Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2272 reseptiä.
Linkitetty 168 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Suolainen vuohenjuusto ja makea aprikoosihillo muodostavat yhdessä vuosisadan parhaan täytteen näille kebakoille. Myös rahkadippi on koukuttavan hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Vuohenjuustolla täytetyt kebakot ja currydippi

Ainekset

150
g
maitorahkaa
¾
dl
korppujauhoja
400
g
sika-nautajauhelihaa
1
valkosipulinkynsi
2
kananmunaa
2
rkl
dijoninsinappia
tl
paprikajauhetta
1
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria
Lisäksi
½
dl
seesaminsiemeniä
Vuohenjuustotäyte
100
g
pehmeää vuohenjuustoa
1
rkl
aprikoosihilloa
Currydippi
100
g
maitorahkaa
1
dl
ranskankermaa
1
rkl
aprikoosihilloa
1
tl
curryä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Yhdistä täytteen vuohenjuusto ja aprikoosihillo pienessä kulhossa.
  3. Sekoita rahka ja korppujauhot isossa kulhossa. Anna turvota muutama minuutti. Lisää jauheliha kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi. Lisää se, kananmunat ja mausteet taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Jaa taikina 10 osaan ja muotoile ne ohuiksi pihveiksi. Lusikoi täyte keskelle ja sulje pyöryköiksi. Laita pyörykät leivinpaperille uunipellille. Ripottele siemenet pinnalle. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
  4. Sekoita dipin aineet keskenään ja tarjoa kebakkojen kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Missä asteessa?

Vierailija

Olikin sanottu jo alussa , sori.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2272 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Helpot herkkunuudelit valmistuvat tattarista tehdyistä sobanuudeleista. Valmista tulee vartissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pekonin ja lehtikaalin kanssa paistetut nuudelit

Ainekset

300
g
sobanuudeleita
1
pkt (170 g)
pekonia
½
purjo (vihreä osa)
100
g
lehtikaalia
1
rkl
soijakastiketta
1
tl
omenaviinietikkaa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta huolellisesti.

  2. Leikkaa pekoni suikaleiksi ja purjo ohuiksi renkaiksi. Huuhdo purjorenkaat siivilässä. Revi lehtikaali suupaloiksi. Paista pekonia paistinpannussa noin 3 minuuttia. Lisää purjo ja lehtikaali ja paista vielä pari minuuttia.

  3. Lisää kypsät nuudelit, soijakastike, etikka ja mausteet pannuun, ja anna nuudeleiden kuumentua kunnolla. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2272 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuka sanoi, että pohjassa on oltava jauhoja? Näiden pikkupiiraiden pohjat tehdään pelkästä perunasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pikkupiirasta
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kolmen kaalin kinkkupiiraat

Ainekset

4
isoa (à 100 g)
perunaa (yleisperuna)
2
rkl
voita
Kinkkutäyte
150
g
palvikinkkua
2
dl
emmentalia tai muuta vahvaa juustoa raasteena
1
kananmuna
150
g
ranskankermaa
2
tl
maissitärkkelysjauhoja
Paahdetut kaalit
5
lehtikaalin lehteä
½
pientä (vihreää) kukkakaalia
4
varsiparsakaalia eli broccolinia
4
ruusukaalia
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori perunat ja viipaloi ne mahdollisimman ohuiksi. Älä huuhtele viipaleita, sillä tärkkelys pitää pohjan koossa. Lado viipaleet uunipellille limittäin neljäksi piiraspohjaksi (Ø noin 10–15 cm). Sulata voi ja voitele sillä perunapohjat. Esikypsennä uunissa 10 minuuttia ja valmistele sillä aikaa kinkkutäyte ja kaalit.

  2. Kuutioi kinkku. Sekoita kinkku, juustoraaste, muna, ranskankerma ja maissitärkkelys kulhossa tasaiseksi.

  3. Revi lehtikaalin lehdet ja kukkakaali suupaloiksi. Halkaise broccolinit ja lohko ruusukaalit neljään osaan. Laita kaikki kaalit tyhjään kulhoon ja sekoita öljy ja suola joukkoon.

  4. Jaa kinkkutäyte perunapohjille. Levitä kaalit pellille piiraiden ympärille ja laita pelti uuniin 15 minuutiksi.

  5. Jaa paahdetut kaalit kinkkupiiraille ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Nachovuoka on syntisen herkullista ruokaa joka sopii vallan mainiosti vaikkapa viikonlopun herkutteluihin. Rapeita nachoja, mausteista täytettä, salsaa, juustoa, vähän tulisuutta ja lisukkeeksi raikas guacamole.😍 Se on myös todella helppoa valmistaa ja sitä voi soveltaa sen mukaan mitä kaapista...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Ruokaisa jauheliha-nachovuoka ja guacamole

Ainekset

Nachovuoka
400
g
naudan paistijauhelihaa (rasvaa alle 8%)
2
kpl
valkosipulinkynsiä
1
tlk
mustapapuja
1
prk
säilykemaissia
1
ps
tacomausteseosta
1
ps
nachoja
1
prk
salsaa (medium-tulisuus)
1
prk
Koskenlaskija chili juoksevaa sulatejuustoa
viimeistelyyn korianteria
Guacamole
1 iso tai 2 pientä
syöntikypsää avokadoa
1
rkl
limetin mehua
3/4
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
6-7
tippaa
tabascoa
2
rkl
ranskankermaa
viimeistelyyn korianteria

Työvaiheet

Säädä uuni 230-asteeseen.
Ruskista jauheliha pannulla.
Hienonna valkosipulinkynnet.
Valuta pavut ja maissi.
Lisää ruskistetun jauhelihan joukkoon pavut, maissi, valkosipuli ja tacomausteseos.
Paista muutaman minuutin ajan ja tarkista maku.
Laita nachot uunivuokaan.
Kaada päälle jauhelihatäyte.
Levitä jauhelihatäytteen päälle kokonaiset purkit salsaa ja chilijuustoa.
Paista uunissa n. 12-13 minuuttia, kunnes pintaa saa kauniin värin.

Nachovuoan paistuessa valmista guacamole.
Halkaise avokadot, poista lusikan avulla kivet ja irroita hedelmäliha kuoresta.
Murskaa avokadot haarukalla tasaiseksi massaksi.
Mausta limen mehulla, suolalla, mustapippurilla ja tabascolla.
Lisää joukkoon ranskankerma ja sekoita tasaiseksi.

Viimeistele sekä nachovuoka että guacamole korianterilla ja nauti!😌

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 703 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Mainiot lihapullat saavat makunsa italialaistyylisistä raakamakkaroista. Lihapullapastan esikuvana on Kummisetä-elokuva ja -romaani, jossa Corleonen perheen oikea käsi Pete Clemenza neuvoo kokkaamaan sitä isolle porukalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Kummisedän lihapullapasta

Ainekset

1
pkt (400 g)
naudanjauhelihaa
1
pkt (280 g)
italialaistyylistä raakamakkaraa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
2–4
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
2
tlk (à 260/400 g)
säilöttyjä kokonaisia tomaatteja
1
tuubi (140 g)
tomaattipyreetä
2
dl
punaviiniä
2
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
spagettia
1
ruukku
basilikaa
parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita kulhossa jauheliha ja kuoristaan ulos puristettu makkaramassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyöritä taikina lihapulliksi ja paista niitä uunipellillä 15 minuuttia.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuullota niitä syvällä pannulla öljyssä 1–2 minuuttia. Lisää säilyketomaatit ja tomaattipyre.
  3. Paista 2–3 minuuttia ja painele tomaatteja pienemmiksi lastalla pannun reunaa vasten. Lisää viini ja sokeri. Kiehauta ja lisää kypsät lihapullat kastikkeeseen.
  4. Hauduta kastiketta 30 minuuttia. Lisää tilkka vettä tarpeen mukaan.
  5. Keitä samalla spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Kumoa valutettu pasta isoon astiaan ja lusikoi lihapullakastike pastan päälle. Lisää päälle tuoretta basilikaa ja raasta parmesaania.

Kommentit (0)