Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1843 reseptiä.
Linkitetty 142 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Suolainen vuohenjuusto ja makea aprikoosihillo muodostavat yhdessä vuosisadan parhaan täytteen näille kebakoille. Myös rahkadippi on koukuttavan hyvää.

Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Vuohenjuustolla täytetyt kebakot ja currydippi

Ainekset

150
g
maitorahkaa
¾
dl
korppujauhoja
400
g
sika-nautajauhelihaa
1
valkosipulinkynsi
2
kananmunaa
2
rkl
dijoninsinappia
tl
paprikajauhetta
1
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria
Lisäksi
½
dl
seesaminsiemeniä
Vuohenjuustotäyte
100
g
pehmeää vuohenjuustoa
1
rkl
aprikoosihilloa
Currydippi
100
g
maitorahkaa
1
dl
ranskankermaa
1
rkl
aprikoosihilloa
1
tl
curryä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Yhdistä täytteen vuohenjuusto ja aprikoosihillo pienessä kulhossa.
  3. Sekoita rahka ja korppujauhot isossa kulhossa. Anna turvota muutama minuutti. Lisää jauheliha kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi. Lisää se, kananmunat ja mausteet taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina 10 osaan ja muotoile ne ohuiksi pihveiksi. Lusikoi täyte keskelle ja sulje pyöryköiksi. Laita pyörykät leivinpaperille uunipellille. Ripottele siemenet pinnalle. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
  4. Sekoita dipin aineet keskenään ja tarjoa kebakkojen kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Missä asteessa?

Vierailija

Olikin sanottu jo alussa , sori.

Hyvä terveys on lisännyt 134 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Uunimakkara saa seurakseen mehevää bataattia ja rapeaksi paahtuneita kikherneitä, jolloin makkaraa tarvitaan vain vähän makua antamaan.

Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunimakkarabataatit

Ainekset

1
iso bataatti
1
tl
suolaa
100
g
maustettua tuorejuustoa, esim. paprika-chili
100
g
grillimakkaraa
1
tlk/290 g
kikherneitä
1
rkl
öljyä
rouhittua mustapippuria
5
dl
villirucolaa

Työvaiheet

  1. Kuori bataatti ja leikkaa pituussuunnassa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele päälle ½ tl suolaa. Levitä bataattien päälle tuorejuustoa.
  2. Viipaloi grillimakkarat ja levitä bataattien päälle. Huuhtele tölkkikikherneet lävikössä. Sekoita kikherneet, öljy ja ½ tl suolaa ja ripaus pippuria kulhossa. Huuhtele rucola.
  3. Kypsennä 225-asteisessa uunissa bataatteja ja makkaroita 15 minuuttia. Lisää päälle kikherneseos ja jatka paistamista vielä 5–10 minuuttia, kunnes bataatit tuntuvat pehmeiltä. Lisää päälle rucolaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1843 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Kirpeän makeassa siirapissa hautuneet karitsanpaistit viimeistellään tuoreilla granaattiomenansiemenillä.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t + maustuminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Granaattiomenakaritsa ja lehtikaali-fetapaistos

Ainekset

4
karitsan paahtopaistia
1
sitruunan mehu
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta timjamia
2
dl
granaattiomenasiirappia (ks. ohje alhaalla)
1
rkl
tomaattipyreetä
2
tl
jauhettua korianteria
2
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
suolaa
Lehtikaali-fetapaistos
1
ps (200 g)
lehtikaalia
1
pkt (200 g)
fetaa
1
sitruunan kuori
1
dl
maapähkinöitä
2
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
1/2
granaattiomenan siemenet

Työvaiheet

  1. Poista paisteista kalvot. Purista sitruunan mehu kulhoon. Hienonna valkosipulit ja timjami, ja sekoita ne siirapin, tomaattipyreen ja mausteiden kanssa sitruunamehuun. Levitä seos paisteille. Anna maustua 30 minuuttia.
  2. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Pyyhi lihan maustetahna talteen. Kuumenna öljy pannussa ja ruskista paisteja käännellen 3–5 minuuttia. Paina yhden paistin paksuimpaan kohtaan paistomittari ja laita lihat uunivuokaan. Kypsennä uunissa maustetahnalla välillä sivellen 15–20 minuuttia tai kunnes lihan lämpötila on 58 astetta. Anna lihan vetäytyä 15 minuuttia.
  3. Nosta uunin lämpö 180 asteeseen. Revi lehtikaali uunipellille. Valuta feta ja murenna se pellille. Leikkaa sitruunan keltainen kuoriosa suikaleiksi ja lisää ne pähkinöiden kanssa pellille. Sekoita öljy, suola ja pippuri joukkoon. Paahda uunissa 10–15 minuuttia.
  4. Irrota granaattiomenasta siemenet ja ripottele ne paisteille. Tarjoa karitsa lehtikaali-fetapaistoksen kanssa.

Granaattiomenasiirappi

Ainekset

1
l
granaattiomenamehua
1
dl
sokeria
2
rkl
sitruunamehua

Työvaiheet

  1. Mittaa ainekset kattilaan ja anna poreilla tunnin ajan.
  2. Säilytä siirappi jääkaapissa ja käytä Lähi-idän ruuissa tai lorauta jälkkäreihin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1843 reseptiä.
Linkitetty 185 keittokirjaan.
Krista Kupariharju KUVA Sami Repo

Tähtikokki Lari Heleniuksella on hihassaan pari kikkaa, joilla rakastetuista uuniperunoista tulee entistä herkumpia.

Uuniperuna on retroruoka, jota kaikki salaa rakastavat. Michelin-ravintola Olossa kokkaava Lari Helenius kypsentää perunoita ensin hetken kovassa lämmössä ja kääntää loppukypsennyksen ajaksi lämmön lempeämpiin lukuihin. Entä folio? Sitä ammattikokki ei missään nimessä käytä, sillä metallikääre...

Annoksia
6
Valmistusaika
75 min + vetäytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Ammattikokin uuniperunat ja porotäyte

Ainekset

6
isoa rosamunda-perunaa (tai 12 pientä)
täyte
200
g
poron kylmäsavupaistia
3
suolakurkkua
5
kevätsipulin vartta
1
ruukku
persiljaa
1
rkl
piparjuurta raastettuna
½
sitruuna
100
g
kermaviiliä
1
prk (120 g)
smetanaa
1
dl
majoneesia
1
rkl
dijoninsinappia
½
tl
mustapippuria rouhittuna

Työvaiheet

  1. Kuutioi kylmäsavuporo ja suolakurkut. Hienonna kevätsipuli ja persilja. Kuori ja raasta piparjuuri, purista sitruunan mehu.
  2. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja anna täytteen maustua kylmässä pari tuntia.Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Pese perunat ja pistele niihin muutama reikä haarukalla. Paahda perunoita uunissa 20
  3. minuuttia. Alenna lämpö 180 asteeseen ja kypsennä vielä noin 40 minuuttia. Kokeile veitsellä perunoiden kypsyyttä. Anna perunoiden vetäytyä 10 minuuttia huoneenlämmössä. Halkaise ja täytä perunat.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 895 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Mehevä pata muhii pellillä hitaasti mureaksi ja maukkaaksi

Ruoan voi yhtä hyvin tehdä luullisesta tai luuttomasta lihasta. Luullista lihaa tarvitset enemmän, reilun kilon. Luutonta riittää hyvin himpun verran alle kilo.

Annoksia
6
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen aprikoosilammas

Ainekset

800-1200
g
karitsan paistia tai lapaa (luullista tai luutonta)
2
sipulia
2
persimonia
200
g
kuivattuja
aprikooseja
dl
vihreitä oliiveja
1
dl
kuorellisia manteleita
1
rkl
ras el hanout -mausteseosta
1
tl
suolaa
1
tlk (400 g) tomaatti­murskaa
2
dl
valkoviiniä

Työvaiheet

  1. Huuhtele liha kylmällä vedellä ja kuivaa se. Paloittele muutaman suupalan kokoisiin osiin.
  2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kuori sipulit ja leikkaa ne puolirenkaiksi. Leikkaa persimoneista kannat pois, puolita ja siivuta ne.
  3. Vuoraa syvä uunipelti leivinpaperilla. Levitä pellille liha, sipuli, persimonit, aprikoosit, oliivit ja mantelit. Ripottele päälle mausteseos ja suola ja sekoittele käsin. Kaada vielä tomaattimurska ja viini pannulle. Paista ensin 20 minuuttia, vähennä lämpöä 120 asteeseen ja jatka paistamista vielä tunti.

 

 

 

Kommentit (0)