Hieman arvelutti ja huvitti avokado keksien pohjana, mutta kannatti kokeilla, sillä varsin herkullisia ovat!
Ohjeen olen muokkaillut Jamie Oliverin avokadokeksiohjeesta.
Gluteenittomat avokadokeksit
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
- Raasta suklaa raastimen karkealla terällä ja jätä se sivuun odottamaan.
- Riko muna kulhoon ja lisää joukkoon ruokasooda, ksantaanikumi, vanilja-aromi, sokeri, kaakaojauhe sekä suola ja sekoita ainekset sekaisin.
- Murskaa avokado erillisellä lautasella haarukan kanssa mahdollisimman sileäksi tahnaksi ja lisää se taikinaan. Sekoita.
- Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Lopuksi lisää vielä suklaaraaste ja sekoita.
- Nosta isolla lusikalla taikinasta möykkyjä leivinpaperille, avita toisella lusikalla jos tarpeen. Möykkyjen välille kannattaa jättää mahdollisuuksien mukaan tilaa, sillä keksit laskeutuvat ja leviävät uunissa.
- Paista keksejä uunissa noin 20 minuuttia. Keksit ovat valmiit, kun niiden pinta tuntuu vielä hieman pehmeältä, sillä ne kovettuvat jäähtyessään ja toisaalta toiveena on, että keksit jäävät sisältä meheviksi.