
Klassinen juustokakku saa uutta makua Irish cream -rahkasta. Herkku viimeistellään makean kirpeällä mustaherukkahillokkeella.
Irish cream cheesecake
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita kakun valmistaminen tarjoilua edeltävänä päivänä, koska kakun pitää tekeytyä jääkaapissa yön yli.
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Murskaa keksit mahdollisimman hienoksi jauheeksi. Sulata voi ja sekoita se keksimurun joukkoon. Leikkaa irtopohjavuoan (20 cm) pohjalle leivinpaperia. Painele keksipohja vuoan pohjalle tiiviisti ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
- Valmista täyte. Vatkaa kulhossa rahka ja sokeri. Lisää maissijauho vatkaten, lisää joukkoon munat yksi kerrallaan ja lopuksi keltuainen. Vatkaa viimeiseksi joukkoon créme fraîche. Kaada seos vuokaan.
- Paista kakkua uunin keskitasolla 60 minuuttia. Kakku hyllyy vielä hiukan ja keskusta saattaa olla kuopalla, mutta se tasoittuu myöhemmin.
- Sammuta uuni, jätä luukku hieman raolleen ruokalusikan avulla ja jätä kakku uuniin, kunnes uuni on jäähtynyt (noin 40 minuuttia). Hidas jäähdyttäminen on tärkeää, muuten kakun pinta halkeaa helposti.
- Ota kakku uunista, anna jäähtyä vielä huoneenlämmössä ja nosta sitten jääkaappiin tekeytymään yön yli.
- Valmista mustaherukkahilloke. Kaada mustaherukat kattilaan sokerin kanssa ja anna kiehua 10-15 minuuttia.
Siis tuota keksipohjaako pidetään jääkaapissa yön yli? Vai lisätäänkö täytteetkin jo ja annetaan olla jääkaapissa yön yli?
Painele keksipohja vuoan pohjalle tiiviisti ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Valmista täyte. Vatkaa kulhossa rahka ja sokeri. Lisää maissijauho vatkaten, lisää joukkoon munat yksi kerrallaan ja lopuksi keltuainen. Vatkaa viimeiseksi joukkoon créme fraîche. Kaada seos vuokaan.
Paista kakkua uunin keskitasolla 60 minuuttia.
Missä se juusto on?