VIlle Relander ja Richard McCormick siirtyvät marraskuussa Royal Ravintoloille.
VIlle Relander ja Richard McCormick siirtyvät marraskuussa Royal Ravintoloille.

Helsingin ravintolamaailman kovimmat yrittäjät Richard McCormick ja Ville Relander siirtyvät Royal Ravintoloille luomaan uuden "unelmiensa ravintolan".

Helsinkiläisen ravintola Sandron isä Richard McCormick siirtyy Royal Ravintoloiden palvelukseen marraskuun alkussa. Samaan aikaan Roayl Ravintoloilla aloittaa Helsingin ruokakulttuuristrategina työskennellyt Ville Relander, joka on kehittänyt muun muassa Tukkutorin toimintaa.

McCormick ja Relander aloittavat vakituisissa työsuhteissa ravintoloitsijoina ja saavat vapaat kädet rakentaa Helsinkiin "unemiensa ravintolan".

”Tutustuin Villeen ruokarekkahanketta ajaessani ja löysin hänestä sielunveljen. Uuden ajan virkamiehen, joka halusi madaltaa byrokratiaa ja tehdä arjen kaikille helpommaksi ja nautittavammaksi. Ajatus yhteistyöstä heräsi, kun visioimme San Franciscon katuruokafestivaaleilla unelmiemme ravintolaa”, McCormick kertoo tiedotteessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hän jatkaa uuden työnsä ohessa myös Sandro-ravintoloiden osakkaana. Ville Relanderin pestiä Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategina jatkaa Ravintolapäivän perustaja Timo Santala. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ravintolan on tarkoitus avata ovensa talven aikana. Marraskuussa McCormick ja Relander alkavat kartoittaa sopivaa ravintolatilaa.

Royal Ravintolat omistavat Helsingin huippupaikkoja, kuten Savoyn ja Nokan, mutta uuden ravintolan on tarkoitus olla jotain aivan muuta. Tavoitteena on laskea ravintolassa syömisen kynnys matalalle.

"Uusi ravintolamme tulee varmasti erottumaan muista yhtiön ravintoloista”, Ville Relander sanoo.

Glorian Ruoka & Viini valitsi Richard McCormickin vuoden ruokavaikuttajaksi lokakuussa 2014.

Sisältö jatkuu mainoksen alla