin matalaksi. Näin kehys jää keskustaa korkeammalle tortun reunaksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää siihen rahka ja jogurtti. Sekoita tasaiseksi. Levitä täyte piiraalle.
- Viipaloi banaanit päälle. Kaada kinuskikastiketta piiraalle koristeeksi. Laita loppu kastike tarjolle erilliseen astiaan.