Mainos
Burgerimiehet Pohjolassa on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.

Sienipizza

Ainekset

portobello
siitake
salottisipuli
tuore ananas
Tallegio-juusto
Valio creme fraiche
Valio pizzajuustoraaste
Valio mozzarellaraaste
rosmariinia
Pizzataikina
1 kg
00 jauhoja
650 g
kylmää vettä
30 g
suolaa
1g
kuivahiivaa

Työvaiheet

  1. Aloita valmistamalla pizzataikina. Sekoita jauho ja vesi hyvin ja laita kostea liina päälle. Laita sivuun n. tunniksi. Lisää taikinan sekaan 30g suolaa ja 1g kuivahiivaa. Anna pyöriä n. 15 minuutin ajan yleiskoneessa niin, että taikinasta tulee tasaista.
  2. Vaivaa taikinasta sileä pallo ja laita muoviastiaan kohoamaan 8 tunniksi. Jaa taikina 6 palloksi ja vaivaa rypyt alle. Laita muoviastiaan yksitellen ja laita jääkaappiin yön yli.
  3. Ota pohja huoneenlämpöön seuraavana päivänä ja ala muotoilemaan pallosta pyöreää pohjaa.
  4. Täytteet: Leikkaa salottisipuli pitkiksi suikaleiksi ja paista pannulla öljyssä. Muutama tippa garlic tabascoa. Lisää sokeria ja sekoittele niin, että sipulit karamellisoituvat.
  5. Leikkaa siitakesienet viipaleiksi ja paista pannulla oliiviöljyssä, suolassa ja pippurissa.
  6. Kuori ja leikkaa ananas todella ohueksi siivuiksi.
  7. Laita pohja kuumalle pannulle ja ala täyttämään mieleisillä täytteillä esim. creme fraichea, karamellisoitua sipulia, siitakesieniä, tallegio juustoa, juustoraastetta ja rosmariinia.
  8. Laita uuniin grillivastukselle. Tai paista pizzauunissa.
ET-lehti on lisännyt 331 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3402 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Keitetyillä uusilla perunoilla ja raakamakkaralla täytetyt rieskapizzat ovat helpoista helpoin kesälounas. Mehevyydestä vastaa pohjalle sivelty vuohenjuustokerma.
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-perunarieskat

Ainekset

4–8
pientä rieskaa
TÄYTE
8–12
keitettyä varhaisperunaa
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
persiljaa
1
dl
oliiviöljyä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa
2–3
raakamakkaraa
¼
tl
mustapippuria
PINNALLE
persiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte. Viipaloi keitetyt perunat. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja persilja isoon kulhoon. Sekoita joukkoon öljy. Kääntele perunaviipaleet varovasti joukkoon.
  2. Sekoita ranskankerma ja vuohenjuusto keskenään.
  3. Laita rieskat leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle ranskankermakastike. Lisää perunat. Purista raakamakkarat kuorista nokareiksi rieskojen päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Hienonna päälle persiljaa. Tarjoa heti.

 

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Pannupizzan pika-apu on valmis pizzapohja, jonka voi napata mukaan pakastealtaasta.

Annoksia
4 annospizzaa
Valmistusaika
30 min + sulamisaika
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen pizza

Ainekset

4 x 150
g
pizzataikinaa pakasteesta (esim. Fazer)
Täyte
1
rs (200 g)
herkkusieniä
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
2
rkl
öljyä
3
dl
kreikkalaista jugurttia
2
palloa (á 200 g)
mozzarellaa
2
rkl
kapriksia
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
sormisuolaa
(salviaa)

Työvaiheet

  1. Ota taikinapallot sulamaan jääkaappiin kelmuilla peiteltynä 8 tunniksi. Huoneenlämmössä taikina sulaa 3 tunnissa.
  2. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
  3. Kauli tai taputtele taikinat jauhojen avulla annospizzoiksi (Ø 26 senttiä).
  4. Leikkaa sienistä kuivat kannat ja lohko sienet. Halkaise tomaatit. Paista sieniä öljyssä pannulla muutama minuutti.
  5. Levitä pohjien päälle jugurttia. Ripottele päälle sienet ja tomaatit. Revi mozzarella ja lisää palat pizzoille.
  6. Paista pizzoja kaksi kerrallaan leivinpaperin päällä uunipellillä, noin 15 minuuttia.
  7. Ripottele kypsien pizzojen pinnalle kapriksia, rouhi mustapippuria ja lisää ripaus suolaa. Salvian ystävä voi lisäta päälle tuoretta salviaa.

Vinkki! Pizzat voi paistaa myös valurautapannussa. Laita pannu hetkeksi uuniin kuumenemaan. Nosta pizza pannulle ja kypsennä uunissa. Kuumassa pannussa pohjasta tulee rapeampi.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Pesto ja jugurtti antavat lisämakua kreikkalaiseen pitsaan.

Annoksia
1 ISO TAI 2 PIENTÄ
Valmistusaika
30 min + nostatus
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen fetapitsa

Ainekset

Täyte
¾
dl
punaista pestoa
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
kreikkalaista jugurttia
1
pkt (150 g) fetaa
2–3
tomaattia
1
dl
kirsikkatomaatteja
1
dl
kalamataoliiveja
tuoretta oreganoa

Työvaiheet

  1. Valmista taikina perusohjeen mukaan.
  2. Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Laita pelti kuumenemaan uuniin.
  3. Painele taikina leivinpaperille yhdeksi isoksi tai kahdeksi pienemmäksi pohjaksi. Käytä apuna jauhoja.
  4. Sekoita peston joukkoon tomaatti-pyree. Sekoita jugurtti notkeaksi. Murenna feta. Viipaloi tomaatit.
  5. Levitä pitsapohjan päälle pestoseos ja jugurtti. Lisää päälle feta, tomaatit ja oliivit.
  6. Ota kuuma pelti uunista. Vedä pitsa leivinpaperin avulla pellille.
  7. Paista pitsaa noin 15 minuuttia, kunnes se on mehevä ja reunat ovat saaneet väriä. Silppua pinnalle tuoretta oreganoa.