Pehmeä kotijuusto saa kreikkalaisen makuvivahteen, kun maustat juustomassan fetalla, basilikalla ja valkosipulilla.
Kreikkalainen kotijuusto
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna maito kattilassa kiehuvaksi. Yhdistä kananmunat ja jogurtti. Lisää seos kuumaan maitoon. Kuumenna uudelleen kiehumispisteeseen mutta älä keitä.
- Nosta kattila kannella peitettynä sivuun noin puoleksi tunniksi, niin että juustomassa erottuu herasta.
- Nosta juustomassa reikäkauhalla tiheäsilmäiseen siivilään. Anna nestemäisen heran valua pois.
- Kumoa juustomassa toiseen astiaan. Huuhtele siivilä ja vuoraa se harsokankaalla. Kaada juustomassa takaisin siivilään. Taita harsokangas päälle ja purista juustomassasta hellävaroin suurin osa jäljellä olevasta nesteestä pois.
- Valuta ja murenna feta ja hienonna valkosipuli ja basilika. Siirrä juustomassa takaisin kulhoon ja lisää sekaan fetajuusto, valkosipuli ja basilika. Mausta seos makusi mukaan suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
- Painele seos sopivaan, öljyllä voideltuun astiaan. Peitä astia tasaisella painolla ja nosta viileään 3-4 tunniksi.
- Kumoa juusto tarjoiluvadille ennen ruokailua.