Mainos
Burgerimiehet Pohjolassa on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.

Sienipizza

Ainekset

portobello
siitake
salottisipuli
tuore ananas
Tallegio-juusto
Valio creme fraiche
Valio pizzajuustoraaste
Valio mozzarellaraaste
rosmariinia
Pizzataikina
1 kg
00 jauhoja
650 g
kylmää vettä
30 g
suolaa
1g
kuivahiivaa

Työvaiheet

  1. Aloita valmistamalla pizzataikina. Sekoita jauho ja vesi hyvin ja laita kostea liina päälle. Laita sivuun n. tunniksi. Lisää taikinan sekaan 30g suolaa ja 1g kuivahiivaa. Anna pyöriä n. 15 minuutin ajan yleiskoneessa niin, että taikinasta tulee tasaista.
  2. Vaivaa taikinasta sileä pallo ja laita muoviastiaan kohoamaan 8 tunniksi. Jaa taikina 6 palloksi ja vaivaa rypyt alle. Laita muoviastiaan yksitellen ja laita jääkaappiin yön yli.
  3. Ota pohja huoneenlämpöön seuraavana päivänä ja ala muotoilemaan pallosta pyöreää pohjaa.
  4. Täytteet: Leikkaa salottisipuli pitkiksi suikaleiksi ja paista pannulla öljyssä. Muutama tippa garlic tabascoa. Lisää sokeria ja sekoittele niin, että sipulit karamellisoituvat.
  5. Leikkaa siitakesienet viipaleiksi ja paista pannulla oliiviöljyssä, suolassa ja pippurissa.
  6. Kuori ja leikkaa ananas todella ohueksi siivuiksi.
  7. Laita pohja kuumalle pannulle ja ala täyttämään mieleisillä täytteillä esim. creme fraichea, karamellisoitua sipulia, siitakesieniä, tallegio juustoa, juustoraastetta ja rosmariinia.
  8. Laita uuniin grillivastukselle. Tai paista pizzauunissa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3183 reseptiä.
Linkitetty 111 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Herkullisen mehevä ja runsas kaali-peltileipä käy vaikka lounaasta. Päälle ripoteltava pekoni-auringonkukansiemenmuru antaa leivälle sopivan suolaisen viimeistelyn.

Helppo taikina, hieman pilkkomista ja paistamista. Sitten odottelua, kunnes uunista leviää herkullinen tuoksu. Syksyinen peltileipä kaalitäytteellä ei vaadi muuta.

Taikina on sekoitettava ja se saa jäädä hieman löysäksi eikä vaadi vaivausta. Rakennetta siihen antavat kaurahiutaleet....

Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
1 h + 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Peltileipä kaalitäytteellä

Ainekset

50
g
hiivaa
5
dl
maitoa kädenlämpöisenä
25
g
voita sulatettuna
tl
suolaa
1
rkl
siirappia
3
dl
kaurahiutaleita
n. 7
dl
vehnäjauhoja
TÄYTE
2
kyssäkaalia (yht. n. 400 g)
5
dl
valkokaalia suikaleina
2
salottisipulia
1
rkl
voita
½
tl
suolaa
1
rkl
tuoretta salviaa hienonnettuna
PEKONICRUMBLE
150
g
pekonia
½
dl
kaurahiutaleita
½
dl
auringonkukansiemeniä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sulata voi ja lisää nesteeseen suolan ja siirapin kanssa. Sekoita kaurahiutaleet ja jauhot joukkoon. Taikina saa jäädä löysäksi. Anna kohota liinan alla noin 40 minuuttia.

  2. Kuori ja leikkaa kyssäkaalit tulitikun paksuisiksi tikuiksi. Suikaloi valkokaali. Kuori ja hienonna sipulit. Paista kaaleja ja sipulia voissa pannulla 5–7 minuuttia. Mausta suolalla ja hienonna joukkoon salvia.

  3. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Tasoita pinta jauhotetuin käsin. Lusikoi kaaliseos rennosti taikinan päälle. Anna leivän kohota vielä noin 20 minuuttia.

  4. Kuutioi pekoni. Paista se pannulla rapeaksi. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja siemenet. Ota pannu pois liedeltä.

  5. Paista leipää 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Ota pelti varovasti uunista. Nosta uunin lämpö 225 asteeseen. Ripottele pekonicrumble leivän pinnalle tasaiseksi kerrokseksi. Jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoamista.

Kommentit (1)

Saskia Smids
Seuraa 
Liittynyt19.10.2017

Mielestäni tämä oli paras peltileipä jota olen tehnyt/syönyt, mutta laitoin 5dl vehnäjauhoja, 1dl ruosjauhoja, 1dl ohrajauhoja ja hieman leseitä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3183 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Vegaanisen kulibjakan rapea kuori kätkee mehevän ja runsaalla tillillä maustetun sienitäytteen. Taikina tarvitsee kylmälevon jääkaapissa, jotta kaulitseminen onnistuu.

Annoksia
1 kpl, 12 palaa
Valmistusaika
30 min + 1 t + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen sienikulibjaka

Ainekset

150
g
maidotonta leivontamargariinia
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
150
g
vegaanista ranskakermaa
TÄYTE
2
dl
tattarisuurimoita
l
kantarelleja
1
iso sipuli
1
rkl
maidotonta margariinia
150
g
vegaanista ranskankermaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
½
dl
tilliä hienonnettuna
PINNALLE
2
rkl
aquafabaa eli kikherneiden lientä)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kylmä rasva kulhoon. Lisää jauhot ja suola, ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää ranskankerma ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri se kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunti.

  2. Huuhtele tattarisuurimot kylmällä vedellä siivilässä. Keitä ne kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä (1 tl suolaa / 1 l vettä). Valuta.

  3. Puhdista sienet ja leikkaa ne muutamaan osaan, pienet sienet voit jättää kokonaisiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sieniä kuumalla, kuivalla pannulla pari minuuttia. Lisää rasva ja sipuli, laske lämpöä ja jatka paistamista toiset pari minuuttia. Yhdistä sieni-sipuliseos, keitetty tattari, ranskankerma ja mausteet. Hienonna tilli ja lisää täytteeseen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  4. Kauli kolmasosa taikinasta leivinpaperille noin 12 cm x 30 cm:n kokoiseksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Painele täyte levylle tasaiseksi kerrokseksi niin, että reunoista jää kauttaaltaan 1 cm:n kaistale tyhjää. Kauli lopusta taikinasta pohjaa hieman isompi kansi jauhotetulla alustalla ja nosta se varovasti täytteen päälle. Nipistä reunat kiinni toisiinsa ja leikkaa ylimääräinen taikina pois. Kauli halutessasi ylijäämäpaloista koristenauhat piirakan päälle. Sivele piirakka kevyesti vedellä tai aquafaballa. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 min. Anna jäähtyä hetki.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3183 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Kuumaa öljyllä siveltyä pizzapiirasta puraistessa paljastuu sulava mozzarellajuustotäyte, jota piristää tomaatin hapokkuus ja parmesaanin suolaisuus.

Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
30 min + 12 t + kypsennys 12 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsacalzonet

Ainekset

2
dl
vettä
10
g
tuorehiivaa
½
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä
4–5
dl
pizzajauhoja (00)
TÄYTE
2
pientä kesäkurpitsaa
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
20
miniluumutomaattia
2
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
2
(à 125 g)
mozzarellapalloa
dl
parmesaania hienoksi raastettuna
LISÄKSI
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, suola ja öljy. Lisää reilu puolet jauhoista samalla vaivaten. Lisää jauhoja sen verran, että taikina juuri irtoaa kulhon reunoista. Laita peitettynä jääkaappiin 10–12 tunniksi.

  2. Leikkaa kesäkurpitsat ohuiksi lanteiksi. Kuori ja hienonna valkosipulit. Paista kesäkurpitsaa ja valkosipulia öljyssä 5 minuuttia. Puolita tomaatit ja lisää pannulle. Paista vielä pari minuuttia. Ota pannu pois liedeltä. Lisää oregano, suola ja pippuri.

  3. Valuta ja revi mozzarellat suupaloiksi. Raasta parmesaani.

  4. Jaa taikina jauhotetulla pöydällä kuuteen osaan. Kauli tai muotoile palat jauhotetuin käsin ohuiksi pizzapohjiksi (Ø 18–20 cm). Lusikoi täyte pohjien keskelle ja lisää juustot. Nipistele pizzan kaksi reunaa yhteen.

  5. Paista 250-asteisessa uunissa noin 10–12 minuuttia. Sivele kuumat calzonet oliiviöljyllä ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3183 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Omenat sopivat myös pizzaan! Tutut makuparit, kuten sinihomejuusto, saksanpähkinä ja vaahterasiirappi saavat veden kielelle jo ennen kuin pizza koskettaa kuumaa peltiä.

Annoksia
4 pienehköä pizzaa
Valmistusaika
25 min + kohottaminen 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Omenapizza bianco

Ainekset

25
g
hiivaa
2
dl
vettä
½
tl
suolaa
½
dl
oliiviöljyä
n. 5
dl
vehnäjauhoja
TÄYTE
2
pientä, hapahkoa kotimaista omenaa
2
valkosipulinkynttä
2
hoikkaa (kesä)punasipulia
150
g
pecorinoa raastettuna
100
g
sinihomejuustoa
4
rkl
saksanpähkinöitä rouhittuna
200
g
smetanaa tai ranskankermaa
4
tl
vaahterasiirappia
1
tl
mustapippuria myllystä
n. 2
dl
salvianlehtiä
(oliiviöljyä)

Työvaiheet

  1. Tee pohja. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta jauhot joukkoon. Anna kohota lämpimässä noin 30 minuuttia.

  2. Laita tyhjä pelti uuniin. Kuumenna uuni 250-asteiseksi.

  3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina neljään osaan. Pyöritä palat palloiksi. Kauli ohuiksi pizzapohjiksi, jokainen pizza omalle leivinpaperilleen.

  4. Huuhtaise omenat. Leikkaa ne ohueno- huiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet mahdollisimman ohuiksi. Viipaloi punasipulit varsineen. Raasta pecorino ja murenna sinihomejuusto. Rouhi pähkinät.

  5. Levitä pizzapohjille smetanaa. Ripottele päälle pecorinoa. Asettele päälle omenaviipaleet, sipulit, sinihomejuusto ja pähkinät. Valuta pinnalle hieman vaahterasiirappia ja rouhi mustapippuria.

  6. Vetäise pizza leivinpapereineen kuumalle pellille. Paista uunissa noin 8 minuuttia. Viimeistele salvialla ja halutessasi oliiviöljytilkalla. Paista loput pizzat samalla tavalla.

Vinkki Voit lisätä pizzan täytteeksi myös paistettua pekonia tai pancettaa.

Kommentit (0)