
Aurinkoisen retken makeat palat: raparperiruudut
Ainekset
Työvaiheet
- Vuoraa pyöreä tai suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 1,5 l) leivinpaperilla.
- Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja sekoita ne maidonja sulatetun rasvan kanssa munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan.
- Leikkaa raparperinvarret noin sentin paloiksi ja levitä ne taikinalle. Paista kakkua 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kakun tulisi olla lähes kypsä.
- Mittaa kuorrutusaineet kattilaan. Keitä sekoittaen, kunnes seos sakenee. Levitä kuorrutus paistetun pohjan päälle. Paista vielä noin 10 minuuttia. Paloittele kakku kotona valmiiksi. Palat on helppo nostaa retkellä vuoasta vaikka sormin.
Vinkki! Raparperiruutujen pikaversio syntyy kaupan valmiista toscakakkuaineksista (Kungsören). Tee taikina pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää raparperit taikinan pinnalle.