Trendikkäät tummat sokerit ovat valloittaneet herkkusuiden keittiöt ympäri maailmaa. Suomessakin kaupan hyllystä löytyy jo hyvä valikoima erilaisia tummia sokereita, joiden monipuoliset käyttömahdollisuudet ja paahteiset makuvivahteet yllättävät.

Ruokosokerit tuovat kokkaukseen vaihtelua ja aromikkuutta. Ne sopivat loistavasti sekä suolaiseen ruoanlaittoon että makeisiin jälkiruokiin. Tummat sokerit makeuttavat, maustavat, karamellisoivat ja antavat ruoalle kauniin värin.

Muscovadosokerin mausteinen makupaletti

Ruokosokereista hienostunein, täyteläinen muscovadosokeri on maultaan miellyttävän paahteinen ja mausteinen. Lakritsimainen aromi tulee ruokosokerin melassista. Muscovadossa voi aistia myös savun ja salmiakin vivahteita.

Muscovadosokeri on tuntumaltaan kostea ja hienokiteinen. Se antaa taikinoihin mehevyyttä ja kosteutta. Banaani-, porkkana- ja maustekakuissa kannattaa korvata puolet kidesokerin määrästä muscovadolla. Rohkeat kokit leipovat suklaakakun kokonaan tummalla sokerilla – suklaan ja muscovadon yhdistelmä maistuu taivaallisen hyvältä! Kokeile myös itsetehdyssä jäätelössä ja crème brûléessa. Kaakaojuomat on ihana aateloida muscovadolla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tumma muscovado sopii jälkiruokien lisäksi kastikkeisiin ja marinadeihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Koska muscovado ei ole äkkimakeaa, se soveltuu myös suolaisiin ruokiin kuten kastikkeisiin ja marinadeihin. Muscovadon maku korostuu parhaiten aasialaisessa ruoanvalmistuksessa, kun halutaan tasapainoittaa mausteisuutta, tulisuutta ja hapokkuutta särmikkäällä makeudella.

Käytä muscovadosokeria, kun haluat ruokiin paahteisuutta ja mausteista makeutta.

Ruokokidesokeri on mainio yleissokeri

Ruokokidesokeri on muscovadoa vaaleampaa, miedompaa ja makeudeltaan tavallisen sokerin veroista. Siinä on isompi kidekoko ja kaunis kullanruskea väri.
Ruokokidesokerissa on aromikas, hedelmäinen ja toffeemainen makumaailma. Se sopii loistavasti ruuanlaittoon, leivontaan, jälkiruokiin, säilöntään ja juomiin.

Voit hyvin korvata valkoisen sokerin kokonaan ruokokidesokerilla, jolloin saat esimerkiksi pullataikinaan enemmän makua ja kauniin paahteisen värin.
Muscovado-voisilmäpullan resepti Keittiömestari Teemu Aura

Tämä artikkeli on tuotettu yhdessä Dansukkerin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla