Tomi Björckin Farang on yksi Helsingin viime vuosien ravintolatapauksista. Kuva: Sanoma-arkisto / Terhi Ylimäinen
Tomi Björckin Farang on yksi Helsingin viime vuosien ravintolatapauksista. Kuva: Sanoma-arkisto / Terhi Ylimäinen

Kuusi syytä lähteä tänä keväänä Helsinkiin ravintolaan syömään.

Helsingissä on käynnissä ravintolabuumi. Jos yrityksen perustaminen on merkki uskosta tulevaisuuteen, ravintola-alan ihmisten talousnäkymät ovat valoisia. Kevään aikana Helsinkiin on avautumassa useita kokkivetoisia paikkoja.

6 merkkiä ravintolabuumista:

Teemu Aura, Markus Hurskainen, Anders Westerholm ja Matti Sarkkinen avaavat Pienelle Roobertinkadulle OX-nimisen ravintolan 21.3. Lue lisää täältä.

Demoa pyörittävä Tommi Tuominen ja Murusta tuttu Henri Alen julkistavat ensi viikolla, millaisen ravintolan he avaavat Etelärantaan entisen Sundmans Krogin tiloihin. Huhut kertovat luvassa olevan fine diningia suomalaisittain.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3 Muun muassa Farangin omistavan Tomi Björckin kerrotaan avaavan tänä vuonna kaksi uutta ravintolaa Helsingin keskustaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4 Ludwiginkadulla toimiva italialaispaikka Ragun pyörittäjät avaavat toisen ravintolan Kanavarantaan.

The Cockin taustavoimilta odotetaan lähiaikoina uutta ravintolaa Katajanokalle.

6 Pikku Roobertinkadun ja Korkeavuorenkadun kulmaan avautuu näillä näkymin huhtikuussa ravintola Vinkel, jossa luvataan tarjota perinteisiä ruoka-annoksia, kuten blinejä, lasagnea ja hummerikeittoa. Taustalla ovat muun muassa Savoysta tutut Antti Uusitalo, Olli Marttila, Matti Vesikkala sekä Juhani Salo. Paikkaan tulee vahva panostus klassisiin viineihin.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla