Me Naiset on lisännyt 1189 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Katja Nordlund KUVA Sami Repo

Possu saa kylkeensä sinapilla ja timjamilla maustettuja päärynöitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Luumu-sinappipossu

Ainekset

1
kpl
porsaan sisäfilee
1 1/2
tl
suolaa
2
rkl
luumumarmeladia
1
rkl
sinappia
140
g
pekonia
1/2
rkl
öljyä
Päärynät
4
päärynää
2
tl
sinappia
2
tl
hunajaa
1/2
tl
timjamia

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero suola lihan pintaan.
  2. Sekoita marmeladi ja sinappi. Sivele seos fileelle. Kääri pekonit lihan ympärille ja kiinnitä ne tarvittaessa tikuilla.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista lihan pinta. Paina lihalämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan ja siirrä pannu uuniin.
  4. Halkaise päärynät kahtia. Leikkaa puolikkaiden kuperalta puolelta pala pois, jotta ne pysyvät tukevasti alustallaan.
  5. Sivele hedelmille sinappia ja hunajaa ja ripottele timjamia. Nosta päärynät uuniin fileen viereen.
  6. Paista kunnes lihamittari näyttää 65 astetta. Ota ruoka uunista, kääri liha folioon ja anna seistä 15 minuuttia. Peitä päärynät foliolla, jotta ne eivät jäähdy.
  7. Leikkaa liha viipaleiksi ja tarjoa se päärynöiden ja keitettyjen perunoiden kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nachovuoka on syntisen herkullista ruokaa joka sopii vallan mainiosti vaikkapa viikonlopun herkutteluihin. Rapeita nachoja, mausteista täytettä, salsaa, juustoa, vähän tulisuutta ja lisukkeeksi raikas guacamole.😍 Se on myös todella helppoa valmistaa ja sitä voi soveltaa sen mukaan mitä kaapista...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Ruokaisa jauheliha-nachovuoka ja guacamole

Ainekset

Nachovuoka
400
g
naudan paistijauhelihaa (rasvaa alle 8%)
2
kpl
valkosipulinkynsiä
1
tlk
mustapapuja
1
prk
säilykemaissia
1
ps
tacomausteseosta
1
ps
nachoja
1
prk
salsaa (medium-tulisuus)
1
prk
Koskenlaskija chili juoksevaa sulatejuustoa
viimeistelyyn korianteria
Guacamole
1 iso tai 2 pientä
syöntikypsää avokadoa
1
rkl
limetin mehua
3/4
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
6-7
tippaa
tabascoa
2
rkl
ranskankermaa
viimeistelyyn korianteria

Työvaiheet

Säädä uuni 230-asteeseen.
Ruskista jauheliha pannulla.
Hienonna valkosipulinkynnet.
Valuta pavut ja maissi.
Lisää ruskistetun jauhelihan joukkoon pavut, maissi, valkosipuli ja tacomausteseos.
Paista muutaman minuutin ajan ja tarkista maku.
Laita nachot uunivuokaan.
Kaada päälle jauhelihatäyte.
Levitä jauhelihatäytteen päälle kokonaiset purkit salsaa ja chilijuustoa.
Paista uunissa n. 12-13 minuuttia, kunnes pintaa saa kauniin värin.

Nachovuoan paistuessa valmista guacamole.
Halkaise avokadot, poista lusikan avulla kivet ja irroita hedelmäliha kuoresta.
Murskaa avokadot haarukalla tasaiseksi massaksi.
Mausta limen mehulla, suolalla, mustapippurilla ja tabascolla.
Lisää joukkoon ranskankerma ja sekoita tasaiseksi.

Viimeistele sekä nachovuoka että guacamole korianterilla ja nauti!😌

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 702 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Mainiot lihapullat saavat makunsa italialaistyylisistä raakamakkaroista. Lihapullapastan esikuvana on Kummisetä-elokuva ja -romaani, jossa Corleonen perheen oikea käsi Pete Clemenza neuvoo kokkaamaan sitä isolle porukalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kummisedän lihapullapasta

Ainekset

1
pkt (400 g)
naudanjauhelihaa
1
pkt (280 g)
italialaistyylistä raakamakkaraa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
2–4
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
2
tlk (à 260/400 g)
säilöttyjä kokonaisia tomaatteja
1
tuubi (140 g)
tomaattipyreetä
2
dl
punaviiniä
2
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
spagettia
1
ruukku
basilikaa
parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita kulhossa jauheliha ja kuoristaan ulos puristettu makkaramassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyöritä taikina lihapulliksi ja paista niitä uunipellillä 15 minuuttia.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota niitä syvällä pannulla öljyssä 1–2 minuuttia. Lisää säilyketomaatit ja tomaattipyre.
  3. Paista 2–3 minuuttia ja painele tomaatteja pienemmiksi lastalla pannun reunaa vasten. Lisää viini ja sokeri. Kiehauta ja lisää kypsät lihapullat kastikkeeseen.
  4. Hauduta kastiketta 30 minuuttia. Lisää tilkka vettä tarpeen mukaan.
  5. Keitä samalla spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Kumoa valutettu pasta isoon astiaan ja lusikoi lihapullakastike pastan päälle. Lisää päälle tuoretta basilikaa ja raasta parmesaania.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 702 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Pitaleivän sisällä maistuvat kahteen kertaan maustettu nyhtöpossu, harissahummus ja maukas kaalisalaatti. Lisää muutama siivu tomaattia ja nauti edullinen herkku!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
15 min + 7 h
Vaikeustaso
Helppo

Nyhtöpossupitat

Ainekset

1
kg
possun kassleria
2
rkl
vahvaa sinappia
1
dl
omenamehua
Mausteseos
1
rkl
fariinisokeria
1
rkl
suolaa
1
rkl
jauhettua korianteria
2
tl
paprikajauhetta
1
tl
mustapippuria
1
tl
fenkolinsiemeniä

Työvaiheet

  1. Poista lihasta kalvot. Sivele liha kauttaaltaan sinapilla. Yhdistä mausteseoksen ainekset ja levitä mausteseos tasaisesti lihan pintaan.
  2. Laita liha korkeareunaiseen uunivuokaan. Peitä foliolla ja anna maustua huoneenlämmössä tunti. Kuumenna uuni 110 asteeseen.
  3. Lisää vuoan pohjalle omenamehu ja laita liha uuniin. Kypsennä mureaksi 5–6 tuntia. Lusikoi tunnin välein vuoan pohjalle kertynyttä nestettä lihan pinnalle. Sammuta uuni, ja anna lihan vetäytyä jälkilämmössä vielä tunnin.
  4. Nyhdä liha kahdella haarukalla riipien. Sekoita lihasuikaleet paistoliemeen maustumaan.

Vinkki! Laita halutessasi paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Porsaan kassler on revittävää, kun sen sisälämpö on 87–90 astetta.

Pitaleivät

Ainekset

25
g
hiivaa
3
dl
kädenlämpöistä vettä
7–8
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
¼
tl
juustokuminaa

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva lämpimään veteen. Sekoita joukkoon 7 dl jauhoja, öljy, suola, sokeri ja juustokumina. Vaivaa 5 minuuttia. Anna taikinan nousta huoneenlämmössä liinan alla 30 minuuttia. Kuumenna uuni vähintään 250 asteeseen.
  2. Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä palat palloiksi. Kauli taikinapallot runsaan jauhon kera noin 2 cm paksuiksi, pyöreiksi pitaleiviksi.
  3. Laita pitat pellille leivinpaperin päälle ja anna nousta 10 minuuttia. Paista kuuman uunin ylätasolla 5–8 minuuttia. Paistuessaan taikina nousee ”taskuksi”, joten älä avaa uuninluukkua välillä. Tarjoile pitat lämpiminä.

Harissahummus

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
1
sitruunan mehu
1
tlk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
dl
kikherneiden lientä
1
dl
tahinia (esim. Gavrielides)
2
tl
harissatahnaa (esim. Al’Fes)
1
tl
kuivattua minttua
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Hienonna valkosipulit ja purista sitruunan mehu. Valuta kikherneet ja ota liemi talteen.
  2. Yhdistä tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhossa kikherneet, 1 dl kikherneiden nestettä ja loput ainekset. Jos nestettä ei ole tarpeeksi, lisää joukkoon vettä. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.

Keltainen kaalisalaatti

Ainekset

1
kg
keräkaalia
30
g
tuoretta inkivääriä
1
ruukku
tuoretta korianteria
1
tl
suolaa
Kastike
1
dl
omenaviinietikkaa
1
dl
sokeria
½
dl
rypsiöljyä
2
tl
seesamiöljyä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi veitsellä tai juustohöylällä. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna korianteri.
  2. Laita kaalit isoon kulhoon ja ripottele joukkoon suolaa. Hiero kaalia käsin muutama minuutti, jotta se hieman mehustuu ja pehmenee. Lisää inkivääri ja korianteri.
  3. Kiehauta kastikkeen ainekset kattilassa niin, että sokeri sulaa liemeen. Anna jäähtyä hetki. Sekoita liemi kaalin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään. Sekoita pari kertaa maustumisen aikana.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 702 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Leipää, kinkkua, paahtopaistia, munia, hedelmäkakkua, säilykepersikoita... Viisikoita ei pidä lukea nälkäisenä. Eväsleipien ruokajuomaksi sopii kirjoista tuttu inkivääriolut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5 kerrosleipää
Valmistusaika
1 h + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Viisikon eväsleivät

Ainekset

1
pieni (n. 700 g)
paahtopaisti
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
2
rkl
öljyä
Lisäksi
1
iso (n. 400 g)
vaalea vuokaleipä
1
dl
kurkkumajoneesia
2
rkl
maalaissinappia
2
dl
pikkelöityjä minikurkkuja (esim. Felix)
2
tomaattia
1
punasipuli
1
keräsalaatti

Työvaiheet

  1. Kypsennä paahtopaisti hyvissä ajoin. Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. Hiero pintaan suolaa ja pippuria. Kuumenna öljy pannulla. Ruskista liha kauttaaltaan.
  2. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Laita liha uunivuokaan ja paina lihalämpömittari paksuimpaan kohtaan. Kypsennä lihaa noin 1 tunti, kunnes lihan sisälämpö on 60 astetta. Anna lihan vetäytyä huoneenlämmössä foliolla peitettynä 20 minuuttia ennen viipalointia.

  3. Leikkaa leivästä kymmenen siivua. Sekoita sinappi majoneesiin ja voitele sillä leipäsiivut. Valuta minikurkut, viipaloi tomaatti ja sipuli.

  4. Laita viiden leipäpalan päälle salaatinlehti, pari siivua tomaattia ja sipulia, pikkelikurkkuja ja reilusti paahtopaistia. Paina toiset leipäsiivut kanneksi.

Kommentit (0)