
Mehevä mannakakku maustetaan maltilla annostellen ruusuvedellä, joka tuo kakkuun ihanan säväyksen. Kakku kannattaa nauttia marokkolaiseen tapaan vihreän teen kanssa.
Uskomattoman helppo, kostea ja mehevä kakku syntyy mannasuurimoista. Ne sekoitetaan sulatettuun voihin, ja joukkoon sekoitetaan myös paksua turkkilaista jogurttia sekä kevytkermaa eli ruokakermaa, jossa rasvaprosentti on kymmenen.
Kakun mausteet ovat itämaisista jälkiruoista tuttuja: kanelia, kardemummaa, appelsiinia sekä pistaasipähkinöitä. Kakkutaikina kaadetaan vuokaan ja sitä paistetaan noin puoli tuntia. Sillä välin ehtii keittää appelsiininmehusta ja ruusuvedestä siirapin, joka valutetaan kakun päälle siihen pistettyihin reikiin heti uunista ottamisen jälkeen.
Jotta kakkua saa leikattua siististi, sen täytyy antaa jäähtyä ja jähmettyä vähintään muutaman tunnin ajan.
Mannakakku ruususiirapilla
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Sulata voi ja sekoita kaikki raaka-aineet keskenään. Kaada taikina irtopohjaiseen vuokaan ja ripottele pinnalle pistaasipähkinöitä.
-
Paista 25-30 minuuttia.
-
Kiehauta ruususiirapin ainekset keskenään. Pistele kuumaan kakkuun reikiä sinne tänne ja kaada siirappi kuuman kakun päälle. Anna tekeytyä kelmun tai kannen alla vähintään parin tunnin ajan.
-
Koristele appelsiinin kuorella.
Mikä ois gluteeniton versio?
Mannakakkuihin kannattaa jo ennen paistamista leikata "viipaleet" koska niitä on vaikea leikata siististi valmiina. Viipaleet voi leikata vielä kertaalleen ennen kuin kakku on valmiiksi paistunut. Tämän leikkaamisen voi tehdä koristeellisesti johon voi katsoa esimerkkiä netistä.
Mannaryynit tehdään vehnästä joten ne sisältävät gluteenia. "Hirssimannaryynit" kuulemma sopivat leivontaa ja puuroon. En tiedä sopivatko tähän kakkuun mutta muistuttavat mannaryynejä.
Kaapista löytyi vain appelsiininkukkavettä jota laitoin ruusuveden sijasta ja kuten arvata saattaa, hyvää tuli. Onnistuu hyvin myös aivan tavallisista mannaryyneistä.