Juustopastan teet juustonkanteista hetkessä. Kuva: <span class="photographer">Reetta Pasanen</span>
Juustopastan teet juustonkanteista hetkessä. Kuva: Reetta Pasanen

Sipulia, juustoa, sitruunaa – niinkin yksinkertaisilla aineksilla voi saada herkullista ruokaa aikaiseksi. Tässä on 5 maailman helpointa pastareseptiä, jotka pelastavat silloin, kun jääkaapissa paistaa vain valo. 

Takana on kiireinen päivä ja tulet kotiin nälkäisenä, mutta jääkaappi ammottaa tyhjyyttään. Kuulostaako tutulta? Ei hätää! Poimimme avuksesi viisi helppoa ja herkullista ruokaa, jotka saat tehtyä silloinkin,  kun kaapistasi löytyy vain pastaa ja muutama perusraaka-aine.

Poimi tästä sopivin reseptisi sen mukaan, mitä kaapistasi sattuu löytymään:

Juusto

Mikäpä olisi herkullisempaa kuin suussa sulava juustopasta? Pasta valmistuu hetkessä parista erilaisesta juustonkantista, valkosipulista ja lorauksesta kermaa. Pastaa on myös helppo tuunata sen mukaan, mitä raaka-aineita kaapistasi löytyy. Voit käyttää juuston tilalla esimerkiksi tuore- tai sulatejuustoa. Tuoreet yrtit kannattaa myös hyödyntää pastan joukkoon.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katso juustopastan ohje täältä.

Sipuli

Tämä carbonara ei kaipaa pekonia, sillä ihanan rapeiksi karamellisoidut sipulit ja valkosipulit tekevät siitä tolkuttoman hyvää. Viimeistele kananmunalla ja juustolla, jotta saat pastaan herkullisen vaalean ”kastikkeen”.

Katso sipulicarbonaran ohje täältä.

Valkosipuli

Valkosipuli maustaa monia ruokia, mutta se voi olla myös ruuan pääosassa. Kokki Akseli Herlevin valkosipulipasta syntyy vain valkosipulista, voista ja parmesaanista. Valkosipulin maku on niin huumaava, ettei muuta tarvita.

Katso valkosipulipastan ohje täältä.

Sitruuna

Sitruunaa, parmesaania ja yrttejä. Siinä kaikki mitä tähän herkulliseen pastaan tarvitset. Vain 10 minuuttia ja lautasellasi on simppeli ja raikas pasta.


Katso sitruuna-rucolapastan ohje täältä.

Tomaattipyree

Mitäpä jos vetäisisit mutkat oikein kunnolla suoriksi? Tomaattikastikkeen tekoon ei nimittäin aina vaadita aikaa eikä vaivaa. Sen voi tehdä pikaversiona 5 minuutissa valkosipulista ja muutamasta ruokalusikallisesta tomaattipyreetä. Nämä ainekset löytyvät taatusti jokaisesta kodista!

Katso 5 minuutin tomaattikastikkeen ohje täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla