Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 134 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kladdkaka eli tahmakakku valmistetaan mantelijauheesta, joten se on gluteeniton. Tarjoa intensiivisen makean kakun kanssa jotain raikasta, kuten vaikkapa vadelmia.

Makean tahmea, aavistuksen raikas ja mausteinen tahmakakku on helppoa reseptiä etsivän joululeipurin unelma.

Valkosuklaasta tehtyä mutakakkua muistuttava ruotsalainen kladdkaka tehdään mantelijauheeseen ja se saa makunsa joulumausteena suositusta sahramista sekä appelsiininkuoresta.

Suklaa ja voi sulatetaan, mausteainekset sekoitetaan joukkoon ja loput ainekset yhdistetään kulhossa. Kakku paistetaan leivinpaperilla suojatussa irtopohjavuoassa ja jätetään aavistuksen raa’aksi keskeltä, jotta tahmeus säilyy. Makea kakku maistuu tuoreiden marjojen tai vaikka granaattiomenansiementen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Ruotsalainen sahramikladdkaka

Ainekset

100
g
valkosuklaata
100
g
voita
½
ps (0,25 g)
sahramia
1
rkl
appelsiininkuorta raastettuna
2
kananmunaa
dl
sokeria
160
g (n. 4 dl)
mantelijauhetta

Työvaiheet

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan ( (Ø 20 cm).

  2. Rouhi valkosuklaa. Sulata voi. Ota kattila liedeltä ja lisää rouhittu valkosuklaa, sahrami ja appelsiininkuori voin joukkoon. Sekoittele, kunnes suklaa sulaa.

  3. Vatkaa kananmunien rakenne rikki pallovatkaimella. Lisää joukkoon sokeri ja mantelijauhe. Kääntele voi-suklaaseokseen.

  4.  Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Kakku saa jäädä keskeltä tahmeaksi. Tarjoa kakku kermavaahdon tai vaniljajäätelön sekä hapokkaiden marjojen, kuten vadelmien kanssa. Halutessasi koristele kakku kuivatuilla marjoilla.

Kommentit (5)

Vierailija

Kuulostaa herkulliselta vaihtoehdolta usein leipomalleni suklaatahmakakulle..(Ihana että ette kutsu kladdkakaa mutakakuksi.) Ennen kuin alan leivontahommiin kysyn kuitenkin että tarkoitetaanko manetelijauheella (kaupasta ostettavaa).mantelijauhoa.

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei,

kaupoissa myydään sekä mantelijauhetta että mantelijauhoa. Mantelijauhe, jota tässä käytetään, on hieman karkeampaa ja rasvaisempaa kuin mantelijauho.

Vierailija

Kladdkaka ON suomeksi mutakakku, se ei vain "muistuta mutakakkua" kuten IS esittelyssä kerrottiin. Se on kladdkaka riippumatta suklaan väristä (valkoinen tai  ruskea) tai jauhojen (vehnä, manteli, gluteeniton) laadusta.

Vai väittävätkö suomalaiset ruokatoimittajat, että ruotsinkielinen wikipedia, ruotsalainen ICA, www.recepten.se, tai ruotsalainen Arla kaikki ovat väärässä?

Naminami
Seuraa 
Liittynyt17.2.2015

Esimerkiksi ruotsalaisessa Wikipediassa mainitaan, ettö kladdkaka muistuttaa brownieta. Mutakakkua/mudcake ei mainittu. Jostain lähteestä kävi ilmi että "tahmakakun" toi Ruotsiin Ranskasta ruotsalainen ruokatoimittaja 1970-luvulla ihastuttuaan ranskalaiseen tahmeaksi jätettävään suklaakakkuun.

Vierailija

Saat kauniimman värin kakkuun,kun liotat sahramin pikkuriikkiseen määrään vettä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.