Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1887 reseptiä.
Linkitetty 150 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Suolainen vuohenjuusto ja makea aprikoosihillo muodostavat yhdessä vuosisadan parhaan täytteen näille kebakoille. Myös rahkadippi on koukuttavan hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Vuohenjuustolla täytetyt kebakot ja currydippi

Ainekset

150
g
maitorahkaa
¾
dl
korppujauhoja
400
g
sika-nautajauhelihaa
1
valkosipulinkynsi
2
kananmunaa
2
rkl
dijoninsinappia
tl
paprikajauhetta
1
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria
Lisäksi
½
dl
seesaminsiemeniä
Vuohenjuustotäyte
100
g
pehmeää vuohenjuustoa
1
rkl
aprikoosihilloa
Currydippi
100
g
maitorahkaa
1
dl
ranskankermaa
1
rkl
aprikoosihilloa
1
tl
curryä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Yhdistä täytteen vuohenjuusto ja aprikoosihillo pienessä kulhossa.
  3. Sekoita rahka ja korppujauhot isossa kulhossa. Anna turvota muutama minuutti. Lisää jauheliha kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi. Lisää se, kananmunat ja mausteet taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina 10 osaan ja muotoile ne ohuiksi pihveiksi. Lusikoi täyte keskelle ja sulje pyöryköiksi. Laita pyörykät leivinpaperille uunipellille. Ripottele siemenet pinnalle. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
  4. Sekoita dipin aineet keskenään ja tarjoa kebakkojen kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Missä asteessa?

Vierailija

Olikin sanottu jo alussa , sori.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365 on lisännyt 267 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Mikko Hannula

Maukkaan jauhelihakeiton salaisuudet? Maustepippurit, rosmariini ja hyvin ruskistettu jauheliha. Valmiiden keittokasvisten ansiosta soppa on pöydässä puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Jauhelihakeitto

Ainekset

400
g
jauhelihaa
1
sipuli
½
rkl
rypsiöljyä
1
tl
paprikajauhetta
1
l
vettä
2
lihaliemikuutiota
1
ps (750 g)
peruna-keittokasviksia (pakaste)
1
rkl
tomaattipyreetä
10
maustepippuria
1
tl
kuivattua rosmariinia
(suolaa)
dl
persiljaa silputtuna)

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Silppua sipuli. Kuullota sipuli soppakattilassa rypsiöljyssä. Lisää joukkoon paprikajauhe ja jauheliha. Ruskista jauheliha mehevän mureaksi. Lisää joukkoon vesi ja liemikuutiot.
  3. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon kohmeiset pakastekasvikset, tomaattipyree, maustepippurit ja rosmariini. Hauduta keittoa 20 minuuttia.
  4. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Viimeistele keitto silputulla persiljalla.

Kommentit (1)

acca

Tomaattipyreen lisäys tekee keitosta teollisuussopan makuisen.YÖK!
Parempaa ilman tomaattisotkua. Kokeistu on.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 584 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Vain yksi chorizomakkara! Tässä pastassa chorizon tarkoituksena on höystää pasta mehevän mausteiseksi. Tarvitset valmistukseen yhden ison kasarin, jossa maut hautuvat herkullisesti yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Yhden astian chorizo-porkkanapasta

Ainekset

2
sipulia
1
yksikyntinen valkosipuli
2–3
porkkanaa
1
chorizomakkara
2
rkl
öljyä
1
tl
paprikajauhetta
1
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1
l
vettä
1
kasvisliemikuutio
2
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
kapriksia
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
3
dl
kasvispastaa (esim. Torino kaura-porkkana-tortiglioni)
100
g
babypinaattia
(parmesaania)

Työvaiheet

  1. Kuori sipulit ja porkkanat. Lohko sipuli, hienonna valkosipuli ja viipaloi porkkanat. Viipaloi makkara.
  2. Kuumenna öljy ison kasarin pohjalla. Kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää joukkoon makkaraviipaleet ja paprikajauhe. Jatka paistamista muutama minuutti.
  3. Lisää pannulle porkkanat, hienonnettu rosmariini, vesi, kasvisliemi, tomaattipyree, kaprikset, suola sekä pasta. Sekoita ainekset.
  4. Hauduta pastaa kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes pasta on kypsää.
  5. Lisää lopuksi joukkoon tuore pinaatti ja maun mukaan parmesaanilastuja.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 584 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Paimenen paistos eli shepherd's pie syntyy valmiista perunasoseaineksista käden käänteessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 min + 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Helppo paimenen paistos

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
2
rkl
öljyä
400
g
naudan jauhelihaa
1
prk (300 g)
kypsiä valkoisia papuja
3
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
kuivattua rosmariinia
1
tl
mustapippuria myllystä
3–4
dl
vettä
1
lihaliemikuutio
1
tl
suolaa
1
ps (600 g)
perunamuusiaineksia (esim. Oolannin)
3
dl
vettä
3
dl
maitoa
1
muna
1
ps (150 g)
cheddarjuustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kuori ja silppua sipulit. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää joukkoon jauheliha ruskistumaan viideksi minuutiksi.
  3. Valuta ja huuhtele pavut. Lisää ne porkkanaraasteen, tomaattipyreen ja mausteiden kanssa pannulle viideksi minuutiksi kypsymään.
  4. Lisää vesi, liemikuutio ja suola. Anna kastikkeen porista 20 minuuttia. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  5. Valmista perunamuusi kattilassa pussin ohjeen mukaan. Sekoita muusiin muna ja puolet juustoraasteesta.
  6. Kaada litran suuruisen uunivuoan pohjalle jauhelihakastike. Levitä muusi pinnalle. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Voit myös täyttää samalla  tavalla kuusi annosvuokaa.
  7. Paista vuokaa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1887 reseptiä.
Linkitetty 166 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Parasta talvessa on veriappelsiini! Broileri muhii veriappelsiinien raikastamassa liemessä mureaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Veriappelsiini-fenkolibroileri

Ainekset

700
g
broilerin luullisia paistileikkeitä
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
vehnäjauhoja
1
fenkoli
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
3
veriappelsiinia
1 1/2
dl
vihreitä kivellisiä oliiveja
1
rosmariininoksa
2
dl
vettä
1/2
kanaliemikuutio
(1/2
dl
marsalaviiniä)

Työvaiheet

  1. Ruskista broilerin paistileikkeet oliiviöljyssä pannussa. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele jauhot pannuun niin, että ne imevät ylimääräisen rasvan. Siirrä leikkeet ja jauho uunivuokaan. Viipaloi fenkoli, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Lisää ne uunivuokaan.
  2. Kuori kaksi veriappelsiinia terävällä veitsellä niin, että myös lohkoja suojaava kalvo irtoaa kuoren mukana. Leikkaa lohkot irti kalvojen välistä niin, että saat kalvottomia appelsiinilohkoja. Purista kolmannesta veriappelsiinista noin 1 dl mehua.
  3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Lisää appelsiinilohkot ja -mehu, oliivit ja rosmariini vuokaan. Kuumenna vesi ja liuota siihen puolikas liemikuutio. Kaada liemi vuokaan. Lisää halutessasi myös loraus marsalaviiniä. Kypsennä uunissa noin 40 minuuttia.
  4. Tarjoa broilerivuoka keitetyn riisin tai pastan kanssa.

Kommentit (2)

Teikku

Maukas, kevyt, kesäinen, fressi, suosittelen! Ja Marsalaa kannattaa lisätä!

LauraC
Seuraa 
Liittynyt24.10.2015

Jos käytän luuttomia rintapaloja, niin lyheneekö paistoaika?