Kuva: <span class="photographer">Petri Aho</span>
Kuva: Petri Aho

Suosikkiruuasta sushista on moneksi. Vannotko perinteisten makien ja nigirien nimeen vai uskaltaisitko kokeilla herkullisia uutuuksia: sushiburritoa, -kakkua tai -pizzaa?

Makit Anssi Kelan tapaan

Perinteiset makit ja nigirit ovat aina varma ja suosittu valinta. Vain elämää -ohjelma paljasti myös artisti Anssi Kelan sushien ystäväksi (mieluiten vege-sushien!). Löydät täältä Anssilta inspiraationsa saavan helpon sushin perusohjeen.

Sushikakku isolle porukalle

Ei rullailua tai näpertelyä! Sushi valmistuu isollekin porukalle helposti, kun teet riisistä ja täytteistä runsaan sushikakun. Kakun pohja valmistuu sushiriisiä irtopohjavuokaan painelemalla. Pinnalleen kakku saa runsaasti lohta, katkarapuja, mätiä, avokadoa, seesaminsiemeniä ja kevätsipulia. Tässä vasta mieletön bileherkku!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Katso täältä resepti, miten sushikakku valmistuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hittiherkku: Sushiburrito

Yhdistä japanilainen ja meksikolainen keittiö ja saat sushiburriton. Trendikäässä wrapissa riisi ja täytteet kääritään pötköksi nori-merilevään ja syödään reilusti käsin. Höystä sushiburrito todelliseksi herkuksi wasabi-avokadomajoneesilla tai inkivääri-seesamikastikkeella.

Sushiburriton ja kastikkeiden ohjeet löydät täältä.

Sushilta maistuva pizza

Sushipizza on täysin eri tuote kuin itse sushi, mutta se hyödyntää nerokkaasti californian roll -sushin makumaailmaa ja sopii erinomaisesti biletarjottavaksi. Pizzapohja ja tomaattikastike valmistuvat normaalin pizzan tapaan, päälle ripotellaan reilusti katkarapuja, avokadoa, seesaminsiemeniä ja raikasta kurkkumajoneesia. Kokeile rohkeasti, sillä tämä pizza on oikeasti maukas tuttavuus.

Ohjeen californian roll -pizzaan löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla