
Kuusi syytä lähteä tänä keväänä Helsinkiin ravintolaan syömään.
Helsingissä on käynnissä ravintolabuumi. Jos yrityksen perustaminen on merkki uskosta tulevaisuuteen, ravintola-alan ihmisten talousnäkymät ovat valoisia. Kevään aikana Helsinkiin on avautumassa useita kokkivetoisia paikkoja.
6 merkkiä ravintolabuumista:
1 Teemu Aura, Markus Hurskainen, Anders Westerholm ja Matti Sarkkinen avaavat Pienelle Roobertinkadulle OX-nimisen ravintolan 21.3. Lue lisää täältä.
2 Demoa pyörittävä Tommi Tuominen ja Murusta tuttu Henri Alen julkistavat ensi viikolla, millaisen ravintolan he avaavat Etelärantaan entisen Sundmans Krogin tiloihin. Huhut kertovat luvassa olevan fine diningia suomalaisittain.
3 Muun muassa Farangin omistavan Tomi Björckin kerrotaan avaavan tänä vuonna kaksi uutta ravintolaa Helsingin keskustaan.
4 Ludwiginkadulla toimiva italialaispaikka Ragun pyörittäjät avaavat toisen ravintolan Kanavarantaan.
5 The Cockin taustavoimilta odotetaan lähiaikoina uutta ravintolaa Katajanokalle.
6 Pikku Roobertinkadun ja Korkeavuorenkadun kulmaan avautuu näillä näkymin huhtikuussa ravintola Vinkel, jossa luvataan tarjota perinteisiä ruoka-annoksia, kuten blinejä, lasagnea ja hummerikeittoa. Taustalla ovat muun muassa Savoysta tutut Antti Uusitalo, Olli Marttila, Matti Vesikkala sekä Juhani Salo. Paikkaan tulee vahva panostus klassisiin viineihin.