Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 133 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Avokado tekee suklaakakusta mehevän. Sen kermainen koostumus on omiaan myös kuorrutteessa. Eikä haittaa, vaikka avokado olisi jo ehtinyt hieman tummua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
50 min + kakun jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Avokado-suklaakakku

Ainekset

1
keskikokoinen avokado
3
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
1
kananmuna
dl
kahvia tai maitoa
dl
fariinisokeria
¼
dl
rypsiöljyä
75
g
tummaa suklaata
3
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
vaniljasokeria
¼
tl
suolaa
KUORRUTUS
2
keskikokoista avokadoa
¾
dl
tummaa kaakaojauhetta
¾
dl
tomusokeria
2–3
tl
vettä
1
tl
vaniljasokeria
25
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (20 cm) ja vuoraa pohja leivinpaperilla.

  2. Leikkaa avokado puoliksi, poista kivi ja kaavi avokado lusikalla kulhoon. Soseuta avokado sauvasekoittimella.

  3. Kuori ja raasta inkivääri avokadon joukkoon. Lisää muna, kahvi, sokeri ja öljy. Sekoita tasaiseksi.

  4. Rouhi suklaa veitsellä ja lisää kulhoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne avokadoseokseen. Kaavi taikina vuokaan.

  5. Kypsennä kakkua uunin keskitasoa alemmalla tasolla 25–30 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä hieman kosteaksi. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 10 minuuttia ja kumoa lautaselle.

  6. Leikkaa avokadot puoliksi, poista kivet ja kaavi avokadon lihat kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää kaakaojauhe, tomusokeri, vesi ja vaniljasokeri puuhaarukalla sekoittaen.

  7. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele kakku rouhitulla suklaalla.

Kommentit (3)

Käyttäjä1544
Seuraa 
Liittynyt11.5.2017

Kuulostaa mielenkiintoiselta, mutta näyttää herkulliselta. Voisiko joku kokeilla ja kertoa miten onnistui :D

Kotikokkikolmonen

Tein ihan ohjeen mukaan ja tuli kyllä mielestäni hyvää. Inkiväärin maku tulee selkeästi ensimmäisenä. Kuorrutteeseen laitoin hieman lisää vettä että oli helpompi levittää. Ihan onnistunut kokeilu ja hieman terveellisempi ehkä kuin tavallinen suklaakakku.

tarhuri

Viimesen päälle ilmastoystävällistä  ruokaa taas. Jännää että jo leivontaan ujutetaan avokadoa yms.tuotteita  joiden viljely aiheuttaa  luontokatoa ja ilmastopäästöjä enemmän kuin joku suomessa kasvatettu porkkana tai peruna tai kotimaiset luonnonmarjat ja muut kasvit. Avokadoa mainostetaan terveelliseksi mutta  puutarhakoulutuksen omaavana väitän että  ainakin sen viljely tarvitsee  sekä keinolannoitteita, torjunta-aineita  sekä tuholaisille että rikkakasveille  ja myöskin  erittäin paljon kasteluvettä. Kahvi ja kaakao  ovat myös  samoin vähemmän ekologisia tuotteita mutta  niiden käyttöä on helppo minimoida. Inkivääriä on muuten  mahdollista kasvattaa itse ruukussa juurenpalasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.